torstai 14. helmikuuta 2019

Aktiivimalli 2019

Aktiivimalli 2019

Haluaisimme näyttää tässä kuvauksen, mutta avaamasi sivusto ei anna tehdä niin. Aktiivimalli Suomessa. Tiedä tärkeimmät kohdat!


Aktiivimalli 2019

Työllistymisen tukemiseksi suunniteltu aktiivimalli voi olla vaikea hahmottaa. Lue sivuiltamme selkeät ohjeet aktiivimallista! Klikkaa sivuillemme ja lue tuoreimmat artikkelit!


Tilanne muuttuu tänään annetun asetuksen myötä. Muutokset tulevat voimaan 1. Mallista luopuminen tarkoittaa, että emme enää seuraa päivärahan hakijan aktiivisuutta, eikä päivärahan tasoa alenneta. Työttömän aktiivisuuden seuranta 1. Päivärahat, jotka maksetaan 1. Created with Sketch.


Jauhiainen Signe , Tschamurov Viveka Ne työttömät, joiden työttömyysetuutta aktiivimalli on alentanut, ovat täyttäneen aktiivisuusehdon heikosti myös seuraavalla tarkastelujaksolla. Pääministeri Antti Rinne vahvisti omavastuupäivien osalta asian Ylen Aamu-tv:n haastattelussa maanantaina. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnöstä, joka hylkäsi ns. Haukuttu aktiivimalli muuttuu maanantaina – jatkossa esimerkiksi ammattiliitto, kunta tai rekisteröity yhdistys voi järjestää aktiivisuusehdon täyttävää koulutusta työttömälle. Myös työnantajan järjestämä muutosturvakoulutus kerryttää jatkossa aktiivisuutta.


Rekryboosterin valmennus sekä Career Boost kuuluu aktiiviimalliin 1. Keppi-amp;porkkana-malli on herättänyt tiukkaa keskustelua sekä työnhakijoiden että päättäjien keskuudessa. Kaikki halukkaat eivät ole mahtuneet esim. Vihreiden kansanedustaja Heli Järvinen yllytti hiljan työkyvyttömyyseläkkeen hakuun myös niitä työttömiä, joilla ei siihen ole tarvetta. Tasavallan presidentti nimitti 10.


Hallituksen muodostavat Suomen Sosialidemokrattinen Puolue, Suomen Keskusta, Vihreä Liitto, Vasemmistoliitto ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue. Marinin hallituksessa on ministeriä. Silloin näillä kahdella päivällä ei ole merkitystä. Jos aktiiviedellytys ei ole kuitenkaan täyttynyt 29.


Tämä niin sanottu osa-asunnon normi olisi prosenttia nykyisistä enimmäisasumismenoista. Tietyt karenssit poistuvat, ja osa lyhenee. On positiivista, että karenssia ei asetettaisi heti ensimmäisestä virheestä, kuten alun perin oli suunnitelmissa. Hakija voi osoittaa aktiivisuutensa työssäolon, yritystoiminnan harjoittamisen, työllistymistä edistävään palveluun osallistumisen tai opiskelun kautta. Moni on kysynyt ja haluan vastata selvästi.


Aktiivimalli 2019

STM valmistelee jo mallin purkamista ja muutos viedään läpi niin nopeasti kuin on mahdollista huomioon ottaen hyvä lainsäädäntötapa ja Kelan järjestelmien muutostarpeet. Työministeri Timo Harakka (sd) sanoo, että edellisen hallituksen säätämä työttömyysturvan aktiivimalli voidaan purkaa heti, eikä purkamista tarvitse kompensoida uusilla työllisyystoimilla. Sdp:n johtama hallitus on luvannut purkaa työttömyysturvan ehdollisuutta kasvattaneen aktiivimallin.


Alkuperäisen version mukaan työttömän olisi pitänyt hakea työpaikkaa kolmen kuukauden aikana. Kerran erotettu ministeri - ei uutta mahdollisuutta Keräys käynnissä 20. Sisäilman altisteet asumisterveysasetukseen Keräys käynnissä 18.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit