keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Perukirjan allekirjoitus

Kaikki perunkirjoituksessa läsnäolevat henkilöt voivat allekirjoittaa perukirjan. Heidän kohdallaan allekirjoitus ei ole välttämätöntä, mutta se voi selkeyttää tilannetta myöhemmässä vaiheessa. Voit toimittaa OmaVerossa perukirjan joko omasta puolestasi tai jonkun toisen puolesta. Kun kirjaudut OmaVeroon omilla tunnuksillasi, voit lähettää perukirjan esimerkiksi sukulaisen puolesta.


Myös esimerkiksi pankki, lakitoimisto tai oikeusaputoimisto voi toimittaa perukirjan OmaVeron kautta. Uskotut miehet allekirjoittavat perukirjan sillä vakuutuksella, että he ovat kaiken perukirjaan oikein merkinneet ja pesän varat ja velat parhaan kykynsä mukaan arvioineet. Pesän ilmoittaja taas allekirjoittaa perukirjan sillä vakuutuksella, että hän on kaiken perukirjaan ilmoittanut eikä ole tahallisesti salannut mitään pesän tietoja. Perunkirjoitus on pitkähkö prosessi, johon sisältyy muitakin vaiheita kuin itse perukirjan luonti.


Verottajan kanssa yhteistyössä toimiva Aatos tarjoaa vaivattoman perunkirjoituksen ja perukirjan verkossa. Ketkä perunkirjoitukseen osallistuvat ja miten se tehdään, lue tästä. Perunkirjoituksella on kolme tarkoitusta. Asianajotoimisto Legistumin kautta kautta saatte ammattilaisen laatiman perukirjan.


Otamme huomioon myös perintöverotukseen liittyvän verosuunnittelun. Lisäksi, meidän kauttamme saatte tarvittaessa asiantuntevat arviot omaisuuden arvosta. Tässä tapauksessa perillinen joutuu maksamaan ainoastaan perintöveroa, koska tontin hinta ei ole muuttunut perukirjan ja myyntihetken välillä.


Saat perintöverotuspäätöksen. Käsittelemme perukirjat saapumisjärjestyksessä emmekä voi antaa tarkkaa tietoa yksittäisten päätösten valmistumisesta. Valtuutetun allekirjoitus.


VALTUUTTAJAT (kuolinpesän osakkaiden allekirjoitukset ). Sopimuskoneen sähköinen allekirjoitus tekee allekirjoituksien keräämisestä helppoa. Jäljennös perukirjasta on toimitettava verotoimistoon kuukauden kuluessa perunkirjoituksesta. Tämä asiakirja pitää toimittaa verotoimistoon yhden kuukauden kuluessa perunkirjoituksesta. Mikäli pesä on aikeissa myydä perittävältä jäänyttä omaisuutta, kannattaa pesänosakasluettelo vahvistaa maistraatissa. Kustannus on varsin pieni ja sen osalta voidaan tehdä perintöveroa vähentävä varaus perukirjan velkaluetteloon.


Siksi syy on ilmoitettava pyynnössä ja liitettävä ote sukuselvityksestä mukaan hakemukseen osoittamaan, että on oikeutettu esittämään pyynnön. Tarvittaessa perukirjan jäljennöksen liitteineen saa kuolinpaikan verotoimistosta tai verohallinnosta. Perunkirjoituksessa ei ole lain mukaan pakko käyttää lainoppinutta asiantuntijaa. Useimmissa tapauksissa se on kuitenkin suositeltavaa, sillä saattaa olla vaikea arvioida, kuinka yksinkertaista perukirjan laatiminen lopulta on. Virheet ja väärät ratkaisut voivat johtaa epäedullisiin seurauksiin perintöverotuksessa.


Perukirjan jäljennöksen voi saada vain perustellusta syystä. Lataa ilmainen perukirja malli sinulle sopivassa muodossa. Tiedosto latautuu koneellesi heti ilman mitään lomakkeiden täyttelyä.


Henkilöasiakkaiden päivittäiset raha-asiat hoituvat OPssa helposti. Tilit, kortit ja maksaminen ovat päivittäisten raha-asioiden ydin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit