perjantai 15. helmikuuta 2019

Passi hakemus

Suosittuja kohteita, yli miljoona hotellia maailmalla. Ota yhteyttä tänään! Osassa tapauksista pelkkä hakemus ei riitä, vaan hakijan täytyy käydä lisäksi poliisin lupapalvelupisteessä tunnistettavana, ennen kuin hakemus voidaan käsitellä.


Järjestelmä kertoo sinulle hakemusta täyttäessäsi, tarvitaanko tunnistuskäynti. Jos käynti tarvitaan, hakemus käsitellään vasta, kun tulet palvelupisteeseen. Jos sinulla on jo ennestään suomalainen henkilötunnus, tieto kansalaisuuden saamisesta näkyy väestötietojärjestelmässä samana päivänä. Tarkista passi - ja henkilökorttipalveluiden saatavuus kyseisen edustuston verkkosivuilta.


Edullisinta passin tai henkilökortin hakeminen on kuitenkin Suomessa. Mistä haen passia tai henkilökorttia ulkomailla? Voinko hakea passia tai henkilökorttia sähköisesti ulkomailla?


Passi hakemus

Mitä asiakirjoja tarvitsen passi - tai henkilökorttihakemukseen? Tavallisen passin saaminen kestää noin kaksi viikkoa. Pikapassin saat yleensä nopeammin, toimitusaika noin arkipäivää. Toimitusaika on 5-vuorokautta.


Jos sinun tarvitsee käydä tunnistautumassa poliisiasemalla, toimitusaika alkaa vasta käynnin jälkeen. Lisämaksusta voi saada myös nopeutetun toimituksen. Tarkemmat tiedot poliisin sivuilla. Alla myös sama tieto näppärässä infokuvassa. Alaikäisen passi tai henkilökortti.


Lasta ei voi merkitä vanhempien passiin. Kaikenikäisten lasten tulee olla henkilökohtaisesti paikalla, kun hänelle haetaan omaa passia tai henkilökorttia. Huoltajien suostumus.


Miten huoltajan suostumus huollettavan passi - tai henkilökorttihakemukseen annetaan verkossa? Suostumuksen voi antaa verkossa kirjautumalla asiointipalveluun. Voit esimerkiksi varata ajan poliisilaitoksilla asiointia varten, tehdä rikosilmoituksen tai antaa vastauksen kuljettajatiedusteluun, joka koskee automaattivalvontakameran kuvaamaa liikennerikkomusta.


Varaa ajat kerralla koko perheelle. Poliisin sähköisen asioinnin ajanvarausjärjestelmä. Jos koko perhe on tulossa jättämään yhdessä saman lupatyypin hakemukset, voit liittää kaikkien henkilötiedot samaan varaukseen, jolloin järjestelmä pyrkii löytämään teille peräkkäiset ajat samalta palvelutiskiltä. Kyseessä on tällöin niin sanottu express- passi. Express-passit valmistuvat kello mennessä, jos hakemus on jätetty samana päivänä ennen kello ja ehditty myöntää poliisin toimesta.


Kello jälkeen jätettyjen hakemusten osalta, passin voi noutaa seuraavana arkipäivänä. Tee hakemus henkilökohtaisesti Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä. Tee muukalaispassihakemus henkilökohtaisesti Maahanmuuttoviraston palvelupisteessä. Jokaisen hakijan on tehtävä oma hakemuksensa, oli hän minkä ikäinen tahansa.


Jos Kela arvioi hakemuksesi kiireelliseksi, hakemus käsitellään samana tai seuraavana arkipäivänä hakemuksen saapumisesta. Tällaisessa tilanteessa Kelasta soitetaan sinulle, jolloin voitte sopia maksusitoumuksen toimittamisesta. Passi hukassa tai vanhentunut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit