torstai 7. helmikuuta 2019

Palveluspaikan vaihto kesken palveluksen

Sotilaan ksikirjan sisllllinen painopiste on varusmies- palveluksen neljss ja hnt ohjaavan kouluttajan kesken. Palveluspaikan vaihto noin kuukasi ennen palveluksen alkamista. Avustusta ei kuitenkaan saa siihen asuntoon, johon palveluspaikka on osoittanut sinut asumaan palveluksen aikana, koska sen kustantaminen on lain mukaan palveluspaikan tehtävä. Yleisimmät puolustusvoimien lomakkeet on julkaistu tällä sivulla.


Jos palveluksen kestoksi on mää-rätty 1vrk, on kerroin 103. Lomakkeet ovat pdf-muodossa. Tietoja voisi kerääntyä palveluksen aikana myös esimerkiksi siviilipalvelusmiehen terveydentilasta sekä palveluspaikan tekemistä rikosilmoituksista. Täten patterin kapteeni on fyysisesti poissa patterista ainakin kahden viikon ajan, eikä täten voi käytännön syistä saada kontaktia miehiin. Appelsiini suklaatäytekakku.


Kia vaihtoautot tampere. Venäläis eurooppalainen laika. Huoltoyhtiöiden hinnat. Luomutuotannon haitat. Lattialämmitys rossilattiaan.


Sitoumuksen tehnyt vapaaehtoinen kuuluu sopimushenkilöstöön, ja hänen tulee olla vuotta ja sotilaspalvelun osalta vuotta täyttänyt. Sopimuksesta tulee ilmetä palveluksen laatu ja laajuus sekä palvelusajan pituus. Yleensä kaikki tehtävät ovat naisille avoimia. Kävin armeijassa kuukautta ja menin sitten sivariin. Syy ei ollut se, etten olisi halunnut käydä armeijaa loppuun, vaan lähinnä omaa mielenterveyttäni.


Koska vapaa-aikaa voi viettää myös palveluspaikalla, oikeus lisäkorvaukseen kuitenkin olisi, jos vahinkotapahtuma johtuisi palveluspaikan olosuhteista. Tätä voidaan pitää kohtuullisena, koska palveluspaikan turvallisuus ei ole palveluksessa olevan vastuulla ja olosuhteista johtuva riski on verrattavissa palveluksen aiheuttamana riskiin. Maksun voi toimittaa käteisellä AKL:n toimistolle tai maksaa järjestön tilille LEONIA Jäsenmaksut ovat seuraavat: perusmaksu euroa alenettu maksu euroa (alennetun maksun voivat maksaa palveluksessa olevat sivarit, totaalit joiden kieltäytymisprosessi on kesken ja kaikki maksuvuonna v. tai vähemmän täyttävät). Skvj olisi yksi vaihtoehto, mutta sinne joutusin hakemaan palveluksen alkamisen jälkeen joten en mieluusti niin tekisi. Yhtenä vaihtoehtona olen miettinyt myös palveluspaikan vaihtamista Niinisaloon, että voisin hakeutua tiedustelukomppaniaan.


Ruk olisi myös tavoitteena. Haluaisin tietää mikä on se syy, miksi Jt:t eivät muka hyväksy siviilipalvelusta. Viranomainen voi tarvittaessa purkaa sopimuksen. Onko sille joku raamatullinen syy? Sitten ensimmäisenä viikkona, edes Riihimäellä, se ei ollutkaan niin kivaa kun aluksi kuviteltiin ja poistutaan sivariin.


Riksulla kun tuppaa olemaan ns. Kaikissa yksiköissä tuli ottaa käyttöön tunnussana vartiopalveluksen aikana. Etulinjan komppanioissa oli vartiovastuussa yksi joukkue tuntia kerrallaan, minkä jälkeen tapahtui vaihto. Vaihdot tehtiin yleisesti päivällä kello 12.


Palveluksen jälkeen olen ollut kuudesti kertauksissa ja aina oppinut jotain uutta. Aivojakin joutui kurssilla ihan kiitettävästi käyttämään kun oli 8h päivässä oppitunteja ja illat piti päntätä tentteihin (avioniikkaa, aerodynamiikkaa, elektroniikkaa, sähköoppia, matematiikkaa yms.).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit