keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Gummerus haluatko kirjailijaksi

Gummerus etsii jatkuvasti uusia lahjakkaita kirjoittajia ja otamme mielellämme vastaan laadukkaita käsikirjoituksia. Jos haaveilet tekstisi julkaisemisesta, ota yhteyttä. Kaikki meille saapuneet käsikirjoitukset luetaan. Emme valitettavasti voi antaa henkilökohtaista palautetta, mutta saat vastauksen kirjeitse 1–kuukauden sisällä.


Huomioithan, että tätä sähköpostiosoitetta ei ole tarkoitettu käsikirjoitusten vastaanottoon, ole ystävällinen ja käytä viereistä Lähetä käsikirjoitus -lomaketta.

Haluatko kirjailijaksi ? Hae rohkeasti mukaan Gummeruksen ja Imagen järjestämään kirjailijakouluun, joka alkaa syyskuussa. Kouluun haetaan lähettämällä vapaamuotoinen esittely sekä vähintään liuskan mittainen tekstinäyte käsikirjoituksesta. Käsikirjoitus voi edustaa mitä tahansa kaunokirjallisuuden lajia.


Oletko lahjakas kirjoittaja? Haaveiletko oman esikoisteoksen julkaisemisesta? Etsitkö kirjallesi kustantajaa?

Werner Söderström Osakeyhtiö on perinteikäs kustantamo, joka on julkaissut suomenkielistä kirjallisuutta jo yli sadan vuoden ajan. Vaalimme monipuolista, laadukasta kirjallisuutta ja etsimme aina uusia, lahjakkaita kirjoittajia, kuvittajia ja muita kirjantekijöitä. Odottaako pöytälaatikossasi käsikirjoitus, joka käsittelee kulttuuria, yhteiskuntaa, hyvinvointia tai ehkäpä maailmankatsomuksellisia kysymyksiä? Tai onko mielessäsi kirjaidea, jonka toteuttamisesta olet haaveillut, mutta et vielä oikein tiedä, mitä tehdä?


Teoksen oikeudet on myyty jo ennen messuja maahan, suurimpina Saksa, Ranska ja Espanja. Saimme samaan aikaan niin liikevaihdon kasvua kuin tulosta vaikeaksi luonnehditulla kirjamarkkinalla”. Joten haluatko kirjailijaksi -piirileikki näyttää olevan Gummerukselle tyypillinen marinointitemppu (huom! sanassa ei ole lyöntivirhettä).


Ikävää leikissä on sen kustannus kirjoittajalle. Käytännössä kirjoittaja kantaa aina suurimmat kustannukset - menetettynä työaikana, jos ei muuten. Kustantaja kun ei kustanna mitään. Gummerus on ensimmäinen, ja en tiedä onko vielä ainoa, kustantamo joka ottaa vastaan myös sähköpostitse lähetettyjä käsikirjoituksia. Nuoren Voiman liitolla ja Oriveden opistolla on myös arvostelupalvelut, joista voit saada palautetta tekstistäsi.


Kirjoittamista voi lisäksi opiskella useammassakin paikassa. Emme enää ota vastaan käsikirjoituksia lasten- ja nuortenosastolle. Ennen tätä tunnustusta häntä on nimitetty usein “parhaaksi eläväksi kirjailijaksi josta et ole koskaan kuullut”.


Käytännössä Gummerus poikkeaa suuremmista yleiskustantamoista siinä, että se ei julkaise lastenkirjallisuutta.

Otannassa on yhteensä neljä lapsille tai nuorille suunnattua kirjaa, joista jokaisella on tunnettu kirjailija, elokuva tai tv-sarja tukenaan. Toisin sanoen Gummerus keskittyy pääasiassa aikuisille suunnattuun kirjallisuuteen. Ota meihin yhteyttä, mikäli haluat tietää lisää Siltalan julkaisuista, kirjailijoista, tai haluat tarjota omaa kirjaasi julkaistavaksi. Kirjakatalogit ovat PDF-muodossa.


Uusi kirjavuosi on pyörähtänyt vauhdilla käyntiin, ja tässä kuussa saamme nauttia viidestä uutuuskirjasta. Esittelyssä myös marraskuussa ilmestynyt Nauti työstäsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit