maanantai 11. kesäkuuta 2018

Usa kansalainen suomeen

Viisumi ja oleskelulupa Suomeen. Jos haluat oleskella Suomessa yli päivää, tarvitset oleskeluluvan. Jos olet EU-valtion, Islannin, Liechtensteinin, Norjan tai Sveitsin kansalainen , rekisteröi oleskeluoikeutesi Maahanmuuttovirastossa. Olen menossa naimisiin USA :n kansalaisen kanssa. Mies on tulossa Suomeen turistiviisumilla ja meillä on tarkoitus mennä naimisiin täällä Suomessa ja alkaa hakemaan minulle oleskelulupaa Jenkeistä.


Tarkoitus on, että muutan sinne pysyvästi. Millaisia mutkia on odotettavissa? Kai sitä ihminen saa mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa?


Jos olet viisumivelvollisen maan kansalainen , sinun on ensisijaisesti haettava ensimmäistä oleskelulupaanSuomen ulkomaanedustustosta palataksesi Suomeen , vaikka sinulla olisi voimassa oleva oleskelulupa. Jatkolupahakemusta ei voi jättää edustustoon. Yhdysvalloissa pysyvästi asuvana Suomen ja Yhdysvaltojen sinut voidaan kuitenkin määrätä palvelukseen, jos muutat Suomeen ennen sen vuoden loppua, jona täytät vuotta (asevelvollisuuslaki 75§). Valitse ensin alue. Kun valitset alueen, näet linkin tämän alueen InfoFinland-sivuille.


Kun liikut sivustolla eri aiheissa, saat tähän valikkoon linkin vastaavaan aiheeseen valitsemasi alueen sivuille. Schengen-valtiot ovat yhteisesti päättäneet ulkovaltojen kansalaisten liikkumisesta alueellaan ja minkä valtioiden kansalaisilta vaaditaan viisumi. Minun ystäväni haluaisi tulla vierailulle suomeen , hän on USA :n kansalainen. Tarviiko hänen täyttää mitään lupia tai erityisiä papereita niinkuin jos täältä menisi amerikkaan? Ja voidaanko me matkustella ympäri eurooppaa tällä samalla matkalla ilman mitään viisumeita tai muita lupia?


Ulkomailta Suomeen. Jos muutat Suomeen vakinaisesti, voit yleensä saada Kelan etuuksia muuttohetkestä lähtien. Kela arvioi etuutta hakiessasi, asutko Suomessa vakinaisesti tai voitko saada oikeuden Kelan etuuksiin työskentelysi perusteella.


Suomi hyväksyy monikansalaisuuden, joten Suomen kansalainen voi olla myös muun valtion kansalainen. Suomen viranomaiset pitävät Suomen kansalaista, jolla on useampi kansalaisuus, Suomen kansalaisena Suomessa ja ulkomailla. Ilkka erehtyi tuomaan auton USA :sta – Tulli ja Trafi pakottivat erikoiseen episodiin, päälle lätkäistiin vielä varmasti reilut päästölukemat Ilkka Pihlaskarin Buick on nyt Suomen kilvissä.


Halvaksi ja helpoksi se ei kuitenkaan tullut. Uutta tietoa minulle oli, että USA :n kansalainen tarvitsee USA :n passin päästäkseen maahan. Tiedän kyllä, ettei passin uusimatta jättäminen tarkoita kansalaisuuden menettämistä, mutta muistelin kuulleeni, että kaksoiskansalaisuudesta pitäisi luopua asevelvollisuusiässä.


EU-maiden ja Pohjoismaiden kansalaiset eivät tarvitse oleskelulupaa Suomeen. Jos olet jonkun muun maan kansalainen , sinun täytyy hakea oleskelulupaa ennen, kun tulet Suomeen. Lue lisää InfoFinlandin sivuilta EU-kansalaiset tai Ei-EU-kansalaiset. Sinulla täytyy olla riittävä toimeentulo, jotta voit muuttaa Suomeen.


Perinnönjättäjä asui kuollessaan USA :ssa tai oli USA :n kansalainen. Verosopimuksen mukaan Suomi saisi verottaa muutakin irtainta omaisuutta kuin kohdassa 5. Tästä huolimatta ei sellaisesta irtaimesta voida määrätä perintöveroa Suomessa, koska verotusoikeutta ei PerVL:n mukaan ole. Jos olet Suomen kansalainen ja muutat ulkomaille, olet yleensä Suomessa yleisesti verovelvollinen muuttovuoden ja kolmen seuraavan vuoden ajan (ns. kolmen vuoden sääntö). Yleinen verovelvollisuus voi tänä aikana vaihtua rajoitetuksi verovelvollisuudeksi vain, jos vaadit sitä itse ja pystyt osoittamaan, ettei sinulla ole verovuoden aikana enää olennaisia siteitä Suomeen. Poikamme syntyi Suomessa, olemme avoliitossa ja isyys on tunnustettu.


Kansainvälinen maahanmuutto Maahanmuutto Suomeen Palveluhakemisto Palvelumme Olemme maailman johtavin viisumipalveluiden tarjoaja, verrattomalla tehokkuudella anoaksemme liikematka- ja muita matkustusviisumeita yritys- ja yksityisasiakkaillemme maailmanlaajuisesti, nopeasti, käytännöllisesti ja turvallisesti. Pitää kuitenkin ottaa huomioon, että jo nykyisellään kansalaisuuden voi menettää 22-vuotiaaksi tullessaan, jos on myös jonkin muun maan kansalainen eikä omaa riittäviä siteitä Suomeen. Kaksoiskansalaisuuden omaavien kohdalla tuollainen laki oikealla tavalla kirjoitettuna kuulostaa hyvältä. Vaikka maailmassa on monta hankalampaakin valtiota maahanpääsyn suhteen, ei USA :kaan kaikista helpoin ole.


Sinne ei noin vaan marssita ”Moro täsä mää nyt oon! Koska mulla on nyt muutama pyrähdys takana tuolla Amerikan Ihmemaassa, niin ajattelin jakaa. Pohjoismainen sosiaaliturvasopimus sisältää muun muassa työttömyysturvaa koskevan niin sanotun vuoden paluuoikeusmääräyksen.


Sen mukaan toisesta Pohjoismaasta Suomeen palaavan työskentelyhistoria toisessa Pohjoismaassa voidaan hyväksyä suoraan Suomen työttömyyspäivärahan työssäoloehtoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit