keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Kuinka nopeasti eurooppalainen sairaanhoitokortti

Eurooppalainen sairaanhoitokortti postitetaan kotiin viikon kuluessa. Jos et ehdi saada korttia ennen matkalle lähtöä, voit pyytää eurooppalaisen sairaanhoitokortin väliaikaisesti korvaavan todistuksen. Saat sen soittamalla Kelan puhelinpalveluun tai asioimalla Kelan palvelupisteessä. Kuinka monta sanaa on lauseessa: Vesihiisi sihisi hississä Kaikki kentät ovat pakollisia.


Ilmaista sairaanhoitokorttia on tilattu hurjat määrät – sen voisi yhdistää Kela-korttiin.

Jotta voisit saada hoitoa, sinulla täytyy olla eurooppalainen sairaanhoitokortti. Sinun täytyy hankkia eurooppalainen sairaanhoitokortti siitä maasta, jossa olet sairausvakuutettu. Pääset hoitoon myös, jos pitkäaikaissairautesi vaatii sitä. Sairaanhoitokortin lisäksi matkalle kannattaa kuitenkin aina hankkia myös matkavakuutus.


Pohjola Matkustajavakuutusta ostaessasi valitset ajan, kuinka monta vuorokautta matkan alkamisesta valitsemasi turvat ovat voimassa. Vakuutuksesi tulee voimaan heti, kun olemme saaneet vakuutus-hakemuksesi. Voit sopia sen alkavaksi myös myöhemmin.

Jos emme voi myöntää sinulle vakuutusta, emme ole vastuussa vahingosta. Vakuutus on aina järkevä valinta ulkomaille matkustettaessa, oli sitten suunnitteilla reppureissu Kiinaan tai kaupunkiloma Tallinnaan. Suomen ulkoministeriö suosittelee matkavakuutusta myös EU:n alueella, sillä eurooppalainen sairaanhoitokortti ei kata kuluja erityishoidosta tai sairaankuljetuksesta ulkomailta kotimaahan.


Jos sairastut ulkomailla tai sattuu vahinko, matkavakuutuksen hinta on pieni vakuutuksen tuomaan turvaan nähden. Ulkomailla tehtävien hoitotoimenpiteiden ja mahdollisesti tarvittavien lääkkeiden hinnat voivat nousta useisiin satoihin tai jopa tuhansiin euroihin, ylittäen moninkertaisesti kattavimmankin matkavakuutuksen hinnan. Käsittelyaika ja tiedustelut.


Kela asettaa vuosittain keskeisten etuuksien käsittelylle tavoiteajat (= aika, joka kuluu Kelaan saapuneen hakemuksen rekisteröinnistä siihen, että ratkaisija antaa siitä päätöksen). Mutta eurooppalainen sairaanhoitokortti on tarpeellinen myös silloin, kun hoitoa tarvitaan pitkäaikaissairauden tai raskauden vuoksi. Eurooppaan kannattaa ottaa mukaan eurooppalainen sairaanhoitokortti. Sen voi tilata Kelan nettisivuilta. Kelan kansainvälisten asioiden keskus auttaa, jos sinulla on ulkomailla ongelmia sairaanhoidon saamisessa.


Joskus on tilanteita, joissa ei auta kuin maksaa kiireellinen hoito itse. Silloin voi hakea jälkikäteen korvauksia Kelasta. Viisumi (jos vaaditaan) Uima-asu ja yhdet vaihtovaatteet siltä varalta, että matkalaukkusi saapuukin kohteeseen sinua myöhemmin.


Kännykkälaturi Lääkkeet – särkylääkettä ja mahdolliset reseptilääkkeet.

Elikkäs siinä, jos jotakuta kiinnostaa! Maksa passi hakemusta jättäessäsi. Sinulta peritään maksu myös kielteisestä päätöksestä. Niissä maissa, joissa passi voidaan lähettää postitse, perii edustusto postitettavasta passista postikulut etukäteen.


Reissaajan on hyvä varata matka-apteekkiinsa ainakin särkylääkettä, maitohappobakteereita ja ripulilääkettä. Ota mukaan myös eurooppalainen sairaanhoitokortti , jolla olet oikeutettu saamaan lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa EU- ja Eta-maissa sekä Sveitsissä. Tilaa hyvissä ajoin Kelasta eurooppalainen sairaanhoitokortti (EHIC). Kortin avulla pääset hoitoon, jos sairastut äkillisesti tai sinulle sattuu tapaturma.


Saat hoidon samaan hintaan kuin maassa asuvat henkilöt. Kortti ei kata Suomeen hoitoon palaamisen kuluja, joten hanki kattava matkavakuutus. Kelan asiantuntijan Sirpa Tuomisen mukaan kortti on tärkeä, sillä sen avulla matkailija saa toisessa EU-maassa ja Sveitsissä hoidon samaan hintaan ja tapaan kuin paikalliset asukkaat. Kotiinkuljetus Euroopastakin Suomeen voi kustantaa useita kymmeniä tuhansia euroja.


Korvausta matkan peruuntumisesta ja keskeytymisestä voit saada vain oman vakuutuksesi kautta, Piia muistuttaa. Kirjoittanut jji - 01. Muutamme Brysseliin puoleksi vuodeksi ja pysymme Suomen sosiaaliturvan piirissä. Miten käytännössä toimitaan, jos hoitoa tarvitaan? Koko perheelle tulee aina olla matkavakuutus.


Selvitä ennen matkaa vakuutusyhtiön ohjeet sairastumisen varalle ja tallenna puhelimeen vakuutusyhtiön hätätilanteita varten annettu puhelinnumero. EU:n kansalainen, pitäisi olla eurooppalainen sairaanhoitokortti , jolloin saa samat oikeudet kuin suomen kansalainen hätätilanteessa. Matkavakuutusjutuista en tiedä, ilmenevät matkavakuutusehdoista. Kaikilla euroseteleillä ja eurokolikoilla voit kuitenkin maksaa kaikissa euroa käyttävissä maissa eli euroalueella. Euro jakaantuu sataan senttiin.


Tästä oppaasta saat tärkeää tietoa siitä, kuinka käteiset markat käytännössä vaihdetaan euroiksi ja kuinka tunnistat uudet setelit ja kolikot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit