perjantai 22. kesäkuuta 2018

Ulosoton suojaosuus nousee 2019

Tämä perustuu lakiin kansaneläkkeen ja eräiden muiden etuuksien indeksitarkistuksista, joka on hyväksytty eduskunnassa, mutta lakia ei ole vielä vahvistettu. Velallisen ja hänen perheensä toimeentuloa varten ulosmittaamatta jätetään aina suojaosuus. Työeläkeindeksi nousee , mutta ei löytynyt KELAN sivuilta mitään eläkkeen nousuun viittaavaa, eli ilmeisesti suojaosuus pysyy samana?


Ihmettelen, miten rahalla tulee enää toimeen? Kun velallisella on avoinna ulosottoon saakka perittäväksi siirrettyä velkaa, tulee vastaan termi ulosoton suojaosuus. UO-virasto ei noudata edes perustuslakia.


Tämä tarkoittaa tiettyä euromääräistä summaa, jota ei voida ulosmitata. Toisin sanoen vain suojaosuuden ylittävä tulo voidaan ulosmitata velkojen maksuun. Tällä hetkellä suojaosuus on 2euroa päivässä.


Keskustan kansanedustaja Aila Paloniemi vaatii, että hallitus nostaa ulosoton suojaosuutta ensi viikon kehysriihessä. Maatalouden energiaveroja palautetaan korotetusti milj. Maatalousyrittäjien eläkelain viivästyskoron tilapäistä alentamista jatketaan milj. On paljon muita syitä, miksi työtön ei työllisty.


Ulosoton suojaosuus on kasvanut tänä vuonna pari euroa. Onpas tähtitieteellinen summa. Sen sijaan, että annettaisiin korkoja anteeksi, lisätään suojaosuutta mitättömällä summalla, jolla ei ole mitään vastaavaa hyötyä kokonaisuudessa.


Edilex-käyttökoulutuksen tallenne kokonaisuudessaan löytyy tästä linkistä. Viikon käyttövinkki Julkaisemme Edilexin tehokkaan ja monipuolisen käytön tueksi Viikon käyttövinkkejä. Tällähetkellä olen opiskelija, haluaisin kovasti jo välillä palata töihin mutta minua askaruttaa miten sitten pärjäämme. Oikeushallinto Asiointipalvelut.


Suojaosuus lasketaan kuukaudessa päivältä. Jollei jäljempänä toisin säädetä, takaisinsaannista on muutoin soveltuvin osin voimassa, mitä mainitussa laissa säädetään. Nykyisin yksinäisen velallisen suojaosuus on 6euroa kuukaudessa.


Jos velallisella on yksi huollettava, suojaosuus nousee 92euroon kuukaudessa. Sen sijaan ulosotto lyheneee nyt marras-tammikuussa reilummin, koska nettopalkkani nousee. Veroprosenttini tippui :tiin. Se on tosi tosi jees ja toivottavasti auttaa mua tekemään ulosottoon myös ylimääräisiä suorituksia paremmin.


Suunnittelin jopa semmosta, että joka kuukausi pyrkisi maksamaan ulosoton pienimpään velkaan 1euroa. Alla olevalla lainalaskurilla voit laskea riittääkö maksuvarasi tarvitsemasi suuruisen järjestelylainan takaisinmaksuun. Laske ensin järjesteltävien velkojesi kokonaismäärä ja merkitse se Lainan määrä -kenttään. Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa työttömyysturvaa koskevan lainsäädännön kehittämisestä ja valmistelusta.


Työttömän työnhakijan perustoimeentulo turvataan työttömyyspäivärahalla ja työmarkkinatuella. Työttömyysetuuksia haetaan työttömyyskassalta ja Kelalta. Kansaneläke ja takuueläke täydentävät, jos et saa lainkaan työeläkettä tai työeläkkeesi jää pieneksi.


Kela maksaa kansaneläkkeen ja takuueläkkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit