perjantai 8. kesäkuuta 2018

Järjestyksenvalvoja rikostausta

Säädökset alkuperäisinä. Kaikki säädökset v. Riippuu miten tuoreita tapauksia kyseessä, mutta luultavasti kutsuvat keskustelemaan asiasta vartijakorttihakemusta laittaessasi. Kertokaas joku asiantunteva järjestyksenvalvojan työtä tekevä henkilö, mitä tarkoittaa järjestyksenvalvojan korttia hakiessa vaatimus hakijan taustan nuhteettomudesta? Olen kuullut että ei saa olla pahoinpitelyrikoksia tilillä, onko muuta? En ole vielä saanut selvää vastausta ja poliisin.


Järjestyksenvalvoja kuuli ennen lyöntiä miehen huutavan rasistisia kommentteja uhrilleen. Uhri oli ulkomaalaistaustainen ja hyökkääjälle täysin vieras sivullinen. Uhri ei ehtinyt tehdä mitään eikä edes nähdä sivusta kimppuun käynyttä hyökkääjää. Kovan päähän kohdennetun iskun jälkeen uhri vaipui tajuttomana maahan. Lasten harrastusten parissa työskentelevien rikostausta halutaan selvittää, kertoo Aamulehti.


Nyt vain palkkatyöntekijöiden tausta selvitetään. Mulla on useampi alaikäisenä tehty näpistysmerkintä? Ei varsinaisessa rikosrekisterissä, mutta jossain poliisin omassa merkintärekisterissä. Häviävät käsittääkseni sieltä kyllä joskus?


Toimittajien ja portsareiden mahdolliset rikostaustat ovat puhuttaneet viime päivinä viihdelehtiä ja yökerhoja koskevissa uutisissa. Uutiset ovat nostaneet esille kysymyksen, millainen ihminen saa työskennellä missäkin ammatissa. Lue, miten tarkkaan työnantaja tarkistaa taustasi ja missä ammateissa rikostausta ei ole este. Rötöstely on vähän eri asia kuin rikostausta.


Jussi Halla-Aholla on rikostausta. Ja kuten sanottua, amisten sivuilla sanotaan minkä tahansa rikostuomion olevan diskauksen paikka. Rikesakko varmaan hyväksytään, mutta SääntöSuomessa on paljon rikosnimikkeitä. Myöskään vartija tai järjesyslain nojalla asetettu järjestyksenvalvoja ei voi tätä tehdä.


Ravintolassa toimivan järjestyksenvalvojan on sitävastoin estettävä aikaisemmin häiritsevästi käyttäytyneen henkilön sisäänpääsy, mikäli on syytä olettaa häiriön toistuvan. Tämä ei ole oikeus vaan velvollisuus. Välikohtaus sai aikaan sen, että paikalle kiiruhti ravintolan 50-vuotias järjestyksenvalvoja. Nyt aviovaimo tuli miehensä avuksi ja sai kohta sisarensa rinnalleen. Naiset käyttäytyvät aggressiivisesti ja suurieleisesti.


Ainakin kolmea ihmistä puukotettiin torstain ja perjantain välisenä yönä Joensuussa Ilona-yökerhossa. Itä-Suomen poliisin tiedotteen mukaan yksi uhreista oli tilanteeseen väliin mennyt ravintolan vahtimestari. Poliisi kertoo, että kaikkien uhrien vammat ovat erittäin vakavat.


Aftonbladetin juttuun Soldiers of Odinista suhtaudun varauksellisesti, sillä uskon juttusarjan olevan tietyin tavoin värittynyt sen vuoksi, että kirjoittajat ovat luoneet ennakkoon käsityksensä liikkeestä. Lähes puolella oli rikostausta , mutta miksi ei kerrottu sitä, milloin he olivat syyllistyneet lain rikkomiseen. Nuori nainen oli tanssiessaan intoutunut riisumaan vaatteitaan jo ennen videokuvaamisen alkamista. Tiistai-iltana yökerhossa oli ollut Savolaisen mukaan noin henkeä, joista suurin osa karaokepuolella. Videon tapahtumat on kuvattu yökerhon.


Alkoholiongelma, rikostausta ,. Videolle tallentui, kun järjestyksenvalvoja riuhtaisee miehen maahan Malmilla – Oliko käytös perusteltua? Turun sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Piia Elo kertoo, että Ahmadin rikostausta ei ollut tiedossa siinä vaiheessa, kun kuntavaaliehdokkaita nimettiin. Asia selvisi Helsingin Sanomien jutun jälkeen.


Nyt jatketaan aivan normaalisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit