perjantai 8. kesäkuuta 2018

Ansiosidonnainen päiväraha

Ansiosidonnainen päiväraha. Samalla se turvaa mahdollisuutesi hakea työtä, joten voit paremmin keskittyä juuri siihen. Palkansaajan ansiopäiväraha lasketaan hänen työttömyyttä edeltävän joko tai työssäoloehdon täyttävän kalenteriviikon, vakiintuneista, veron ennakonpidätyksen alaisista tuloista.


Laskennassa otetaan huomioon vakiintuneet ansiotulot. Se on työttömyyskassojen jäsenten vapaaehtoinen “työttömyysvakuutus, joka maksetaan Kelan peruspäivärahan päälle. Liity PAMin jäseneksi.


Saat neuvontaa työsuhteeseen liittyvissä asioissa, mm. Työttömyyskassa Pron sähköisessä asioinnissa on päivärahalaskuri, joka laskee päivärahan arviomäärän. Ainoa pakollinen tieto näytöllä on Kuukausipalkkasi-kenttä (kenttään tulee syöttää työstä saatu kuukausipalkka). Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen.


Perusosaan lisätään ansio-osa, jonka suuruus riippuu palkastasi. Edellytyksenä ansiosidonnaisen päivärahan maksamiselle on, että hakija on ollut työttömyyskassan jäsen vähintään kuusi edellistä kuukautta ja jäsenenä ollessaan on täyttänyt työssäoloehdon. Lainsäädännössä opetusalalla tarkoitetaan opetustyötä oppilaitoksessa. Yksityisten konsultointia ja koulutustoimintaa harjoittavien yhtiöiden palveluksessa tehtyä opetus- ja koulutustyötä tai päiväkodissa tapahtuvaa lastentarhanopettajan työtä ei katsota opetustyöksi, joten näillä aloilla.


Jos joudut työttömäksi tai lomautetuksi. Ilmoittaudu TE-toimistoon työnhakijaksi täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelussa viimeistään ensimmäisenä työttömyyspäivänä. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksillasi tai sähköisellä henkilökortilla tai käy TE-toimistossa, jos verkkopalvelun käyttäminen ei onnistu. Soviteltu päiväraha ja työstä saatu palkka voivat yhteensä olla enintään 1 päivärahan perusteena olevasta palkasta.


Ansiosidonnainen päiväraha

Omavastuuaika on pituudeltaan viittä täyttä työpäivää vastaava aika. Osa-aikatyötä tekevien kohdalla tämä merkitsee sitä, että omavastuuaika on yleensä pidempi kuin viisi työpäivää. Laske arvio ansiosidonnaisesta päivärahastasi KOKO-kassan päivärahalaskurilla. Jos haluat tietää päivärahan hakemisesta ja tarvittavista liitteistä, ohjepankista löytyy hakuohjeet erilaisiin tilanteisiin ja neuvoja hakemukseen liitettäviin selvityksiin. Jos taas et ole varma mikä ohje.


Voit hakea ansiosidonnaista päivärahaa, jos olet työtön tai lomautettu, olet osa-aikatyössä tai keikkailet. Kun uusi päiväraha olisi pienempi kuin prosenttia edellisestä päivärahasta ja päiväraha määrätään tämän prosentin säännön perusteella, etuuden perusteena käytetään sitä laskennallista ansiota, jolla ansiopäivärahaa laskettaessa saataisiin prosentin tasoinen etuus. Jos olet työttömäksi jäädessäsi jo ollut työelämässä ja täytät palkansaajan tai yrittäjän työssäoloehdon, voit saada Kelalta peruspäivärahaa. Peruspäiväraha on kaikilla samansuuruinen.


Ansiosidonnainen päiväraha

Jos sinulla on huollettavia alaikäisiä lapsia, saat perusosaan lapsikorotuksen. Kun palkka kuukaudessa on suurempi kuin 95-kertainen perusosa, ansio-osa on tämän rajan ylittävältä päiväpalkan osalta 20. Päiväraha muodostuu perusosasta ja ansio-osasta.


Kiitos kysymyksestä, joka koskettaa varmasti monia. Lisäksi maksetaan lapsikorotus. Työttömyys on tänä talvena huipussa, jollaista ei ole nähty aikoihin.


Ansiosidonnainen päiväraha

IS selvitti, kuinka paljon ammatti-ihminen saa ansiosidonnaista potkujen jälkeen. TYÖTTÖMYYSKASSA Erityisalojen Toimihenkilöiden työttömyyskassa. Työttömyyspäivärahan maksaminen alkaa aina vasta omavastuuajan jälkeen riippumatta siitä, miksi olet jäänyt työttömäksi.


Omavastuuajan tulee täyttyä kahdeksan peräkkäisen kalenteriviikon aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit