tiistai 26. helmikuuta 2019

Ennakkovero 2019 eräpäivät

Suurimmalla osalla henkilöasiakkaista jäännösveron eräpäivät ovat elo- ja lokakuussa tai syys- ja marraskuussa. Maksueriä on kaksi silloin, jos jäännösvero on 1euroa tai enemmän. Jos teit itse tai puolisosi teki muutoksia veroilmoitukseen, jäännösveron eräpäivät muuttuvat. Myös jäännösveron määrä voi muuttua. Klikkaamalla Muuta ennakkoveroa -painiketta, pääset ilmoittamaan tietoja hakemukseen.


Kun olet toiminimeä perustaessasi arvioinut liiketoimintasi tuloksen, Verohallinto lähettää sinulle postissa ennakkoveromaksutiedot ja maksat veroa erissä pitkin vuotta. Näet ennakkoveroerien määrät ja eräpäivät myös kirjautumalla sähköisesti OmaVeroon. Työntekijät puolestaan näkevät omat palkkatietonsa työnantajan antamista palkkalaskelmista. Maksoin kaksi ensimmäistä erää eräpäivinä. Minulle ilmoitettiin, että syyskuun veronpalautukseni on käytetty heinäkuun ennakkoveroon.


Jos maksueriä on kuusi, eräpäivät ovat joka toinen kuukausi helmikuusta alkaen. Ennakkoveron eräpäivät. Kolmessa erässä maksaville eräpäiväkuukaudet ovat helmi-, heinä- ja marraskuu.


Kaksi ensimmäistä erää olen maksanut täsmällisesti määräpäivinä. Toimintaa aloittaessasi ennakkoveroa maksetaan siis itse arvioimasi tuloksen perusteella. Yrittäjyyden jatkuessa verottaja tekee arviot aiempien vuosien todellisten tulosten perusteella. Verottaja olettaa, että tulos pysyy suunnilleen samana.


Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa.


Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa. Tietääkö joku sanoa onko verottajan menettely oikea? Itse lähetän laskut eräpäivineen että lasku pitäisi maksaa viimeistään eräpäivänä.


Elinkeinonharjoittajan kannattaa alusta alkaen huolehtia siitä, että ennakkovero on oikean suuruinen. Maksetut ennakkoverot luetaan lopullisessa verotuksessa elinkeinonharjoittajan tulosta määrättävien verojen hyväksi. Tule mukaan kuuntelemaan veroinfoa, jossa kerromme, mitä muutoksia maa- ja metsätaloudenharjoittajien verotukseen on tulossa ensi vuonna.


Verkkoseminaarissa käsitellään mm. E-laskutus on tällä hetkellä käytössä kiinteistöverossa ja jäännösverossa. Kiinteistöveron eräpäivät ovat tänä vuonna 5. Vero jaetaan kahteen erään jos sen suuruus on 1euroa tai enemmän. E-laskun voi tilata omassa verkkopankissaan viimeistään 17.


Kauppakamarin jäsenenä saat monipuoliset koulutukset, klubit, ammattikirjat ja tietopalvelut jäsenetuhintaan. Lisäksi voit hyödyntää maksutta neuvontapalveluitamme sekä osallistua maksuttomiin verkostoitumistapahtumiin. Huomio syyskuussa veronpalautusta saavat ja erityisesti te, jotka maksatte heinäkuussa oma-aloitteisia veroja (esim. alv) ja ennakkoveroa tai elokuussa perintö- tai lahjaveroa! Kesä on jo pitkällä ja kiinteistöveron eräpäivät lähestyvät. Mikäli haluat maksaa kiinteistöverosi e-laskuna, tilaa e-lasku verkkopankistasi viimeistään 14.


Viisi miljoonaa suomalaista saa pian esitäytetyn veroilmoituksen. Tässä tärkeää muistutusta veroilmoituksesta: 1️⃣ Veroilmoitus on eri näköinen. Se ei ole enää täytettävä lomake, vaan A4-tuloste. Kaksi puhelinlaskua ja yksi lehtilasku odottaa maksua (vajaa 1).


Erääntyvät vasta kuun lopulla, niin en viitsi vielä niitä maksaa. Verotili on muuttanut verotiliveroja monipuolisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit