perjantai 29. kesäkuuta 2018

Hoitovapaan keskeyttäminen perusteltu syy

Jos vapaan kesto on enintään arkipäivää, ilmoitusaika on yksi kuukausi. Työntekijä saa vain perustellusta syystä muuttaa vapaan ajankohdan ja pituuden ilmoittamalla siitä työnantajalle viimeistään kuukautta ennen muutosta. Perusteltu syy on oleellinen muutos, jota työntekijä ei ole voinut. Osittaisen hoitovapaan keskeyttäminen.


Jos sopimukseen ei päästä, työntekijällä olisi tehdystä sopimuksesta riippumatta oikeus keskeyttää osittainen hoitovapaa, jos keskeyttämiselle on perusteltu syy. Työsopimuslaki ja hoitovapaan keskeyttämistä koskeva oikeuskäytäntö. Esimerkiksi lapsen tai lapsen toisen vanhemman vakava ja pitkäaikainen sairastuminen tai kuolema tai lapsen vanhempien erilleen muuttaminen tai raskaus oikeuttaa keskeyttämään hoitovapaan. Lain perusteella uusi raskaus ei ole perusteltu syy hoitovapaan keskeyttämiseen. Paikallisessa työehtosopimuksessa se tosin voi olla erikseen kirjattuna.


Perusteltuja syitä lain mukaan ovat nimenomaan nämä edellä mainitut avioero, kuolema, vakava sairastuminen, puolison työttömyys jne. Työtuomioistuin päätyi ratkaisussaan siis siihen, että osittaisen hoitovapaan keskeyttäminen rinnastuu hoitovapaan keskeyttämiseen sekä syynsä että palkkakysymysten osalta. Vapaan keskeyttäminen edellyttää, että työntekijä palaa vapaalta työhön. Vanhempainrahakauden päätyttyä alkaa oikeus hoitovapaaseen. Kiiski ilmoitti tämän jälkeen haluavansa keskeyttää hoitovapaan.


Määräaikaisuus ei kuitenkaan ole perusteltu syy raskaudesta ja. Lomautuksen keskeyttäminen. Valtiolla osittaisen hoitovapaan. Tällainen perusteltu syy on esimerkiksi toisen vanhemman vakava sairastuminen, kuolema tai avioero. Perusteltuna syynä ei yleensä pidetä esimerkiksi toiselle paikkakunnalle muuttamista, toisen palvelussuhteen syntymistä tai toisen vanhemman työttömyyttä.


Vapaan lyttää, että viranhaltija tai työntekijä palaa vi-seen tai työhön. Mikäli työntekijä ja työnantaja eivät toisin sovi, perhevapaan keskeyttäminen tai sen ajankohdan siirtäminen on mahdollista ainoastaan silloin, kun siihen on lapsen hoitoedellytyksissä tapahtuneeseen muutokseen liittyvä perusteltu syy. Uuden raskauden ja siitä seuraavan äitiysvapaan on katsottava olevan sellainen ennalta arvaamaton tapahtuma, josta muodostuu perusteltu syy keskeyttää osittainen hoitovapaa. Minulla on Ves (tosin pari vuotta vanha painos kädessäni) ja tarkistin juuri sieltä, ettei puolison tyttömyys ole perusteltu syy hoitovapaan yksipuoliseen keskeyttämiseen. Eli, jos työnantaja ei halua sinua takaisin ennen syksyä, voi olla vaikeaa keskeyttää hoitovapaata.


Perhevapaiden (äitiysvapaa, isyysvapaa, vanhempainvapaa ja hoitovapaa) ajankohdan muuttaminen tai keskeyttäminen on sallittua vain poikkeustapauksessa silloin kun siihen on perusteltu syy sekä kohdassa ”Muista syistä tehtävät muutokset” mainituissa tilanteissa. Tilapäinen hoitovapaa. Oikeus tilapäiseen hoitovapaaseen on lapsen kanssa samassa taloudessa asuvalla vanhemmalla.


Tämä on ilmoitusasia: sinun tulee ilmoittaa vähintään kk etukäteen, että keskeytät osittaisen hoitovapaan. Koska olet niin tehnyt, työnantaja ei voi kieltäytyä keskeyttämästä osittaista hoitovapaatasi. TERVETULOA KOULUUN!


Lukuvuoden kuljetusaikataulut löytyvät täältä ja viereisestä valikosta. Kahden nuoren naisen perustama firma palkkaa vanhustenhoidosta kiinnostuneita opiskelijoita pitämään viriketuokioita hoivakodeissa ja. Kaavan laatiminen on monivaiheinen prosessi, johon osallisilla on mahdollisuus osallistua kertomalla kantansa suunnitelmista. Naisten Pankin väsymätön työ naisten koulutuksen ja yrittäjyyden tukemiseksi kahdeksassa eri hankemaassa Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa on innoittanut suomalaisia varainkeruuseen erilaisin tavoin.


Golfarille mitä mainioimmin soveltuva tapa tukea hanketoimintaa on tietenkin rakkaan harrastuksensa kautta. Golfaa Naiselle Ammatti -tapahtumaa on menestyksekkäästi ehditty. Eija Kallialan kirjoituksia erilaisista tapahtumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit