maanantai 18. kesäkuuta 2018

Avioero hinta

Luotettava asianajotoimisto Uudellamaalla. Avioero ilman harkinta-aikaa. Puolisot voidaan tuomita avioeroon ilman harkinta-aikaa, jos he ovat keskeytyksettä asuneet erillään viimeiset kaksi vuotta. Erillään asuminen tulee osoittaa esimerkiksi väestörekisteriotteella. Perutetaan ensin hieman taaksepäin, vaikka luultavasti etsitkin juuri avioerohakemuksesta tietoa.


Nykyisin tämä voidaan tehdä kirjeelllä, sähköpostilla tai faksilla. Jos sinulla on määräaikainen oleskelulupa, joka on myönnetty perhesiteen perusteella, avioero saattaa vaikuttaa oleskelulupaan. Tällaisessa tilanteessa harkitaan aina erikseen, jatketaanko oleskelulupaa avioeron jälkeen, vai peruutetaanko se. Lisää tietoa saat InfoFinlandin sivulta Oleskelulupaongelmat. Omaisuuden ositus ja avioero.


Ensimmäisen vaiheen hakemus käynnistää kuuden kuukauden harkinta-ajan. Hakemuksen aviopuolisot voivat tehdä käräjäoikeudelle joko yksin tai yhdessä. Jos eroa on haettu yhdessä. Hakemus toimitetaan jommankumman puolison kotipaikan käräjäoikeuteen. Jos vain toinen puolisoista hakee eroa, annetaan hakemus viran puolesta tiedoksi toiselle puolisolle.


Avioero hinta

Kun menit naimisiin, tuskin ajattelit, että oma liittosi päätyisi tilastoissa siihen noin prosenttiin, jotka loppuvat eroon. Juuri niin nyt on kuitenkin käymässä. Tunteiden myllerryksen keskellä pitäisi osata hoitaa käytännön asiatkin. Miten avioeron saa?


Vastaava lakimies Jan-Olof Nyholm psykologi- ja lakiasiaintoimisto PsyJuridicasta antaa. Suomessa tämänhetkinen tilanne on se, että noin puolet aviopareista eroaa jossain vaiheessa. Tämä kävi ilmi Nordean vuosi sitten tekemästä tutkimuksesta.


Puolisot, joilla oli asuntovelkaa, mainitsivat avioeron todennäköisimmäksi syyksi, jolloin he joutuisivat luopumaan nykyisestä asunnostaan. Liitto on täysin mahdollista kääntää huonosta jälleen hyväksi. Se vaatii vain molemmilta tarpeeksi halua. Erityisesti pidemmissä suhteissa tapahtuu paljon henkistä kasvua, odotukset ja asenteet saattavat muuttua, ja joskus ne lähtevät eri suuntiin. Vasta eron myötä vapautuu tilaa kasvuun.


Pysyväksi aiottu erilleen muuttaminen voidaan todeta esimerkiksi avioerosta. Jos avioero on vasta vireillä (harkinta-aika), todellinen erillään asuminen on edellytys sille, että puolisosuhteen voidaan verotuksessa katsoa lakanneen. Eikä yksin taapertaminen ole myöskään kivaa. Minullakin oli joskus tilanne, jolloin harkitsin eroa. Tein sellaisen päätöksen, että hyväksyn mieheni sellaisena kuin hän on.


Meillä ei ole alkoholiongelmaa eikä mieheni ole väkivaltainen. Toista ei voi muuttaa, itseään voi. Hinta muodostuu pesänjakajan palkkiosta ja eroavan parin juristien palkkioista. Kumpikin vastaa puoliksi pesänjakajan palkkiosta ja kokonaan oman juristinsa kuluista. Hakemuksen jättämisestä tuomioistuimeen alkaa kuuden kuukauden harkinta-aika.


Harkinta ajan jälkeen puolisoiden tulee hakea lopullista avioeroa uudella käräjäoikeuteen tehtävällä hakemuksella. Jos avioeroa ei haeta viimeistään vuoden kuluessa käräjäoikeuden määräämän harkinta-ajan alkamisesta, avioero raukeaa. Lataa ilmainen juristin laatima opas. Lakimies Anne Liakka Suomen Juristit Oy:stä on laatinut oppaan kuinka avioerossa kannattaa toimia jos Teillä on yhteisiä lapsia. Muutto erilleen ja avioero.


Kela saa tiedon avioerosta suoraan väestötietojärjestelmästä. Hinta -arvioita tarkasteltaessa on syytä huomioida, että palvelun hinta on arvio ja että lopullinen veloitus riippuu aina tapauksen luonteesta ja siihen tarvitusta työmäärästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit