perjantai 29. kesäkuuta 2018

Kuka tekee liikeidean

Yrittäjänä toimiminen lähtee liikkeelle liikeideasta. Se perustuu useimmiten yrittäjän ammattitaitoon ja on lähtöisin työympäristöstä, harrastuksista tai muusta jokapäiväisen toiminnan piiristä. Mitä heikkouksia siinä on?


Liikeideassa haetaan vastausta seuraaviin kysymyksiin: Ke. Vastaako tuotteesi tai palvelusi laatu pyytämääsi hintaa? Asiakkaat ja markkinat Ketkä ovat asiakkaasi ja kohderyhmäsi? Kuinka paljon asiakkaita on?


Missä asiakkaat sijaitsevat? Mitkä ovat asiakkaiden ostotottumukset? Kuka tekee ostopäätöksen ,jos asiakas on.


Jos osakkaiden työpanos vaihtelee, sitä voidaan paikata maksamalla palkkaa enemmän sille, joka tekee suurimman osan töistä. Kuten jo aikaisemmin totesimme, osakeyhtiö näyttää esimerkiksi toiminimeen verrattuna isommalta yrittämiseltä. Asialla voi olla merkitystä varsinkin yritysten välisessä kaupankäynnissä. Tarina Kokkikartanosta on innostava esimerkki siitä, miten pieni yritys ahtautuu isojen kilpailijoiden väliin ja tekee hyvästä ideasta menestyvän yrityksen. Kokkikartano kasvatti liikevaihtonsa kymmenessä vuodessa miljoonaan euroon ja työllisti henkeä.


Tämä tarina on sekoitus onnea, osaamista ja olosuhteita. Elintarvikealan rautaiset ammattilaiset. Edellä mainitut kaksi ehtoa ovat ehdoton edellytys toimivalle liikeidealle. Hyvällä liikeidealla on toki paljon muitakin ominaisuuksia.


Alla on lueteltu tyypillisimpiä toimivan liikeidean. Kuukauden uudet kasvot löytyvät tällä kertaa Satakunnasta, jossa upea, uuttera ja monipuolisesti yrittäjyyden puolesta työtä tekevä yrittäjävalmentaja Tytti Laine toimii. Hänen kanssaan keskustelemme tällä kertaa siitä, kuinka osaava henkilö voi yrittäjänä tehdä tulosta. Talouden suunnitteleminen.


Suunnittele yrityksesi taloudellinen puoli hyvin jo etukäteen. Jos et itse tunne olevasi pätevä tekemään yrityksesi kirjanpitoa, valitse kumppaniksesi hyvä kirjanpitäjä, josta on sinulle tukea myös liiketoiminnassa. Helpointa on aina, jos jakamiseen on selkeät säännöt olemassa tai jako voidaan sopia rauhassa yhtiömiesten kesken.


Jakoon voidaan tuoda myös ulkopuolinen henkilö mukaan, kuka tekee pätökset. Myös tuomioistuin voi tehdä päätöksen selvitysmiehen avulla. Muistilista avoimen yhtiön perustamiseen. Yhtiökumppaneiden valinta.


Lisäksi hän oppii tuntemaan työpaikkansa asiakkaat, työtoverit ja esimiehet sekä omaan työhönsä kohdistuvat odotukset. Hän ymmärtää myös vastuunsa koko työyhteisön toiminnassa sekä oppii työtehtävänsä ja niihin liittyvät turvallisuusohjeet. YritysEspoo on täyden palvelun uusyrityskeskus, jossa tukenasi on osaavien yritysneuvojien joukko.


Meiltä saat sparrausta liikeidean kehittämiseen sekä neuvoja yhtiömuodon valintaan. Meille kannattaa tulla myös ennen kuin haet starttirahaa tai ryhdyt kevytyrittäjäksi. Tässä luvussa pääset erilaisten tehtävien avulla miettimään, mitä todella.


Goldwinin kehittämät kuusi kultaista neuvoa olisi omaksua jo ennen liikeidean varsinaista toimeenpanoa. Selvitä, kuka muu tekee samaa toimintaa,. För att kunna använda Suomi.


Opi tuottavan ja hyvän liikeidean perusteet minuutissa! Eli mikä on se perustaito tai syvällä persoonassasi oleva ominaisuus, josta esim. Onko se värien poikkeuksellinen kokeminen vai jotain muuta? Dr Denim myy farkkuja Ranskaan, no se on vaan 1vuotta vanha keksintö, tietääkseni ei Ruotsalainen. Ilman sitä kuka vaan voi kopioida idean, joten mitään takeita siitä, että saa yksinoikeuden johonkin yritysideaaan ei voi antaa.


Tämä samainen ihminen voi siis myydä ideansa ihan laillisesti muille samoilla ehdoilla, kun vain osaa kirjoittaa sopimukset niin ovelasti, että niihin jää sopiva porsaanreikä, tai myy muualle jonkun välittäjän kautta. Onko niin, että vain osaava yrittäjä tekee tulosta? Tuloksia ja menestystä voi varmasti syntyä myös sattumalta ja vahingossa, mutta jos haluaa saavuttaa tuloksia säännöllisesti ja saada vaikka omasta yritystoiminnasta enemmän iloa ja rahaa, taitaa osaamisesta ja oman osaamisen kehittämisestäkin usein olla hyötyä. Vaikeat ajat eivät huoleta nuoria: ” Kuka tahansa kunnianhimoinen voi ryhtyä yrittäjäksi” Nuoret yrittäjänalut kertovat, että esimerkiksi Mikkelissä on pääkaupunkiseutua paremmat mahdollisuudet päästä mukaan aloitteleville yrityksille tarkoitettuihin ideapajoihin ja kiihdytysohjelmiin. Tällaisia tilanteita voi tulla vastaan esimerkiksi silloin, jos vakituisen työn, työttömyyden tai opiskelun ohella tekee keikkatyötä, mutta oman yrityksen perustaminen tuntuu liioitellulta.


Jos töitä riittää niin paljon, että yrittäminen on täysipäiväistä, saattaa olla järkevintä aloittaa yrittäminen esimerkiksi toiminimen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit