torstai 21. kesäkuuta 2018

Kelan kuntoutus nivelrikko

Kelan kuntoutus nivelrikko

Kela järjestää kuntoutusta kaiken ikäisille ja turvaa toimeentuloa kuntoutuksen aikana. Kuntoutus auttaa elämään sairauden kanssa, jatkamaan töissä tai palaamaan työelämään. Tuki- ja liikuntaelinsairauksiin kuuluvat esimerkiksi selkäsairaudet, niska-ja hartiaseudun kiputilat sekä nivelrikko.


Työelämässä oleville henkilöille on tarjolla ns. Tules-kursseja ja työelämästä poissa oleville henkilöille ns. Työntekijän voi olla vaikea myöntää työpaikalla kuntoutuksen tarvetta, vaikka ammatilliseen kuntoutukseen on subjektiivinen oikeus, jos kriteerit täyttyvät. Nivelrikko kumppanina Kuinka tulen toimeen nivelrikon kanssa?


Hyviä vinkkejä nivelrikon hoitoon. Kuntoutus toteutetaan aina yhteistyössä työterveyshuollon ja työpaikan kanssa. KIILA- kuntoutus sopii työsuhteessa olevalle tai yrittäjälle, jonka sairaus vaikeuttaa työskentelyä. Ammatillinen kuntoutus auttaa sinua pysymään työelämässä terveydellisistä rajoitteista huolimatta. Vaikka sairautesi estäisi nykyisessä työssä jatkamisen, löytyy usein muita työtehtäviä, joihin työkykysi riittää.


Lääkinnällinen kuntoutus. Erityisesti lonkan ja polven nivelrikko ovat tavallisia, mutta nivelrikkoa voi esiintyä myös muissa nivelissä, kuten olkapäässä tai sormissa. Periaatteessa jokaiselle ihmiselle tulee ennen pitkää nivelrikkoa eli artroosia. Hankkeen kuluessa raportoidaan tuloksista tarvittavassa määrin Kelassa tehtävän työn tueksi.


Tuloksia voidaan hyödyntää niin, että tules- kuntoutus olisi entistä asiakaslähtöisempää ja vaikutuksiltaan kuntoutujan työ-, opiskelu- ja muuta elämää tukevaa. Tules- kuntoutus tukee työkykyä monesta näkökulmasta. Mikäli hammas joudutaan poistamaan, tekonivelleikkaus voidaan tehdä aikaisintaan viikon kuluttua toimenpiteestä.


Hammashoidosta vastaa oman kunnan terveyskeskus. Kipukuntoutukseen erikoistuneen fysioterapeuttimme vastaanotolle voit tulla itsemaksavana asiakkaana ilman lähetettä, lääkärin lähetteellä, palvelusetelin kanssa tai maksusitoumuksella. Varaaa aika asiantuntijallemme. Sinun kannattaa itse olla aktiivinen ja soittaa omaan työeläkelaitokseesi mahdollisimman pian, sillä sitä kautta ammatillinen kuntoutus tulee sinulle taloudellisesti kannattavimmaksi. Lonkan nivelrikon hoito on alkuvaihees-sa ensisijaisesti konservatiivinen eli kipulääkitystä ja kuntoutusta.


Tekonivel-leikkaukseen päädytään, kun nivelrikko on oireiden mukaisesti ja röntgenkuvis-sa todetusti edennyt pitkälle, aiheuttaa merkittävää haittaa potilaalle ja asian-mukaisesti toteutettu. Kivun hoito Leikkauksen jälkeiseen toipumi-seen voi liittyä voimakastakin kipua ja turvotusta leikkausalueella. Jos esimerkiksi tarvitset sopeutumisvalmennuskurssia sairauteesi liittyen, etsi kurssia valitsemalla sairaus valikosta tai käyttämällä sanahakua. Neuvoisin sinua keskustelemaan kuntoutusasioista hoitavan tahon kanssa. Sinua varten meillä on fysio- ja toimintaterapeutteja sekä lääkärin palvelut.


Suosituksessa käsitellään pääosin yleisimpiä pitkäaikaisia tuki- ja liikuntaelimistön, viskeraalisia, neuropaattisia ja fibromyalgiaan liittyviä kiputiloja sekä niiden lääkkeetöntä ja lääkkeellistä hoitoa. Monet tukielinten ja liikuntaelinten ongelmat ovat iän, liikakäytön tai työrasituksen mukanaan tuomia vaivoja ilman yksittäistä vammaa. Tyypillisimpiä vaivoja ovat mm.


Nivelreuma on yleisin tulehduksellinen reumasairaus. Tulehdussolut vaurioittavat nivelrustoa, luuta ja nivelsiteitä. Oireita ovat esimerkiksi nivelkipu, kuumeilu, väsymys, nivelten turvotus ja jäykkyys.


Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit