maanantai 18. helmikuuta 2019

Pohjakassa ei täsmää

Ilmainen toimitus yli 1€ tilauksiin. KOSKAANhan ei voi varmasti tietää mistä kassaheitto johtuu. Se voi johtua pienestä laskuvirheestä mutta yhtä hyvin se voi johtua siitä, että pohjakassa on väärin laskettu. Itse ainakin lasken pohjakassan jos saan eteeni uuden kassan, että siellä ei ainakaan ole suurempia heittoja. Kassaa joka ei täsmää ei voi sulkea.


Verkkoympäristöissä joissa on useita kassoja mutta yksi yhteinen kassalaatikko kannattaa menetellä siten, että vain yksi kassoista (se joka avataan ensinmäisenä ja suljetaan viimeisenä) avataan pohjakassalla ja muilla pohjakassa on €. Meillä muistaakseni pohjakassa oli 200e ja ensin laskettiin kolikkorullista jokin summa seuraavalle päivälle (sieltä siis ilmeisesti lisätään kassaan kun kolikot loppuu). Täällä kassojen ei tarvitse onneksi laskea koko kassaa, siis että menikö tasan, vaan sen tekee joku muu. Kiitos todella paljon jos jaksatte auttaa! Oppilaskunnan ei kannata pitää käsikassaa.


Sen merkitseminen kirjanpitoon ja sen seuranta on työlästä. Ei hän voi mitenkään vetää välistä tuota euroa itse tai hänen kassansa ei täsmää. Sellainen kassa tuskin kovin kauaa on niissä hommissa, jos kassasta puuttuu rahaa.


Vaikka joku ei ole ollut kaupassa tai muussakaan kassahommissa ikinä töissä, luulisi tietävän että kassa lasketaan joka päivä. Vierailija: 7vuotias poika joka tietää että varastaa ei saa ja vasta oli tästä asiasta puhetta että kenenkään lompakolle ei mennä. Nyt käynyt ottamassa mun lompakosta 50euron setelin ja 5euron setelin. Kassa lasketaan ja päivän myynti kirjataan. Jos kassa ei täsmää , laitetaan se myös merkintöihin.


Tilityslappuihin eli lähtölistojen kopioihin (toinen menee ratsastuskoululle ja toinen seuralle) kirjataan summat ja allekirjoitetaan laput. Rahat laitetaan kuorissa seuran rahalippaaseen. Hei, olen parikymppinen nainen joka tekee osa-aikatyötä kaupan kassalla. Aloitin pian kk sitten. Esimieheni totesi eilen, että kassassani on ollut (korkeintaan) parin euron virheitä muutaman kerran, joko yli tai ali, ja jotenkin tuntui, että hän viittasi siihen suuntaan, että jos en tule paremmaksi ja jos virheet eivät vähene, siitä tulee seuraamuksia.


Mikäli pari minuuttia ennen esityksen alkua varattuja paikkoja ei ole lunastettu ne voidaan myydä muille. Myynnin jälkeen (esim. esityksen jälkeen tai väliajalla) laske tulot (kassan sisältö myynnin jälkeen - pohjakassa = tulot, kannattaa laskea ainakin kahdesti, jos tuntuu ettei täsmää ) ja merkkaa se lomakkeeseen. Vahinkoja sattuu, eikä mielestäni yksi kertaluonteinen (pienehkö) summa ole sellainen, että se täytyisi korvata - uskallan väittää, että heikoillä jäillä on esim. Lukitse kaikki ovet lähtiessäsi.


Ei siis ole mahdollista merkitä rahatilin kahvikuluja sekä yleiskokouksen että kioskin tileille plussaksi. Näin pystytään seuraamaan kaiken aikaa, mihin rahaa on mennyt ja mistä sitä on tullut. Jokaisen kuun päätteeksi tehdään yhteenveto siitä, että kirjanpito täsmää. Tarkista, että rastilipun vieressä oleva Emit-koodi täsmää kartan kanssa.


Sijoita rastilippu riittävän korkealle. Hyvä minimisääntö on n. Varsinkin B- ja C-radan rastit saavat olla reilusti näkyvissä. Tarkoitus ei ole tehdä suunnistajille kiusaa, vaan tarjota näille onnistumisten elämyksiä riittävän haasteen kera.


Mutta taksikuski on joku pankki tai parhaassa tapauksessa panttilainaamo? Toisaalta koska joku on taksiin hypännyt niin ainakin jonkin verran rahaa luulisi olevan maksua varten varattuna, Jos kyytiin menee, niin pitää alla valmius maksaa matka, ilmeisesti rahaa ei tarvitse olla taskussa. Erillisen liitelaskelma-asiakirjan ( ei päivätty eikä allekirjoitettu) tietojen perusteella sotuprosenttina on käytetty 2. Tämä ei käynyt koska en voi lyödä tarjousta koneeseen erikseen. Koitimme selittää että ei sitä tarvi erikseen lyödäkään vaan me molemmat annamme 100. Ei se käy koska sitten mun kassa ei täsmää.


Kävelen samantien paikallisliikenteen toimistoon, jossa kerron tilanteen ja toimisto välittää selvityspyynnön yritykselle, jonka palkkalistalla minua rahastanut bussikuski oli. Seuraavana päivänä saan soiton, jossa minulle kerrotaan, että bussikuski kieltää ottaneensa rahani ja bussin pohjakassa täsmää ostotapahtumiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit