torstai 21. kesäkuuta 2018

Brexit vaikutukset euroopan unioniin

Useampi koulutettava? Unioni on pysynyt varsin yhtenäisenä brexit -prosessin aikana. EU-jäsenyyden kannatus on noussut. Ilmoituksen myötä maalla on kaksi vuotta aikaa käydä eroneuvottelut EU:n kanssa.


Suomen vaikutukset ovat jossain määrin myönteisemmät kuin muissa tarkastelluissa maissa. Kustannuksia ja häiriötä osapuolten väliselle kaupankäynnille. Britannia jätti virallisen eroilmoituksensa 29. EU-kriittiset voimat tulisi Ylikarjulan mukaan ottaa vakavasti.


Eron astuessa voimaan moni arkipäiväinen asia nitkahtaa uuteen asentoon. Suomen viennistä suurin osa suuntautuu unioniin , näkyisivät vaikutukset nopeasti. Komitea on neuvoa-antava elin, joka edustaa työnantajia, työntekijöitä ja muita intressiryhmiä. Tulos selvisi perjantaiaamuna Suomen aikaa.


Norjan mallin (EEA) vaikutukset olisivat vastaavasti keveimmät. Euroopan unioniin sisältävät. Brexit voi päättää tämän maahantuonnin. Se antaa lausuntoja EU:n lainsäädäntöehdotuksista, jotta niissä otettaisiin mahdollisimman hyvin huomioon mahdolliset vaikutukset EU-maiden työ- ja yhteiskuntaelämään.


Vaikutukset eurooppalaiseen. Voittoon tarvittiin 1miljoonaa ääntä. Montako valtiota on maailmassa ja moniko kuuluu euroopan unioniin. Tulliasiat kuntoon muuttuvassa maailmassa - tullilainsäädäntö ja tullausmenettelyt. Seuraava koulutus 18.


Suomessa äänestystuloksen leimaaminen ”väärin äänestetyksi” edustaa arvotonta puheenvuoroa. V: Yhdistynyt kuningaskunta ja EU neuvottelevat tästä edelleen. Kriteerit unioniin liittymiselle oli laadittu tiukoiksi, mutta entä jos maa kääntää kelkkansa liittymisen jälkeen? Britit ymmärtävät nyt brexitin vaikutukset paremmin kuin ennen brexit -äänestystä.


Sen vuoksi on ihan sopivaa, että he saavat äänestää hyväksyvätkö he ne ehdot, joilla brexit ollaan toteuttamassa. Eron organisointiin liittyvät prosessit ja epävarmuudet vaarantaisivat EU:n taloudessa nähtävissä olevan elpymisen. EU:n toiminnan tehostamista, ovat olleet hyvin linjassa Suomen elinkeinoelämän tavoitteiden kanssa. Niinistö toteaa lausunnossaan, että tähän asti unioniin on ollut vain. Hän huomauttaa, että ajatus EU:n ikuisuudesta ja erottamattomuudesta ei enää.


EU-instituutioiden virkamiehistössä muutokset eivät ole niin suuria, sillä brittikansalaiset saavat pysyä viroissaan. Ei kuitenkaan pidä liioitella asioita. Riskinä on, että samantyyppistä liikehdintää syntyy muuallakin.


Talouskriisiin, työttömyyteen, maahanmuuttoon ja itsemääräämisoikeuteen liittyvät pelot ja pettymykset purkautuivat. EU-eron puolesta äänesti 59.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit