perjantai 29. kesäkuuta 2018

Kotietsintä autoon

Autoon suoritettiin paikanetsintä, jolloin autosta löytyi anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Myöhemmin saman aamun aikana miehen kotiin suoritettiin kotietsintä , jonka yhteydessä löydettiin useista eri kesän ja syksyn aikana Kemin alueella tehdyistä varkauksista anastettua omaisuutta. Lisäksi asunnolta löytyi luvaton ampuma-ase.


Poliisi suoritti autoon etsinnän ja autosta löytyi vähäinen määrä huumausaineita. Miehen asuntoon suoritettiin kotietsintä , mistä löytyi kannabiskasvattamo. Tarkastuksen kun epäilyksen ollessa kyseessä saa laajentaa koko autoon eikä vain kohtaan jossa jotain epäilyttävää näkyisi.


Valtaosahan näistä päättyy siihen että jaha, se olikin vain varjo, mutta yhtäkaikki oikein on silti toimittu. A:n kuljettamaan autoon kohdistettu paikanetsintä ei ole myöskään ollut yhteydessä kotietsintään taikka sellaiseen tilaan tai laitteeseen, jossa etsinnän kohteeksi olisi ollut syytä olettaa joutuvan pakkokeinolain luvun §:n momentissa tarkoitettua todistamis-, takavarikko- tai jäljentämiskiellon alaista tietoa. No kyllä niillä nyt lupa tarvii olla. Pakkokeinolain tunteman kotietsinnän kohteena voi olla, paitsi rakennus ja huone, myös suljettu säilytyspaikka ja kulkuneuvo! Tällaisessa paikassa voidaan suorittaa kotietsintä VAIN tietyin edellytyksin takavarikoitavan esineen löytämiseksi tai muutoin sellaisen seikan tutkimiseksi, jolla voi olla merkitystä rikoksen selvittämisessä.


Aja ratsiaan, poliisi katsoo koneelta tiedot - jaahas, huumausainemerkintä, tehdäänpäs samalla kotietsintä autoon , huumepikatesti ja jos nämä kaikki näyttävät nollaa, voidaan tehdä vielä tarkistusisku asuntoosi. Kouvolan hovioikeuden mukaan poliisi toimi virheellisesti kotietsinnässä, joka tehtiin Lappeenrannassa moottoripyöräkerho Helvetin Enkeleiden kerhotilan yksityisissä tiloissa. Toiminta oli virheellistä, sillä huoneessa asuvalle kerholaiselle ei annettu mahdollisuutta olla läsnä.


Sit istut ja vastaat niiden kysymyksiin, jos vähänkin kikkailet niin niistä kuoriutuu se todellinen poliisi joka on siis ihan oikeasti manipuloiva sika. Kotietsintä menee niin, että ne tulevat ovesta sisään ja huutaa poliisi. Alkaa nostaa ääntää yms. Ja hei, muistakaa että poliisin työ on löytää syyllinen vaikka sitten väkisin.


Jos on pienikin epäilys, että uusi 95E-bensiini voi vaurioittaa autoa, ei 95E-bensiiniä pidä tankata, vaikka se olisi kuinka ilmoitettu autoon sopivaksi. Suojele kalliilla hankkimaa omaisuuttasi. Lue myös: Kuka vastaa 95E-bensiinin toimivuudesta? Autoon tehdyssä etsinnässä löytyi anastetuksi epäiltyä omaisuutta.


EIT: Asianajotoimistossa tehty kotietsintä loukkasi EIS artiklan yksityisyyden suojaa Kreikan viranomaisten menettelyvirheet olivat olleet sellaiset, ettei asianajajan toimistossa tehtyä etsintää ja takavarikkoa voitu pitää kohtuullisena. Etusivu › Foorumit › Osoitteenluovutus- ja markkinointikielto › Poliisin oikeudet › mutu-tietoa 15. Vastaus jokunen Käsittääkseni kotietsintä , myös autoon kohdistuva on luvallista vain kun on aihetta epäillä vakavaa rikosta eli sellaista josta voidaan tuomita yli kk vankeutta. Eli auton tutkiminen puhallutusratsian yhteydessä tapahtuu siten että poliisi. Brittilehdet kertovat miehen vaimon asuvan yhä Lutonissa, jossa myös epäillyn kerrotaan eläneen viime vuosina.


Kirjan mukaan Aarnion perheenjäsenet joutuivat esitutkintatoimiin osalliseksi myös silloin, kun Aarnion 85-vuotiaiden vanhempien kotiin tehtiin kotietsintä. Kirja väittää, että etsinnällä yksi KRP:n poliiseista esittäytyi Aarnion iäkkäälle isälle väittämällä olevansa Jarin kaveri. Todennäköisesti myös auton sisälle on luotu yleisluontoinen silmäys mahdollisten päihdyttävien aineiden näkemiseksi. Tämä pitää vanhemman konstaapelin mukaan sisällään korkeintaan auton oven aukaisemisen, muttei ta-varoiden siirtelyä eikä sisätilan luukkujen aukaisua.


Myös miehen asuntoon suoritettiin kotietsintä , mistä löytyi kannabiskasvattamo. Naisen asuntoon tehtiin noin kaksi viikkoa sitten kotietsintä valvontaeläinlääkärille tulleiden vihjeiden perusteella. Asunnosta löytyi yhteensä erittäin huonokuntoista pientä koiraa.


Koirat olivat eri-ikäisiä ja erirotuisia. Koiria pidettiin ahtaissa ja pimeissä tiloissa, kertoo poliisi. Autoon murtautunut varas jäi kiinni poikkeuksellisen nopeasti, kun rikoksen nähnyt henkilö ja poliisi tekivät nopeasti yhteistyötä.


Kuopiolaismies anasti henkilöautosta omaisuutta Leväsen teollisuusalueella Lumitiellä Kuopiossa tiistaina noin kello 16:n aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit