perjantai 25. toukokuuta 2018

Lainhuuto myöhässä

Kiinteistölle tulee hakea lainhuuto lain edellyttämän aikarajan puitteissa, sillä myöhässä haetun lainhuudon perusteella kiinteistön omistajalle lähtökohtaisesti aiheutuu viranomaisen määräämiä seuraamuksia. Jokaisella on velvollisuus hakea lainhuutoa kiinteistölle, sen määräosalle tai määräalalle. Jos olet ostanut kiinteistön mutta et ole hakenut kiinteistölle lainhuutoa tai vuokraoikeuden kirjaamista määräajassa, joudut maksamaan viivästyskorotusta. Kiinteistön lainhuuto - tai kirjaamishakemus myöhässä : viivästyskorotus.


Varainsiirtoveroa korotetaan prosentilla jokaiselta alkavalta kuudelta kuukaudelta. Kun maa vaihtaa omistajaa, on uuden omistajan rekisteröitävä omistusoikeutensa. Omistusoikeus rekisteröidään hakemalla lainhuutoa. Maalla tarkoitetaan kiinteistöä, sen määräalaa tai määräosaa.


Lainhuudossa on mamittava kiinteistö, johon lainhuuto annetaan, §:ssä tarkoitettujen asiakirjojen mukaan ilmaistuna, hakijan saanto sekä, jos saanto on tapahtunut vastiketta vastaan, vastikkeen laatu ja määrä. Lainhuudon antamisesta kirjoitetaan todistus §:ssä mainittuun asiakirjaan. Mies on perinyt vuosia sitten mökin ja siitä jäi perintöhässäkässä lainhuuto hakematta.


Nyt oltais sitä hakemassa, mutta mietin tuleeko jotain sakkoa. Merkittävä vaikutus on myös sillä, että saantokirjan eli tavallisesti kauppakirjan tai muun sopimuksen muotovirheeseen ei voi vedota enää sen jälkeen, kun kiinteistölle on myönnetty lainhuuto. Selvennyslainhuudon hinta kiinteistöltä, määräosalta tai määräalalta, samoin kuin merkintä kiinteistöä hallinnoivasta viranomaisesta tai sitä koskevasta muutoksesta, tai muu lainhuuto - ja kiinnitysrekisteriin tehtävä kirjaus puolestaan maksaa 5euroa. Myös tämä hinta on arvonlisäveroton.


Mikäli kukaan ei osoita parempaa oikeutta kiinteistöön kuulutuksen aikana, lainhuuto myönnetään hakijalle. Kuulutuslainhuutoa voi hakea myös, mikäli hakija on omistajana hallinnut kiinteistöä viimeisen vuoden ajan, eikä ole syytä olettaa että jollakin toisella on parempi oikeus kiinteistöön. Kauppalehden listan tavoitteena on löytää suomalaiset pörssiyhtiöt, joilla on paljon arvonnousuun ja osinkoon myönteisesti vaikuttavia ominaisuuksia. Määräalan lohkominen käynnistyy vasta, kun lainhuuto on myönnetty.


Keskustelu Lainhuuto ongelma? Lainhuuto on myös edellytyksenä sille, että kiinteistöä voi käyttää velan vakuutena. Esillä viesti (kaikkiaan 1) 27.


Vastaus Hidas Hämäläinen Olen myöhässä asunto yhtiölle ostamieni kiinteistöjen lainhuudossa, ja nyt nämä kiinteistöt kerrotaan kuuluvan minulle? Yhtiö on perustettu, myöhässä ja rekisteröity. Mutta kukaan ei kerro mitä minun pitää tehdä, että yhtiön rahoilla ostettu. Asiakkaan lainausoikeus keskeytyy 2. Lainauskielto on voimassa, kunnes myöhässä olevat lainat on palautettu tai korvattu.


Lainausoikeus keskeytyy myös, kun asiakastietoihin on kertynyt maksuja 2€ tai enemmän. Lainhuuto ja varainsiirtovero Ostaja vastaa lainhuudatuskustannuksista ja varainsiirtoverosta. Ostaja on tietoinen siitä, että lainhuuto on haettava kuuden (6) kuu-kauden kuluessa kauppakirjan laatimisesta.


Mikäli lainhuuto hae-taan myöhässä , seuraa siitä veronkorotus. Mätkyt tulevat vasta siinä vaiheessa kun maksuissa ollaan jo myöhässä. Ylläoleva lainaus ei siis viittaa lainhuudon hoitamiseen ja varainsiirtoveron maksamiseen viime hetkessä.


Ehkä tarkoitit tätä, mutta lukija ei voi sitä tietäää. Syytteesi n tekstin löysyydestä jätän omaan arvoonsa. Liiketoiminta: Saara Pekkonen Johtaja, VOD Jyrki Huotari Ohjelmapäällikkö, Uutiset. Mobiilisovelluksen huoltokatkon aikana viranomaispostin voi katsoa osoitteessa Suomi. Yritätkö kirjautua verkkopankkiin tunnuslukukortilla?


Verkkopankin sisäänkirjautumissivun välilehdet ovat vaihtaneet paikkaa. Voit edelleen kirjautua verkkopankkiin tunnuslukukortilla klikkaamalla oikeanpuolimmaista Tunnuslukukortti-välilehteä. LähiTapiola on vakuutusyhtiö, josta saat sekä vakuutukset että säästämisen ja sijoittamisen palvelut itselle, perheelle tai yritykselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit