maanantai 18. helmikuuta 2019

Taloyhtiön 5vuotissuunnitelma malli

Taloyhtiön 5vuotissuunnitelma malli

Taloyhtiön hallituksella on lakisääteinen velvollisuus laatia taloyhtiölle pitkän ajan korjaussuunnitelma. Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiön on varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltävä hallituksen kirjallinen selvitys seuraavien viiden vuoden aikana kiinteistöön kohdistuvasta kunnossapitotarpeesta. Korjaushankkeet on syytä omaksua osaksi kiinteistönhallinnan strategiaa, koska niiden vaikutus yhtiön talouteen on merkittävä.


Taloyhtiön 5vuotissuunnitelma malli

PTS-suunnitelman tarkoituksena on ajoittaa taloyhtiön tulevat remontit kustannustehokkaasti ja niin, että mahdollisilta yllätyksiltä vältytään. Onko taloyhtiön hallitus toiminut asiallisesti kun viime keväänä 5-vuotissuunnitelmaan tälle vuodelle oli merkattu ensikertaa ja ilmaan mitään kiireellisyystavetta salaojien uusinta ja sokkelien routasuojaus. Eikö tällainen hanke olisi pitänyt panna sinne 4-vuodelle. Pelastussuunnitelman malli ja lomakkeet. Vähintään kolmen asuinhuoneiston rakennuksissa edellytetään kirjallista pelastussuunnitelmaa.


Taloyhtiön kuntoa ja korjaustarvetta arvioidaan monilla eri tavoilla sekä kerrotaan teknisestä kunnosta useissa asiakirjoissa. Vuosittain hallitus esittää yhtiökokoukselle kunnossapitotarveselvityksen, joka on yleistasoinen kuvaus taloyhtiön hallituksen näkemyksestä koskien mahdollisia tulevia remontteja. Ostetaan uusi hieno grilli ja grillipaikka viimeisen päälle ja sitten siellä ei kukaan käy kuin ehkä kerran pari kesässä ja kaikkea sellaista.


Mielellää taloyhtiön sisältä tai tuttavapiiristä jos joku rakennusammattilainen löytyy, voi saada asiantuntevaa ja puolueetonta tietoa taloyhtiön kunnosta. Niiden avulla saadaan tietoa rakennuksen todellisesta kunnosta, korjaustarpeesta sekä tulevista kustannuksista. Kuntoarvioihin sisältyvä 5-vuoden pitkän tähtäimen korjaussuunnitelma (PTS) sisältää ne asiat, jotka taloyhtiön hallituksen on vuosittain esiteltävä yhtiökokoukselle. Asunto-osakeyhtiö on osakeyhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä määrätty tarkoitus on omistaa ja hallita vähintään yhtä sellaista rakennusta tai sen osaa, jossa olevan huoneiston tai huoneistojen yhteenlasketusta lattiapinta-alasta yli puolet on yhtiöjärjestyksessä määrätty osakkeenomistajien hallinnassa oleviksi asuinhuoneistoiksi.


Viestinnän tarve tarkoittaa taloyhtiön sisäistä viestintää. Upea ylimmän kerroksen huoneisto historiallisesti arvokkaalla sijainnilla, Piispanpuiston vieressä. Löydä uusi kotisi jo tänään!


Taloyhtiön 5vuotissuunnitelma malli

Apulaisasiantuntijoiden on hyvä hankkia etukäteen luettavaksi ko. Country Programme Report, Annual Report, Office Workplan, Project Plan). Ennen kaikkea asemamaan 5-vuotissuunnitelma tai vastaava on valaisevaa luettavaa. Onko vuotissuunnitelma pakollisuuteen jokin raja taloyhtiön koosta riippuen?


Oon katellu tossa yhtä kämppää 4:n osakkeen 70-luvun tasakattosesta rivarista. Osakas isännöitsijä ja kunnossapitotarveselvitystä ei tietystikkään löydy. Pitäiskö tuo selvitys ehdottomasti löytyä? Remontteja on kumminkin tehty.


Kolmeen ilmansuuntaan avautuvista ikkunoista hienot puistomaisemat ja lasitetulta eteläparvekkeelta pilkahtelee myös Kallavesi. Yhtiö sijaitsee omalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit