torstai 10. toukokuuta 2018

Taloyhtiön hallituksen kokous päätösvaltaisuus

Suosittuja kohteita, yli miljoona hotellia maailmalla. Ota yhteyttä tänään! Jos taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole määräyksiä hallituksen kokouksen koollekutsumisesta, on kokouksessa hyvä päättää myös muun muassa siitä, miten hallituksen kokoukset kutsutaan koolle, kuinka paljon ennen kokousta kutsut toimitetaan ja milloin poissaolosta tai esteellisyydestä on ilmoitettava.


Taloyhtiön hallituksen kokous. Hallituksen on kaikissa toimissaan edustettava huolellisesti taloyhtiön. Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiön hallituksen velvollisuus on huolehtia hallinnosta, kiinteistön ja rakennusten hoidosta ja muusta toiminnasta.

Uuden asunto-osakeyhtiölain 7-luvun §:ssä on kuitenkin päätöksentekokielto silloin, jos kaikille hallituksen jäsenille ei ole mahdollisuuksien mukaan varattu tilaisuutta osallistua asian käsittelyyn. Jos hallituksen jäsen on estyneenä, hänen tilalleen tulevalle varajäsenelle on varattava sellainen tilaisuus. Lisäksi kokoukseen saavat osallistua isännöitsijä ja hallituksen jäsenet. Yli viiden asunnon yhtiössä myös vuokralainen voi osallistua yhtiökokoukseen, kun käsitellään asioita, jotka vaikuttavat merkittävästi hänen kotinsa tai taloyhtiön yhteisten tilojen käyttöön.


Mikäli hallituksen jäsen on estynyt osallistumasta asian käsittelyyn, on tilaisuus osallistua varattava tämän varajäsenelle. Varajäsentä ei siis voida noin vain sivuuttaa vaikka kokous muuten vaikuttaisikin päätösvaltaiselta. Vastaus Totaalisesti kyllästynyt Olen taloyhtiömme hallituksen jäsen. Peruslähtökohta on se, että hallituksen ja isännöitsijän yhteistyö pelaa.


Molempien pitää ajaa vain taloyhtiön etuja.

Hallitus voi tehdä päätöksiä myös pitämättä kokousta. Jos hallitus päättää jostakin asiasta, jossa jäsenellä on oma intressi, hänen pitää jäävätä itsensä päätöksen teosta, sanoo Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen. Yhtiökokousopas sisältää hyötytietoa taloyhtiöiden yhtiökokouksiin liittyvistä asioista kattavasti ja monipuolisesti.


Periaatteessa tämä siis toimii takaporttina tilanteelle, jossa hallituksen puheenjohtaja ei toimi tilanteen edellyttämällä tavalla ja kutsu kokousta koolle. Kun toimitusjohtaja vastaa vain juoksevasta hallinnosta, kuuluvat kaikki merkittävät päätökset hallituksen päätösvaltaan. Varajäsenjärjestelmän avulla voidaankin varmistua siitä, että hallitus pysyy päätösvaltaisena, vaikka hallituksen jäseniä eroaisi hallituksesta kesken hallituskauden. Kun varajäsen on hallituksen kokouksessa läsnä varsinaisen jäsenen sijasta, huomioidaan hänen läsnäolonsa päätösvaltaisuutta laskettaessa. Kun yhtiökokoukselle on valittu puheenjohtaja ja mahdolliset toimihenkilöt, todetaan kokouksen laillisuus.


Ennen kuin kokous tekee toteamuksen asiasta, puheenjohtaja tai sihteeri esittää kokoukselle miten kokous tulee OYL:n ja kyseisen yhtiön yhtiöjärjestyksen mukaan kutsua koolle ja miten kyseisen kokouksen koolle kutsumisessa on toimittu. Kokous on kutsuttava koolle, jos hallituksen jäsen tai toimitusjohtaja sitä vaatii. Jollei hallituksen puheenjohtaja vaatimuksesta huolimatta kutsu kokousta koolle, kutsun voi toimittaa hallituksen jäsen, jos vähintään puolet hallituksen jäsenistä hyväksyy koolle kutsumisen, tai toimitusjohtaja. Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Kokosimme varoittavat esimerkit mokista.


Lue, lisää hallituksen kokouskäytännöistä. Kysymys: Yhtiöjärjestyksessä on mainittu vain hallituksen kokouksen päätösvaltaisuus. Siihen kuuluu asuntoa ja osakkeenomistajaa.


Hitsi mua ihan hävettää, miten retuperällä on nyt Hyvään päähän. Etukenot oli ja meni.

Aloitin viime viikolla työt ja nyt on se vaihe, kun aivot ovat ihan jumissa uudesta työstä ja tiedosta. Milloin kokous on laillinen? Lähtökohtaisesti vain osakeyhtiölain määräämät yhtiön toiminnan kannalta. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kaikissa kokous -ohjeissa todetaan aina kokouksen päätäntävaltaisuus.


Laki lähtee siitä oletuksesta, että hallitus päättää asioista yhdessä kokouksessaan (päätösvaltaisuuteen riittää puolien jäsenten läsnäolo, ja asiat ratkaistaan yleensä enemmistöpäätöksellä), mutta käytännössä on kohtuullisen tavallista, että tehtäviä jaetaan yksittäisille hallituksen jäsenille. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. LUOTOLLISEN TILIN AVAAMINEN Päätettiin avata asunto-osakeyhtiölle Danske Bankiin tässä pöytäkirjassa mainitun rakennustyön ajaksi luotollinen tili, jonka luottorajaksi päätettiin xx euroa. Asialista on esitys: listaan voidaan tehdä tarvittaessa muutoksia kokouksen alussa. Kuka tahansa osallistuja voi siis esittää, että jokin asia lisätään asialistaan tai että järjestystä muutetaan.


Kokous päättää, tehdäänkö kuten osallistuja esittää, eli tehdäänkö asialistaan ehdotettu muutos. Yhdistyslain (§) mukaan yhdistyksen kokous on pidettävä säännöissä määrättynä aikana. Vuosikokous on sääntömääräinen kokous. Talousarvio Arvio yhdistyksen toimikauden tuloista ja menoista.


Yhdistyksen kokous hyväksyy hallituksen valmisteleman talousarvion.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit