tiistai 26. kesäkuuta 2018

Miten aloittaa freelancer

Start light entrepreneurship today! YEL-pension and insurances for you. You can invoice without a company. Freelancer -start as a Light Entrepreneur at UKKO. What does UKKO´s service cost?


How much will I get in my pocket? Miten voi alkaa freelancer -yrittäjäksi? Käytännössä friikkuna voi toimia muutamalla eri tavalla. Aiemmin oli tyypillistä toimia niin sanotulla freelancer -verokortilla.


Verokorttiuudistuksessa tämä verokortti on kuitenkin poistunut käytöstä. Myös työnantajat suhtautuvat aikaisempaa nihkeämmin verokortilla työskenteleviin. Tässä artikkelissa käsittelemme sitä, kuinka voit aloittaa freelancerin hommat ja miten pääset alkuun. Ensimmäinen askel on päättää, mitä haluat tehdä freelancerina.


Voit esimerkiksi alkaa tehdä logojen tai nettisivujen suunnittelua, jos olet kätevä käsistäsi ja sinulla on taiteellista silmää. Toisena päivänä hän on rennosti kiinni omissa jutuissaan uusia asiakkaita kalastellen. Haluan freelanceriksi!


Mutta ennen kuin tarkastelet seitsemää tapaa murtautua freelance liiketoimintaa, sinun täytyy tietää hyvät ja huonot puolet aloittaa uran freelancer. Sinä asetat omat tunnit. Valitset asiakkaasi. Alta voit luke a miten aloitat strategiasi oikeaan, vapaaseen freelancer työhön, missä saat palkkaa joka vastaa taitojasi, ilman stressiä. Minun kohdallani tämä oli totta.


Työskentelin Upworkissä pitkään ja jokainen päivä oli taistelua uusista sopimuksista, pieniä ja ty lsiä projekteja varten. Yhä useampi ihminen tekee nykyään töitä freelancerina, ja siihen on syynsä. Jos osaamisesi on poikkeuksellisen hyvää tai erityislaatuista ja pystyt esittämään työnäytteitä, kannattaa sinun markkinoida itseäsi suoraan potentiaalisille asiakkaille. Mikäli blogin perustaminen kiinnostaa, löydät tästä artikkelista vinkit miten aloittaa.


Tai perustaa oman verkkolehden, eli oman median? Näihin kaikkiin skenaarioihin löytänet sopivan ratkaisun alta. Esimerkiksi tämä blogi, Perustamo. Vaikka verkko on täynnä tietoa aiheeseen liittyen, useat oppaat ja kirjoitukset on sotkettu niin byrokraattisilla ja vaikeaselkoisilla termeillä, että heikompi tippuu kyydistä. Ota oppia miten saan enemmän rahaa suunnittelun kotiin menestyneemmiltä Muista olla avoimin mielin ja opetella uusia asioita jatkuvasti.


Työnnä niin monta tai muutama tunti kuin haluat, kunhan ansaitset tarpeeksi rahaa mukavaksi. Nyt alkaa olla aika päättää palaanko entiseen työpaikkaani, josta olen toimivapaalla. Ei te yhtään mieli palata, mutta myöskään siellä missä olen nyt ollut kesäsijaisena ei ole heti mitään työtä tarjota. Lomilta palaavat ovat voimissaan:) Olenkin siis miettinyt alkavani keikkailemaan kaupunkimme.


Sopivan tekijän löytäminen on helpompaa, jos asiakas osaa kuvata työn vaatimukset. Työnkuvauksen perusteella myös freelancer osaa arvioida, onko hän työhön sopiva tekijä ja voiko hän tehdä työn vaaditussa aikataulussa odotusten mukaisesti. Puskuri nopeuttaa yritystoiminnan aloittamista, kun on heti pääomaa, jolla aloittaa yrittämisen. Se helpottaa myös silloin, kun haluaa rahoitusta pankilta.


Säästämiseen on olemassa monenlaisia nyrkkisääntöjä, joista yksi on säästää puolen vuoden kiinteiden menojen verran. Säästää voi myös järkeistämällä hankintoja. Voit aloittaa tekemään freelancer -töitä vaikka heti. Luo profiili eri palveluihin ja markkinoi itseäsi myös sosiaalisessa mediassa. Tienestit on ilmoitettava itse verottajalle, ja usein oma yritys voi olla paras ratkaisu.


Blogin perustaminen tapahtuu näin – eri tapaa aloittaa. Työttömyysetuuteesi vaikuttaa, jos toimit yrittäjänä tai työllistyt omassa työssä. TE-palvelujen työttömyysturvaneuvonta osaa neuvoa, miten sinun tilanteesi voi vaikuttaa työttömyysturvaasi.


Miten aloittaa freelancer

Kun aloitat työnhaun, TE-palvelut selvittää ensin yrittäjäaseman, eli oletko työttömyysturvalain mukaisesti yrittäjä. Tulorekisterin palkkatietojen käyttäjien määrä laajenee 1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit