perjantai 22. kesäkuuta 2018

Mistä yel vakuutus

Mistä yel vakuutus

Hanki kattava vakuutus ja turvaa koti vahinkojen varalta. Katso eri tarjoajat täältä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että saat toimeentuloa liiketoiminnan vähentyessä tai päättyessä sairauden, työttömyyden tai normaalin ikääntymisen takia.


Yrittäjän eläkkeen suuruus riippuu siitä, kuinka paljon maksat YEL -maksua. YEL - vakuutus , yel , eli yrittäjän eläkevakuutus on pakollinen yrittäjälle. Näin otat YEL -vakuutuksen. Vakuutuksesi alkaa aina ehtojen täyttymishetkestä.


YEL -vakuutuksen hinta ja sisältö ovat samat kaikissa eläkeyhtiöissä, mutta meiltä Veritaksesta saat tutkitusti alan parasta palvelua. YEL -työtulon perusteella määräytyvät myös sairaus- ja vanhempainpäiväraha sekä työttömyysetuudet. YEL -vakuutuksen perusta on YEL -työtulo, jonka perusteella määräytyvät eläkkeen määrä, yrittäjän sosiaaliturvan taso sekä eläkevakuutusmaksu. Yrittäjän työeläkettä ja vakuutusmaksua varten vahvistetaan YEL -työtulo, joka on antamasi työpanoksen arvo omalle yrityksellesi.


Mistä yel vakuutus

YEL -työtulon on vastattava sellaista palkkaa, joka olisi kohtuudella maksettava, jos tilallesi palkattaisiin yhtä ammattitaitoinen työntekijä tai sitä korvausta, jonka muuten voidaan katsoa vastaavan tekemääsi työtä. Vaikka YEL maksaa kaikkialla saman verran, ei ole yhdentekevää, mistä sen hankit. Meiltä saat Suomen parasta eläkevakuutuspalvelua.


Jokainen yrittäjän eläkevakuutuksen ( YEL ) maksu kasvattaa eläkettäsi ja parantaa muuta sosiaaliturvaasi. Ota vakuutus puolen vuoden sisällä siitä, kun toimintasi vakiintuu tai kun siirryt päätoimiseksi yrittäjäksi. Vakuutusmaksut alkavat juosta yrittäjyytesi alusta lähtien. YEL -työtuloa määriteltäessä pitää laskea mukaan kaiken yrittäjänä tehdyn työpanoksen arvo. Vakuutus on yrittäjän eläketurvan ja muun sosiaaliturvan perusta.


YEL -todistusta voit tarvita Kelaa, verottajaa tai tiettyjä asiakkaita varten. YEL -vakuutuksesta karttuu YEL -eläkkeesi, ja vakuutuksessa vahvistetut työtulot vaikuttavat myös muuhun sosiaaliturvaasi. Kokeile Elon YEL -laskurilla, miten YEL -työtulo vaikuttaa eläkkeesi määrään, sosiaaliturvaasi ja vakuutusmaksuusi. Eläketurvasi perusta on työllä ansaittu lakisääteinen työeläketurva.


Se vaikuttaa eläkkeen lisäksi myös työttömyysturvan, vanhempainpäivärahan sekä sairauspäivärahan määrään. Sellaista rajoitusta ei YEL -vakuutuksessa ole, tietenkään. Jos yrittäjälle oli sattunut yrittäjän vakuutuksen voimassa ollessa työtapaturma, on syytä kiinnittää erityistä huomiota siihen, mistä alkaen YEL -vakuutuksen takautuva päättäminen tehdään.


Se on pakollinen vakuutus 18–67-vuotiaalle yrittäjälle, jonka. TyEL- vakuutus on lakisääteinen vakuutus , jolla turvaat työntekijäsi eläkkeen. Työnantajana vastuullasi on vakuutuksen ottaminen ja ansioiden ilmoittaminen tulorekisteriin. Tarvitset TyEL-vakuutuksen, kun. YEL - ja MYEL-työtulo Yrittäjien vuosituloon lasketaan kalenterikuukauden tarkastelujakson YEL - ja MYEL-työtulo.


Vuosituloon ei lasketa mukaan palkkatuloa omasta yrityksestä eikä elinkeinotoiminnan ansiotuloa. Jos YEL - tai MYEL-työtulon määrä on muuttunut tarkastelujakson aikana, huomioidaan keskimääräinen työtulo. Tutustu uudistukseen ja turvaa elämäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit