keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Kirjavinkit 2019

Kirjavinkit 2019

Kirjavinkit vinkkaa ja suosittelee hyvää luettavaa. Uusien kirjojen vinkit on tehty pääsääntöisesti arvostelukappaleista, jotka vinkkaajat ovat itse valinneet. Emme hauku kirjoja, mutta se ei tarkoita, että olisimme kritiikittömiä – jos kirja on huono, se jätetään kokonaan arvioimatta, koska hyviäkin kirjoja on niin paljon, että huonoihin ei kannata aikaa ja vaivaa haaskata. Lue Otavan tiedote Atwoodin uutuuskirjasta.


Kirjavinkit 2019

Japanilais-saksalaisen Yoko Tawadan Muistelmat lumessa-romaani kertoo kolmesta jääkarhusta. Minun tarinani kuljettaa Chicagon kaduilta Valkoisen talon käytäville. Michelle Obama tuli tunnetuksi USA:n ensimmäisen afrikanamerikkalaisen presidentin puolisona. Arkisatuja aikuisille. Katja Lahti, Ina Westman Tiedätkö sen tunteen, kun työmatka tuntuu luksukselta.


Tai sen kun kunto on päässyt pahemman kerran repsahtamaan vanhempainvapaan aikana ja sitten yrität paikkailla sitä, sillä yhdellä salikerralla johon löydät aikaa. Avoin ja konstailematon korkkiruuvi Keskustan pitkäaikainen vaikuttaja puoluesihteerinä, kansanedustajana, ministerinä ja puolueen varapuheenjohtajana jäi vapaaehtoisesti pois eduskunnasta viime vaaleissa. Kirjassaan kertomansa mukaan politiikasta poisjättäytyminen onnistui vasta kahdeksannella kerralla. Koska en ole varmasti yksin kadonneen lukurytmini kanssa, päätin jakaa saamani kirjavinkit myös täällä blogin puolella.


Ehkä etsit myös sitä koukuttavaa kirjaa, joka saa taas aikaan sen, että lukemisesta tulee sopiva hengähdystauko kesän touhuiluihin. Itsellä ainakin on ollut hyvin vaikeaa pysähtyä ja vain rentoutua. Toista sataa liuskaa on jo kasassa, mutta sen aiheista en vielä kerro, kun tämän vuotinen kirjani Darwinin seittikään ei vielä ole ilmestynyt”, Soininvaara sanoo.


Löydä, osta ja lue parhaat kirjat. Yhdessä ystäviesi kanssa. Helsingin Kirjamessuilla kuulet tuoreet kirjavinkit muun muassa kirjallisuusbloggaajilta. E kirja on vuosi vuodelta suositumpi, ja niitä on esillä usealla messuosastolla. Kun kätesi ovat sidotut, uppoudu äänikirjan maailmaan.


Kirjavinkit 2019

Lukuhaaste on leikkimielinen, koko vuoden kestävä lukuprojekti, jossa saat erilaista tapaa valita uutta luettavaa. Ritva Kattelus, Tom Jokinen ja Carita Peltonen. Uudelle eläkeläiselle tehty kirja kannustaa ottamaan kolmannen iän haltuun ja nauttimaan siitä.


Kirjoittajilla on kokemusta eläkeläiselämästä Suomessa, Tanskassa ja Yhdysvalloissa. Kirja kuvaa kuinka eläkeläiselämää voi viettää hyvin eri tavoin. Kiitos Periaatteen nainen! Kokeilin joulureissulla äänikirjoja ja ehdin kahden viikon aikana kuunnella kaksi.


Kirjavinkit 2019

Siinä mielessä ne oli kivoja, kun oli iso valikoima puhelimessa eikä tarvinnut pelätä rannalla, että kirja kastuu tai menee hiekkaiseksi. Sadun tapahtumat sijoittuvat kevään ja syksyn välille, joka oli maalaistalossa kiireisintä aikaa. Rauhaisaa joulunaikaa!


Hyvinvointi ja terveys - kirjavinkit syyskuu(1) Tekniikan alan tieto haltuun! Minä luen tai kuuntelen mielelläni kirjan, jota joku toinen suosittelee. Aina suosituksetkaan eivät mene nappiin omalla kohdalla, mutta usein suositusten kautta on löytynyt helmiä, myös sellaisesta kirjallisuudesta, johon ei ehkä muutoin niin herkästi tarttuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit