perjantai 8. helmikuuta 2019

Kuluttajansuoja sopimuksen purkaminen

Tuotteen ostaminen merkitsee sopimuksen tekemistä, eikä sopimusta voi kumpikaan osapuoli yksinään muuttaa. Kauppaa ei siis voi yleensä perua, vaikka tulisikin katumapäälle. Alennuksella myytäviä tuotteita koskevat samat säännöt kuin normaalihintaisia tuotteita.


Voiko palveluksen suorittaja purkaa sopimuksen ? Jos tilaajan sopimusrikkomus on olennainen, toimeksisaaja saa purkaa sopimuksen siltä osin kuin palvelusta ei ole suoritettu. Sopimusrikkomus tarkoittaa yleensä palveluksen hinnan maksamatta jättämistä.

Toimeksisaaja voi asettaa tilaajalle lisäajan, jonka kuluessa maksu tulisi suorittaa. Jos maksua ei annetun lisäajan kuluessa kuulu, on. Sopimuksen purkaminen voi tulla kyseeseen sopimusrikkomustilanteessa. Seuraamuksista yleisimpiä ovat hinnanalennus, virheen korjaaminen ja vahingonkorvaus. Puhelin- ja laajakaistaliittymien liittymäsopimus Puhelin- ja laajakaistaliittymien liittymäsopimus voi olla joko toistaiseksi voimassaoleva tai määräaikainen.


Jos asiakas haluaa muuttaa tekemäänsä sopimusta, hänen on hyvä muistaa, että liittymäsopimusta voidaan muuttaa vain rajoitetusti ja että määräaikaisen sopimuksen irtisanominen kesken sopimuskauden aiheuttaa yleensä. Jos yrityksen ja kuluttajan välisen sopimuksen ehto on kuluttajan kannalta kohtuuton, ehtoa voidaan sovitella tai se voidaan jättää kokonaan huomioon ottamatta. Kohtuuttomuutta arvioitaessa otetaan huomioon sopimuksen koko sisältö, osapuolten asema, sopimusta tehtäessä vallinneet olosuhteet sekä niiden muuttuminen sopimuksen teon jälkeen ja muut seikat.

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen irtisanominen. Irtisanomiseen voi yleensä tehdä milloin tahansa. Jos tässä laissa tarkoitetun sopimuksen ehto on kuluttajan kannalta kohtuuton tai sen soveltaminen johtaisi kohtuuttomuuteen, ehtoa voidaan sovitella, jollei §:stä muuta johdu, tai se voidaan jättää huomioon ottamatta. Koti- ja etämyynti: kaupan peruuttaminen Kuluttajalla on yleensä oikeus peruuttaa kauppa vuorokauden kuluessa siitä, kun hän sai tilausvahvistuksen. Jos tavara luovutetaan hänelle myöhemmin, peruutusaika alkaa tavaran vastaanottamisesta.


Jos myyjä ei ole antanut kuluttajalle tietoa peruuttamisoikeudesta tai sen käyttämisestä, peruuttamisoikeus pitenee vuoteen. Autokauppa ja autokaupan purkaminen , ovat usein selvempiä tapauksia sekä oikeudellisesti, että myös teknisesti kuin korjauksessa tapahtuneet virheet. Tämän lisäksi kuluttajansuojalain luvussa, ei ole samanlaista kuuden kuukauden sääntöä kuluttajan eduksi kuin kuluttajansuojalain luvussa. Epäselviä sopimusehtoja tulkitaan aina sopimuksen laatijan vahingoksi. Mikäli siis olit lasktutukseen yhteydessä viimeistään sopimuskauden viimeisenä päivänä ja ilmoitit haluavasi irtisanoa sopimuksen päättymään kauden loppuun (tai välittömästi), olet mielestäni yllä mainituilla perusteilla varsin vahvoilla.


Voidaan yleensä rajoituksitta siirtää tai käyttää vakuutena. Tuotto riippuu sovitun kohde-etuuden tuotosta, johon vaikuttaa markkinakehitys. Pörssiosakkeet: Merkittävä.


Purkaminen on mahdollista esimerkiksi silloin, kun työpaikalla on merkittäviä työturvallisuuspuutteita tai työnantaja ei maksa työntekijälle palkkaa. Työnantajan oikeus purkaa työsopimus. Kyseessä voi olla tuotannollis-taloudellinen tai henkilöön liittyvä syy.


Kaupan purkaminen saa aikaan sen, että sopimuksen tuottamat oikeudet ja velvollisuudet osapuolten välillä lakkaavat välittömästi.

Tämä tarkoittaa kauppahinnan ja kaupan kohteen palauttamista. Ostajan tulee palauttaa kohteen hallinnasta saamansa hyöty. Tämän vuoksi esimerkiksi suullinenkin sopimus on sitova. Suullisen sopimuksen sisällön todistaminen jälkikäteen voi kuitenkin olla vaikeaa, jonka vuoksi sopimukset kannattaa yleensä pyrkiä tekemään kirjallisesti.


Silloin kun myyjän katsotaan syyllistyneen viivästymiseen erilaiset seuraamusvaihtoehdot ovat ostajan oikeus pidättyä kauppahinnan maksusta, ostajan oikeus vaatia sopimuksen täyttämistä, kaupan purkaminen sekä myyjän asettaminen vahingonkorvausvastuuseen. Myyjän viivästymisen seuraamuksista säädetään Kuluttajansuojalaissa. Jälleenmyyjällä on oikeus siirtää tähän sopimukseen perustuvat oikeutensa ja velvollisuutensa kolmannelle osapuolelle, jolla on oikeus siirtää ne edelleen. Etämyynnin osalta on annettu laissa tarkat määräykset siitä, mitä tietoja myyjän tulee ilmoittaa ostajalle ennen sopimuksen tekoa.


Tällaisia vaadittavia tietoja on esimerkiksi myyjän tarkat tiedot (nimi, yhteystiedot), myytävän tuotteen tai palvelun ominaisuudet sekä erittely ostajalle aiheutuvista kustannuksista, toimitusta koskevat tiedot sekä peruutukseen liittyvät lisätiedot. Ostajalla on oikeus pysyä sopimuksessa ja vaatia sen täyttämistä. Myyjä ei kuitenkaan ole velvollinen täyttämään sopimusta, jos sille on olemassa este, jota myyjä ei voi voittaa, tai jos sopimuksen täyttäminen edellyttäisi uhrauksia, jotka ovat kohtuuttomia verrattuna ostajalle siitä koituvaan etuun, että myyjä täyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit