keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Potilasvahinkolaki

Potilasvahinkolaki (kumottu) Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa. Tämä laki on kumottu L:lla 22. PVK edistää potilasturvallisuutta tekemällä tutkimusta, laskelmia ja tilastoaineistoa. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: § Lain soveltamisala. Terveydenhuollon selvitys.


Korvauksen hakeminen potilasvahingon sattuessa. Olemme Suomen kokenein potilasvahinkoasioihin keskittynyt lakiasiaintoimisto. Autamme vankalla kokemuksella myös liikennevahingoissa, lääkevahingoissa, tapaturma-asioissa sekä muissa vakuutusyhtiöitä vastaan ajettavissa asioissa. Lain tavoitteena on puolueeton, avoin ja johdonmukainen korvausjärjestelmä, jossa korvauksen saamiseksi ei tarvitse osoittaa tuottamusta eikä laiminlyöntiä. Järjestelmä toimii melko samantyyppisenä kaikissa Pohjoismaissa.


Hoito ei aina tuota toivottua tulosta ja joskus se aiheuttaa jopa vahinkoa hoidettavalle. Potilasvahingot ovat pääsääntöisesti hoitovirheitä, jotka ovat aiheutuneet potilaan tutkimuksesta, hoidosta tai muusta vastaavasta käsittelystä. Potilasvakuutus korvaa terveyden- ja sairaanhoidon yhteydessä potilaalle aiheutuneen vahingon. Jotta terveyden- ja sairaudenhoidon vahinko voidaan korvata sinulle, sillä on oltava selkeä yhteys saamasi hoidon toimenpiteisiin, välineisiin tai olosuhteisiin.


Onko sinulle sattunut korvaukseen oikeuttava potilasvahinko? Potilasvahingolla tarkoitetaan terveyden- ja sairaanhoidon yhteydessä potilaalle aiheutunutta vahinkoa, jos hoitoa on antanut terveydenhuollon ammattihenkilö. Hoitoa on vahinkoa aiheuttavasti voinut antaa esim. Potilaana pidetään lain määritelmän mukaan terveyden- ja sairaanhoidon palveluja käyttävää henkilöä.


Ajanvaraukset sähköpostitse tai lomakkeen kautta. Tarpeen mukaan käymme asiakkaan luona, mikäli asiakas ei pääse tulemaan toimistolle. Tässä kohdin vaadittava näyttö on siten huomattavasti alempi kuin yleensä esimerkiksi oikeudenkäynneissä. Uusi potilasvakuutus on turvasisällöltään aiempaa laajempi – merkittävimpänä muutoksena aiempaan on kehoon asennettavien implanttien aiheuttamien vahinkojen sekä sairaanhoitopiirin ulkomailta tilaamien hoitojen aiheuttamien vahinkojen kuuluminen vakuutuksen korvauspiiriin.


Potilaalle voi aiheutua henkilövahinko terveyden- tai sairaanhoidossa. Tällöin potilas voi vaatia korvausta potilasvakuutuskeskukselta erityisellä lomakkeella, potilasvahinkoilmoituksella. Suomen potilasvahinkolaki on kansainvälisesti varsin ainutlaatuinen, koska sen tarkoitus ei ole osoitella syyllisiä hoitovirheen tapahduttua. Kyllä, kyllä ja kyllä on oikeassa ja minäkin olen pyytänyt lääkäriä kirjoittamaan asiat siten kuin ne ovat ja arvatkaapa mitä lääkäri vastasi, olen kirjoittanut mitä olen ja en muuta! Suomen Potilaslakimiehet auttavat terveydenhuollon hoitovirheissä ja muissa potilasvahingoissa, tutustu!


Sairaalainfektioiden yleisyys. Noin joka kahdeskymmenes ( ) sairaalaan osastohoitoon tuleva potilas saa sairaalainfektion. Tavallisilla vuodeosastoilla infektioriski on suurin syövän hoitoon tai kirurgiseen hoitoon tulevilla, keskimääräinen sisätautiosastoille tulevilla ja pienin lapsipotilailla. Etuusohje Etuusohje on toimintaohje, jota käytetään apuna etuuksien ratkaisutyössä.


Ohje on ensisijaisesti tarkoitettu Kelan sisäiseen käyttöön. Apulaisoikeuskansleri painottaa yksityishenkilön suojaa, johon kuuluu päätösten pysyvyys. Henkilöstön sähköposti. Suomessa potilasvakuutus on lakisääteinen vakuutus. Hoitoasioissa suosittelemme puhelimitse tai kirjeitse tietosuojan vuoksi.


Toimistomme on avoinna arkisin klo - 15. Martti Lahikainen HIEROJAA KOSKEVA LAINSÄÄDÄNTÖ Koulutetun hierojan tutkintovaatimuksissa on lueteltu lakeja ja asetuksia, joiden tunteminen hierojan toimintaa koskevilta osiltaan edellytetään tutkinnon suorittajalta. Yritystoimintaa säätelevistä säädöksistä on runsaasti tarjolla helposti hankittavaa tietoa, mutta terveydenhuollon ammattilaisen on tiedettävä paljon muutakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit