keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Koeaika teknologiateollisuus

Jos työntekijä on koeaikana ollut työkyvyttömyyden tai perhevapaan vuoksi poissa työstä, työnantajalla on oikeus pidentää koeaikaa kuukaudella kutakin työkyvyttömyys- tai perhevapaajaksoihin sisältyvää 30:tä kalenteripäivää kohden. MustRead teki meille vuosi sitten kiinnostavan ehdotuksen. Työsuhdepalvelu on jäsenyrityksille maksuton. Teknologiateollisuus ry on koonnut jäsenyrityksilleen entistä laajemman ja helposti käytettävän tietopankin työsuhdeasioista.


Voit tilata lisenssin yllä mainitusta osoitteesta kaikille yrityksessä sitä tarvitseville. Työnantaja voi myös ilmoittaa työsopimusta tehtäessä, että työsuhteessa noudatetaan työehtosopimuksen määräystä koeajasta. Mikäli koeajasta ei ole sovittu eikä viitattu työehtosopimuksen koeaikamääräykseen, ei työsuhteessa ole koeaikaa.


Miten pitkä koeaika on? Monesti noudatetaan lakiin perustuvia enimmäisaikoja, mutta lyhyemmästäkin koeajasta voidaan sopia. Koeajan pituus sovitaan. TEKNOLOGIATEOLLISUUS RY.


Tosin se päättyy kuitenkin vasta sen päivän päättyessä kun ilmoitus on tehty toiselle osapuolelle. Silloin, kun työntekijä ja työnantaja tekevät työsuhteen päätyttyä uuden työsopimuksen, uudesta koeajasta voidaan sopia, jos edellisen työsuhteen päättymisestä on kulunut pitkähkö aika tai työntekijän tehtävät uudessa työsuhteessa poikkeavat huomattavasti aiemmista tehtävistä. Tällöin lakkaa työ-suhde sen työpäivän päättyessä, jonka aikana ilmoitus purkamisesta tehdään. Työsopimus tehdään kirjallisena. Tee selkeä lista perusteluista ja esitä ne esimerkiksi juuri koeajan jälkeisessä palaverissa.


Ehdota rohkeasti korotusta nykyiseen palkkaasi näillä perusteilla. Mikäli koeaika on vielä käynnissä, voit viimeisenä oljenkortena käyttää irtisanoutumista työstä, jos ette pääse yhteisymmärrykseen korotuksen määstä. Työaikalaki uudistui 1. Tämä sisältö on uuden lain mukainen. Vanhan lain mukaisen sisällön löydät täältä.


Työehtosopimus on voimassa 31. Uutta työehtosopimusta on ryhdyttävä soveltamaan myös järjestäytymättömissä yrityksissä, jotka noudattavat. Silloin kun järjestetään työhön liittyvä yli neljän kuukauden mittainen koulutus, voidaan koeaika sopia enintään kuudeksi kuukaudeksi. On huomioitava, että jos työsuhde on alkanut esimerkiksi 1. Siten edellä mainitun ilmoituksen toimittaminen on olennaista riitaisuuksien välttämisen kannalta.


Osapuolten hallinnot käsittelevät neuvottelutulosta ensi viikolla ja ratkaisun sisällöstä kerrotaan tarkemmin, kun hallinnot ovat käsitelleet neuvottelutuloksen. Jos koeajan jatkamisen edellytykset täyttyisivät, ja työnantaja haluaisi mahdollisuuttaan käyttää, hänen tulisi ilmoittaa koeajan jatkamisesta työntekijälle ennen kuin koeaika muutoin päättyy. Irtisanomisaika alkaa kulua irtisanomista seuraavasta päivästä lukien.


Mikäli noudatetaan esimerkiksi päivän irtisanomisaikaa, ja työntekijä irtisanoo työsuhteensa päättymään kuukauden 1. Lähetämme uutiskirjeen sähköpostiisi joka toinen viikko. Näin tietojasi käytetään. Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.


Työsuhteen päättymisestä on säädetty työsopimuslaissa. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus päätetään tavallisesti siten, että joko työntekijä tai työnantaja irtisanoo sen. Työntekijä ei tarvitse erityistä perustetta irtisanoutumiselleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit