Raportin ylätunniste Tämä osa tulostetaan kerran raportin alkuun. Voit esittää raportin ylätunnisteessa tietoja, jotka muuten näkyisivät kansilehdellä, esimerkiksi logon, otsikon tai päivämäärän. Jos sijoitat Summa-koostefunktiota hyödyntävän lasketun ohjausobjektin raportin ylätunnisteeseen, koko raportin summa lasketaan.
Tutkimukset raportoidaan tarkasti, koska raportin perusteella arvioidaan tulosten pätevyys. Tarvittaessa tutkimus pitäisi pystyä myös toistamaan samanlaisena. Laajoja tutkimusraportteja tuetaan liitteissä esitettävällä materiaalilla. Se voidaan laatia tehdystä työstä, matkasta, osallistumisesta kurssille, kokeilusta tai tutkimuksesta.
Raportin muoto vaihtelee esitäytetyistä lomakkeista täysin itse laadittuihin. Kuvio lähdemerkinnän rakenteesta. Lähdeluettelossa mainitaan jokainen lähde, jota raportin tekstissä on käytetty.
Tutkimusmateriaalia ei lähdeluettelossa mainita, vaan se esitetään tekstissä siinä kohdassa, joka käsittelee tutkimuksen toteutusta, aineistoa ja menetelmiä (ks. lisää luku .4). Lähtökohtaisesti ei tarvitse olettaa, että tieteellisen raportin lukijalla on vikaa ymmärryksessä. Vältä siis toistoa. Raportin pääosien (johdanto, menetelmät, tulokset, johtopäätökset) välillä voi olla jonkin verran toistoa, koska kaikki lukijat eivät lue koko raporttia. Raportin loppuosaan pohdinnan jälkeen, ennen mahdollisia liitteitä luetteloidaan kaikki kirjat, artikkeli, raportit ja muut lähteet, joihin raportissa on viitattu.
Standardiehdotuksen laatiminen. SFS tai toimialayhteisö voi perustaa kansallisen standardisointiryhmän joko osallistumaan eurooppalaiseen tai kansainväliseen standardisointityöhön tai valmistelemaan kansallisia standardeja. Tieteellisen raportin tekijä voi turvallisesti olettaa lukijan omaavan vaadittavat perustiedot tai kykenevän yksityiskohtien osalta hankkimaan, eli aivan kaikkea ei tarvitse kädestä pitäen selittää.
Vaikka työselostuksessa harjoitellaan tieteellisen raportin kirjoittamista, se tulisi pitää ymmärrettävämmällä tasolla. Muoto Kansilehteen merkitään tekijäryhmän jäsenten nimet ja allekirjoitukset, luokkatunnus, raportin nimi ja päiväys. Kannen mallina käytetään OAMK:n opinnäytetyöohjeen liitteessä olevaa nimiömallia. Seuraavalle sivulle laaditaan sisällysluettelosivu omaksi sivukseen. Yksinkertainen Raportti-mallin mukainen asiakirja.
Otsikot on numeroitu, mikä antaa asiakirjalle selkeän rakenteen. Malli sopii mainiosti asiakirjoihin, joissa täytyy viitata tiettyyn kohtaan: ”kuten osasta 3. Käytä tätä helppokäyttöistä mallia, kun haluat aloittaa tyhjästä, mutta et halua käyttää oletusulkoasua. Voit hyödyntää mallia yksinkertaisesti.
Raportin kirjoittaminen on yksi osa prosessia, jossa harjoitellaan julkisten tekstien ja asiakirjojen tekemistä. Oppimispäiväkirja ja raportin laatiminen Työssäoppimisjakson aikana opiskelija pitää oppimispäiväkirjaa. Se on mielekäs tapa jäsentää omia seurakuntatyössä saatuja kokemuksia suhteessa teoriaopintoihin. HARJOITTELURAPORTIN LAATIMINEN. Raportin tarkoitus Harjoitteluraportin tarkoituksena on varmistua siitä, että opiskelija osaa koota harjoittelun annin selkeäksi kokonaisuudeksi.
Sen tulisi osoittaa harjoittelijan aktiivista asennoitumista työhön ja itsenäistä päättelykykyä työstä saadun kokemuksen selostamisessa. Tuntuuko siltä, että kuukausittaisen raportin laatiminen vaatii satoja klikkauksia ja puuduttavia työtunteja, sisältäen pääasiassa tietojen kopiointia paikasta toiseen? Olet paikallistanut ongelman, joka voidaan ratkaista automatisoimalla. Valituksen ja vastauksen laatiminen hovioikeudelle 3. Yleistä Raportin suosituksilla ja laaditulla mallivalituksella ja -vastauksella on ollut sel-keästi havaittavissa myönteinen vaikutus valitusten ja vastausten sisältöön.
Ylei-sellä tasolla voidaan todeta, että raportin mallit ja suositukset ovat edelleen hyvin käyttökelpoisia. Raportin tarkoituksena on saattaa kohde selvennä tietoiseksi asiasta ja jättää kohteelle valta muodostaa siitä omat mielipiteensä. Kennedyn murhaa tutkineen Warrenin komission raportti tai ilmastonmuutoksen maailmanlaajuisia talousvaikutuksia käsittelevä Sternin. Raportin tavoitteena on antaa kokonaiskuva siitä, miten opiskelija onsoveltanut tietojaan ja taitojaan käytännössä sekä miten ammattitaitoa tulisi vielä kehittää.
Raportin ohjepituus on vähintään sivua (ilman liitteitä). Koska tiivistelmän tärkein tavoite on kertoa tehdyn työn päätulokset ja johtopäätökset, erilaiset johdattelut ja todistelut asiaan jätetään varsinaiseen tekstiin. Sama koskee myös laajempaa lähtökohtien ja vaihtoehtojen pohdintaa.
Raportti kirjoitetaan VAMKin opinnäytetyön mallipohjaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.