keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Kuolinpesän osakkaan oikeus saada korvaus kuolinpesälle tekemästään työstä

Perillisellä on oikeus saada korvaus kuolinpesän hyväksi tekemästään työstä. Lähtökohtaisesti kuolinpesän hyväksi tehdyn työn korvaaminen voi tulla kyseeseen, jos perillinen jatkaa työskentelyä jäämistöön kuuluvassa yrityksessä, perillinen tekee työtä kuolinpesän hyväksi kuolinpesän yhteishallintoa koskevien säännösten mukaisesti taikka tilanteessa, jossa perilliset. Vuokralaisella on myös oikeus saada korvaus vuokranantajan edellä tässä luvussa tarkoitetun toimenpiteen tai laiminlyönnin aiheuttamasta haitasta tai vahingosta paitsi, jos vuokranantaja osoittaa, ettei huoneiston käyttöön saamisen viivästyminen tai huoneiston puutteellinen kunto ole aiheutunut vuokranantajan toimenpiteestä.


Sopivaksi hyvitykseksi omaishoitotyöstä on oikeuskäytännössä katsottu noin 2euroa kuukautta kohti koskien 10euron kuolinpesiä, jolloin kolmen vuoden jatkuvasta työstä pitäisi saada noin 70euroa. Mitään kuitteja tai laskuja hänen ei tarvitse näyttää, koska työhyvitys on korvaus tehdystä työstä. Kuolinpesän ja sen osakkaan verotus.


Säännös vastaa nykyisen tulo- ja varallisuusverolain ja §:n säännöksiä. Kotimaista kuolinpesää pidettäisiin yleensä erillisenä verovelvollisena. Poikkeuksena tästä olisi liiketoimintaa harjoittava kuolinpesä sen jälkeen, kun perittävän kuolinvuodesta on kulunut kolme vuotta. Korkein oikeus katsoi ratkaisustaan ilmenevin perustein, ettei käräjäoikeudella ollut lain voimaantulon jälkeen ollut toimivaltaa tutkia syyttäjän esittämää ajokieltovaatimusta asiassa, joka oli tullut vireille ennen lain voimaantuloa.


Kuluttajasuojalain luvun §:n ja momentin mukaan myyjällä on oikeus korvaukseen niistä erityisistä kustannuksista, joita hänelle on aiheutunut sopimuksen tekemisestä. Muusta vahingosta myyjällä on oikeus saada korvaus , joka on kohtuullinen ottaen huomioon kauppaan liittyvät seikat. Jos lapsen vanhemmat verovuoden päättyessä ovat avioliitossa, katsotaan molempien vanhempien verovuonna elättäneen lasta.


Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi uusi osuuskuntalaki, jolla kumotaan vuodelta 20oleva osuuskuntalaki. Elinkeinotoiminnan käytössä olevan rakennuksen tiedot ilmoitetaan lomakkeella 3A. Useimmiten tarvitaan edellä mainittujen lomakkeiden lisäksi vielä liitelomakkeita, joita ovat muun muassa kotitalousvähennyslomake (lomake 14A, 14B tai 14C), laskelma luovutusvoitoista (lomake tai 9A) ja selvitys vuokratuloista (lomake H tai K).


Korkein hallinto- oikeus katsoi, toisin kuin hallinto- oikeus , että arvonlisäverolain 2§:n momentin säännös oli sovellettavissa vain, kun verovelvollisen arvonlisäverotusta muutettiin säännöksessä tarkoitetulla tavall. Sääntelyn lähtökohtana on AKL 2:8:n sääntely, jonka mukaan yhtiömiehellä on oikeus saada kohtuullista vastiketta yhtiölle tekemästään työstä sekä yhtiön hallintoon kuuluvien tehtävien hoitamisesta, vaikka vastikkeesta ei. Kameraseura järjestää Anders Petersenin valokuvatyöpajan Helsingissä 27.


HELSINGIN KAUPUNGIN TILASTOTOIMISTON JULKAISEMA. Kaupunginvaltuusto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit