perjantai 11. toukokuuta 2018

Rattijuopumus rikosrekisteri

Vastaus tuleva taksinkuljettaja ? Kyselen tässä kuinka monta vuotta se. Jo pienikin määrä alkoholia veressä huonontaa ajokykyä ja nostaa onnettomuusriskiä. Jos vastaaja tuomitaan rangaistukseen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta tai törkeästä rattijuopumuksesta, hänet määrätään ajokieltoon enintään viideksi vuodeksi.


Tietoja kerätään, talletetaan ja niitä luovutetaan rikosoikeudellisten seuraamusten määräämistä ja täytäntöönpanoa varten. Tietoja käytetään rikosoikeudellisia seuraamuksia varten ja lisäksi henkilön luotettavuuden tai henkilökohtaisen soveltuvuuden selvittämistä ja arviointia varten. Joka kuljettaa moottorikäyttöistä ajoneuvoa tai raitiovaunua. Lisäksi tuomioistuin määrää sen, joka on tuomittu rattijuopumuksesta samalla ajokieltoon, jonka pituus on enintään viisi vuotta.


Niistä runsas oli yksittäisonnettomuuksia, kuten suistumisia ajoradalta. Poliisin aktiivirekisteristä törkeä rattijuopumus on pudonnut viiden vuoden kuluttua teosta pois, mutta se on vain siirtynyt arkisto-, eli ns. Laki henkilötietojen käsittelystä poliisitoimessa 22. Ylinopeus ja rattijuopumus ovat suurimpien liikenneturvallisuusongelmien joukossa.


Lähes puolet kaikista kuljettajista ajaa kovempaa kuin nopeusrajoitus sallii ja 10–prosenttia ylittää nopeusrajoituksen yli kymmenellä kilometrillä tunnissa. Liikennerikokset ja -rikkomukset Liikennerikkomukset. Liikenteen valvonta ja liikennerikkomukset kuuluvat poliisin toimivaltaan. Traficom ylläpitää ajoneuvoliikennerekisterin ajokorttitietoja ja lähettää ajokortin haltijalle muistutuskirjeen, jos tämä on syyllistynyt yhteen tai useampaan liikennerikkomukseen tietyn ajan sisällä. Kännissä ajamista vastaan on kampanjoitu vuosia ja aihetta on käsitelty useissa tutkimuksissa.


Myös keinot pitää kuskit selvinä ovat kehittyneet. Mikä olisi paras keino saada rattijuopot kuriin? Ennalta ehkäisevät toimenpiteet vai kovemmat rangaistukset? Näkökulmiaan avaavat. Suomessa minkä tahansa moottoriajoneuvon kuljettaminen on rikos, jos kuljettajan veren alkoholipitoisuus ajon aikana tai sen jälkeen on promillea tai enemmän.


Luethan Saunan säännöt Eikö ole jännä juttu että vaikka ns. Rattijuopumus on ensimmäinen liikenne rikkomukseni. Suomen poliisin tietojärjestelmät - pedi.


Jos ehdolliseen ajokieltoon määrätty henkilö syyllistyy koetusaikana törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen, törkeään rattijuopumukseen tai vaarallisten aineiden kuljetusrikokseen, tuomioistuimen on määrättävä ehdollinen ajokielto pantavaksi täytäntöön. Toimittajien ja portsareiden mahdolliset rikostaustat ovat puhuttaneet viime päivinä viihdelehtiä ja yökerhoja koskevissa uutisissa. Uutiset ovat nostaneet esille kysymyksen, millainen ihminen saa työskennellä missäkin ammatissa. Lue, miten tarkkaan työnantaja tarkistaa taustasi ja missä ammateissa rikostausta ei ole este. Lähes kaikissa työpaikoissa ei oteta töihin, jos on merkintä rikosrekisterissä.


Rikosrekisteri merkintä vaikeuttaa työn saantia. Rekisterinä taisi olla poliisirekisteri, eikä niinkään rikosrekisteri. Jan Vapaavuorella on todistetusti rikostausta, pahoinpitely, varkaus, rattijuopumus , ei kauhean hyvä CV valtakunnan johtotehtäviin. Asuntoministerinä hän teki kohtalokkaan linjauksen, joka lamaannutti pienten edullisempien asunnon tuotannon Helsingissä tähänkin päivään asti. Golf-jupakasta jäi mieleen Vapaavuoren oman edun tavoittelu.


Teemoina on muun muassa ihmisten käyttäytyminen liikenteessä, liikennekasvatus ja liikenteen eri ilmiöt. Huumausaineen käyttörikos on lievin rikoslain tuntema huumausainerikos. Säädökset alkuperäisinä.


Kaikki säädökset v. Ketä tahansa ei päästetä siivoamaan lentokenttää tai vaikkapa it-konsultiksi varuskuntaan. Työnantajat haluavat syynätä tarkkaan työnhakijoiden taustat, jos työpaikolla käsitellään arkoja tietoja. Entistä useammasta työntekijästä tehdään nyt turvallisuusselvitys.


Lue mitä työnantaja haluaa tietää, mikä tekee työntekijästä vaarallisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit