torstai 28. kesäkuuta 2018

Maksuperusteinen kahdenkertainen kirjanpito

Yksinyrittäjä, keskity työn tekoon - vaihda Accountor Go -palveluun! Luotettavat tilitoimistopalvelut Kainuussa. Maksuperusteinen vai suoriteperusteinen kirjanpito ? Myynti tapahtuu silloin, kun ammatinharjoittaja vastaanottaa maksun ja osto silloin, kun ammatinharjoittaja suorittaa maksun.


Jos siis lähetät asiakkaallesi myyntilaskun 31. Nyt tutustumme siihen, mitä yksinkertainen kirjanpito tarkoittaa ja milloin se on mahdollista valita. Yhdenkertainen vai kahdenkertainen kirjanpito ? Normaalisti yrityksiltä vaaditaan kahdenkertainen , suoriteperusteinen kirjanpito , mutta aina se ei ole pakollista. Katsotaanpa, miksi näin on.


Kahdenkertainen kirjanpito on päättäjän tärkein työkalu. Samoin sieltä näkee helposti yrityksen varat, velat ja omaisuuden. Jos kirjanpito on maksuperusteista, tärkeä on se päivä jolloin rahat näkyvät tililläsi. Suorituspäivällä ei ole merkitystä (muuten se olisi suoriteperusteinen kirjanpito ). Jos maksu näkyy tililläsi 3. Opinnäytetyössä kuvattiin, miten maatalouden kirjanpito siirretään kahdenkertaisen kirjanpidon piiriin ja kuinka maatilan varat arvotetaan tasetietoihin ja miten alkusaldot määritetään. Lähtötilanne on tyypillinen maatalouden perinteinen yh-denkertainen kirjanpito ilman tasetta ja varaston hallintaa.


Pienehköön kirjanpitoon käy varsin hyvin taulukkolaskenta ohjelma, esim. Exel tai Works tietokantaohjelma, Open Office ohjelmistopaketti sisältää myös ilmaisen tietokantaohjelman. Tilitoimistot voivat vähentää työmääräänsä käyttämällä maksuperusteista kirjaamistapaa asiakkailleen yhtiömuodosta piittaamatta ja siirtyä tilinpäätöstä tehtäessä suoriteperusteiseen. Jos yrität toiminimellä ja liiketoimintasi on verrattain pientä ja sivutoimista, voit yrittää tehdä yhdenkertaista kirjanpitoa itse.


Jos raha liikkuu tätä hetkeä aikaisemmin tai myöhemmin, merkitään ne omille tileilleen odottamaan. Minä päivänä maksu suoritettiin? Sama päivä merkitään kirjanpitoon.


OP Kevytyrittäjä -palvelu tekee puolestasi täysin automaattisesti yhdenkertaista kirjanpitoa, jossa jokaisesta laskusta ja menosta tehdään kirjanpitomerkintä maksuperusteisesti. Taloyhtiö on kirjanpitolain perusteella kirjanpitovelvollinen, joten sen on järjestettävä ns. Mitä on kirjanpito ja miksi sitä pidetään? Tuloslaskelma kertoo toiminnan tuloksellisuuden, tase kertoo muun vakavaraisuudesta ja maksuvalmiudesta.


Sama koskee kirjanpidosta viranomaiselle verotusta tai muuta tarkoitusta varten määräajoin tehtävää ilmoitusta. Kirjanpito , mitä se on ja miksi sitä pidetään? Myös video kirjanpidon alkeista.


Tampereen ammattiopisto Palvelut ja liiketalous Aikuiskoulutus Sirpa Jokimaa 11. Jokainen kirjaus tehdään kirjanpitoon vähintään kahdelle tilille. DEBET-puolelle kirjataan rahan käyttökohde.


Iltselläni on pieni yritys, Ky, jossa on tällä hetkellä yksi osa-aikainen työntekijä. Kirjauksissa laskut olen kirjannut suoriteperusteisesti, mutta osa tuloista tulee suoraan automaattisen laskutusjärjestelmän kautta, jolloin laskua ei tarvitse tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit