maanantai 25. kesäkuuta 2018

Taloyhtiön hallituksen kokouksen kulku

Jos taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä ei ole määräyksiä hallituksen kokouksen koollekutsumisesta, on kokouksessa hyvä päättää myös muun muassa siitä, miten hallituksen kokoukset kutsutaan koolle, kuinka paljon ennen kokousta kutsut toimitetaan ja milloin poissaolosta tai esteellisyydestä on ilmoitettava. Taloyhtiön hallituksen kokous kutsutaan koolle tarvittaessa. Kokouksen kutsuu koolle hallituksen puheenjohtaja. Hallitus tekee päätöksiään kokouksissa. Yhtiökokouksen avaa kokouksen koolle kutsujan nimeämä henkilö.


Tyypillisesti kokouksen koollekutsuja on hallitus ja tämä yleensä nimeää, ilman kirjattua päätöstä, avaajaksi puheenjohtajansa.

Myös yhtiöjärjestyksessä voi olla määräys kokouksen puheenjohtajasta, joka myös avaa kokouksen. Opintokeskus Sivis on valtakunnallinen aikuisoppilaitos, joka toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta. Pöytäkirjan allekirjoittaa kokouksen puheenjohtaja ja, jos hallitukseen kuuluu useita jäseniä, vähintään yksi hallituksen siihen valitsema jäsen tai kokouksessa läsnä ollut isännöitsijä.


Lisäksi kokoukseen saavat osallistua isännöitsijä ja hallituksen jäsenet. Yli viiden asunnon yhtiössä myös vuokralainen voi osallistua yhtiökokoukseen, kun käsitellään asioita, jotka vaikuttavat merkittävästi hänen kotinsa tai taloyhtiön yhteisten tilojen käyttöön. Toki avauksen voi suorittaa puheenjohtajan poissa ollessa myös joku hallituksen jäsenistä tai isännöitsijä.


Kokous koostuu seuraavista osioista: 1. Pöytäkirjojen katsotaan lähtökohtaisesti osoittavan yhtiökokouksessa käsitellyt asiat ja siellä tehdyt päätökset.

Esimerkiksi yhtiökokouksen päätöksestä tehtyä moitekannetta oikeudessa käsiteltäessä voidaan kuitenkin esittää vastanäyttöä sen todistamiseksi, ettei pöytäkirja vastaakaan kokouksen tosiasiallista kulkua. Epätarkat tai huolimattomasti tehdyt pöytäkirjamerkinnät saattavat aiheuttaa yhtiössä riitoja siitä mitä on päätetty. Niinpä onkin tärkeää, että kokouksen puheenjohtaja yhdessä sihteerin kanssa huolehtii siitä, että pöytäkirjamerkinnät kuvaavat mahdollisimman tarkasti kokouksessa tehtyjä päätöksiä ja niiden tarkoitusta. Käräjäoikeus päätti tuomiossaan, että taloyhtiön hallituksen toimet täyttivät kunnianloukkauksen kriteerit, mutta hovioikeus hylkäsi syytteen kunnianloukkauksesta. Kiinteistöliittoyhteisö kannustaa.


Läsnä olivat lisäksi kaikki hallituksen jäsenet, toimitusjohtaja, yhtiön tilin-tarkastaja, yhtiön ylintä johtoa, median edustajia ja teknistä henkilökun-taa. KOKOUKSEN AVAAMINEN. Hyväksytyn loppukokeen jälkeen opiskelija voi tulostaa itselleen todistuksen käydystä kurssikokonaisuudesta. Mitä tulee itse alkuperäiseen kysymykseen, niin kokouksen avaa hallituksen pj.


Tämän jälkeen valitaan kokouksen pj. Isännöitsijä toimii sihteerinä. Nuo kaikki kohdat löydät asunto-osake yhtiö laista. KULKU JA PÖYTÄKIRJÄ. Päätetään taloyhtiön merkittävistä remonteista ja hankinnoista sekä yhtiövastikkeen suuruudesta.


Vahvistetaan edellisen vuoden tilinpäätös ja talousarvio tulevalle vuodelle. Voidaan päättää muistakin asioista. Jos nyt hallituksessa on siis jäljellä vain kaksi jäsentä (yksi eronnut), voi hallitus pyytää kokouksiinsa jomman kumman varajäsenistä.

Tämä on ihan hallituksen omassa harkinnassa kumpaa varajäsentä käytetään. Esitän itselleni ennen kokousta ja kokouksen aikana seuraavia kysymyksiä: Olen rehellinen itselleni ja muille,. Koollekutsuja on henkilö, joka on. Tuhoava käyttäytyminen nousee usein peloista ja pettymyksistä. Veronmaksajain Keskusliiton säännöt.


Määrä lasketaan valituista hallituksen jäsenistä. Määrää laskettaessa esteellisten jäsenten ei katsota olevan paikalla. Päätöstä ei saa tehdä, ellei kaikille hallituksen jäsenille ole mahdollisuuksien mukaan varattu tilaisuutta osallistua asian käsittelyyn.


Jos hallituksen jäsen on estynyt, tilaisuus on varattava varajäsenelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit