maanantai 18. kesäkuuta 2018

Liiketoimintasuunnitelma osaaminen

Hallitse ja kartoita organisaatiosi osaaminen yhdessä paikassa. Hyvä liiketoimintasuunnitelma tuo esiin myös ne riskitekijät, jotka voivat vaikuttaa yrityksen menestymiseen. Liiketoimintasuunnitelma on kuin yrityksen käsikirja, jonka pariin voi aina palata. Samalla yritystoiminnasta rajataan pois sellaiset asiat ja toimenpiteet, joita ei aiota toteuttaa. Se auttaa hahmottamaan ja suunnittelemaan jäsentyneesti yrityksen toimintaa ja kannattavuutta.


Osaaminen voi olla lähtöisin myös harrastuksista tai jokapäiväisen toiminnan piiristä. Vastaa seu-raaviin kysymyksiin. Yrittäjän henki-lökohtaisia ominaisuuksia ovat mm. Osaaminen euroiksi Erikoistumalla johonkin tiettyyn kohderyhmään, helpotat palvelujesi löytämistä, myyntiä ja toimittamista. Voit myös keskittyä syventämään osaamistasi itseäsi kiinnostavalla alueella, jolloin palvelusi syvyys ja laatu kasvavat.


Liity palveluun jo tänään! Ilmaiset yrittäjyyden työkalut odottavat. Käyttäjänä pääset yrittäjyyden alkuun ja kasvatat nykyistä liiketoimintaasi helppokäyttöisillä suunnittelutyökaluilla ja sisällöillä. Käytännön osaaminen varmistetaan näytöillä (hyväksytyt toistetut suoritukset).


Näyttökokeessa näytön suorittaja osoittaa käytännössä näytön vastaanottajalle sen, että hänellä on riittävä käytännöllinen osaaminen. Näytön vastaanottaja varmistaa allekirjoituksellaan sen, että näyttö on suoritettu asianmukaisesti. Tämän työn tarkoitus on selvittää, millainen on hyvä liiketoimintasuunnitelma ja ovatko jo valmiit liiketoiminta-suunnitelmapohjat hyvän liiketoimintasuunnitelma - mallin mukaisia. Tässä työssä selvitetään lukijal-le lyhyesti, mitä tarkoittaa yrittäjyys ja miten yrittäminen on kehittynyt Suomessa ja maailmalla.


Ilman osaamista, ja sen valjastamista käytännön tasolle, jää hienoinkin liikeidea pelkäksi ajatusleikiksi paperille. Pienyrittäjä lähtee perustamaan ensimmäistä yritystään usein yksin tai yhden äänettömän yhtiökumppanin, kuten puolison, kanssa. Sitä tarvitaan myös haettaessa starttirahaa TE-toimistosta tai yritystukia ELY-keskuksesta. Suunnitellun on perustuttava markkinafaktoihin, jotka myös sen lukija voi todentaa.


Yrityksen menestymisen edellytykset voidaan tutkia perusteellisesti etukäteen, jos siihen on aikaa ja voimavaroja. Apuna voi käyttää omia havaintoja ja päättelykykyä sekä edullisia tai maksuttomia palveluja, kuten esimerkiksi uusyrityskeskusten ja ProAgrian palvelut. LIIKETOIMINTASUUNNITELMA Kirjoita alla olevien otsikoiden alle otsikossa kysytyt tiedot. Joissakin kohdissa on otsikoiden alle laitettu lisäohjeita mitä kohtiin on tarkoitus vastata.


Tarvittaessa kysy lisätietoa ja ohjeita yritysneuvojalta. Mikä on liiketoimintasuunnitelma ? Se kuvaa, miten liikeideaa lähdetään toteuttamaan käytännössä. Se on mahdollisimman kattava ja yksityiskohtainen dokumentti, jossa ovat mukana pidemmän ajanjakson (– vuotta) päämäärät ja määrälliset tavoitteet tulos, tase ja rahoituslaskelmien. Koska yrittämiseen liittyy aina taloudellinen riski, liiketoimintasuunnitelma on laadittava erityisellä huolella – ja päivitettävä muutaman vuoden välein. Yrityksen perustamisen tärkein vaihe on varsinaisen liiketoiminnan suunnittelu.


Mikäli liiketoiminnan aloittamiseen tarvitaan rahoitusta, liiketoimintasuunnitelma vaaditaan poikkeuksetta. Sinun olisi hyvä pohtia näitä vinkkejä, ennen liiketoimintasuunnitelman. Useimpien yritysten menestyksen taustalla on vankka osaaminen ja ammattitaito. Omaan osaamiseen ja ammattitaitoon perustuva idea on tavallisin ja usein turvallisin tapa aloittaa yritystoiminta.


Onko sinulla erityisosaamista, -taitoja tai tietoa, josta sinulla voisi olla hyötyä yrittäjänä? Olitpa suunnittelemassa, perustamassa tai jo perustanut yrityksesi, olet oikeassa paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit