tiistai 5. helmikuuta 2019

Lentotukialus syväys

Lentotukialus syväys

Invincible-luokka on Britannian Kuninkaallisen laivaston edelleen palveluksessa oleva lentotukialusluokka, johon kuuluu kolme alusta. Laivojen syväys huomioidaan, joten hävittäjät pystyvät ylittämään matalikkoja, joihin. Anti-Aircraft = ei lentotukialus. Ja selviä virheitä: kun kertoja sanoi, että veneen syväys oli tuumaa, niin tekstissä luki 45mm syväys.


Pikisaaren kupeeseen laajempi syväys -alue laivan kääntymistä, jne. Colossus-luokka oli toisen maailmansodan aikana tilattu Britannian Kuninkaallisen laivaston tukialusluokka, johon kuului alun perin kuusitoista lentotukialusta. Aluksista kuitenkin kuusi siirrettiin Majestic-luokkaan. Taistelun alkaessa USS Enterprisen koneet pommittivat lentotukialus Zuihōa ja USS Hornetin koneet vaurioittivat pahoin lentotukialus Shōkakua ja risteilijä Chikumaa. Luokan alukset valmistuivat vasta sodan lopulla.


USS Hornet joutui saman aikaisesti japanilaisten syöksy- ja torpedopommittajien maaliksi. Siihen osui neljä pommia ja kaikkiaan kuusitoista torpedoa. Seuraavan vuoden kesäkuussa Saksa tuomittiin sodan ainoaksi syylliseksi ja maksamaan mittavat sotakorvaukset sodan muille osapuolille. Versailles’n rauhansopimuksen ehdot kohdistuivat voimakkaasti myös Saksan asevoimiin. Taistelijareservin määrää rajoitettiin ankarasti, ja laivasto sekä ilmavoimat riisuttiin.


Lentotukialus syväys

Tämä jättiläinen on lähes metriä leveä ja 4metriä pitkä. Marco Polon kokoa on vaikea käsittää. Se on neljän jalkapallokentän pituinen ja viisi kertaa isompi kuin ilmojen jätti Airbus A380.


Se on myös selvästi suurempi kuin Euroopan kookkain sotalaiva: ranskalainen lentotukialus Charles de Gaulle. Neuvostoliiton laivastoamiraali Kuznetsov) on Venäjän laivaston ainoa lentotukialus , ja laivaston nykyinen lippulaiva. Aluksen tilasi punalaivasto, mutta alus ei ehtinyt käyttöön ennen Neuvostoliiton hajoamista. Kun syväyksessä mennään vesirajasta alaspäin, niin ilmasyväyksessä mennään vesirajasta ylöspäin (Air draft). Tämä on se, mitä aluksesta näkyy veden pinnan yläpuolella - eli aluksen näkyvä enimmäiskorkeus.


Oscarin korkeus vesirajan yläpuolella on metriä. Niillä oli keskeinen rooli muun muassa Punaisen lokakuun metsästys -nimisessä kirjassa ja elokuvassa. Luokan sukellusveneet voivat edetä solmun eli kilometrin tuntinopeudella.


Typhoon-luokan alukset ovat 1metriä pitkiä ja metriä leveitä, ja niiden syväys on metriä. Pitäisikö saada usan lentotukialus helsinkiin vierailulle, se voisi vahvistaa meidän puolustustamme väliaikaisesti kunnes turvallisuusvaje on täytetty ,noin niikuin isäntämaasopimus hengessä,välttyisimme turhilta epäilyiltä siitä että onko mahdollisesti venäjällä halua tulla vierailulle kutsumatta suomeen tai baltianmaihin se voisi olla helsingissä niin kauan kunnes nato. Queen Elizabeth -luokka on kahden Britannian Kuninkaallisen laivaston rakenteilla olevan aluksen muodostama lentotukialusluokka. Näistä ensimmäinen, HMS Queen Elizabeth, kastettiin 4. Kun laivan syväys oli metriä, matalikolla vettä metriä, niin solmun voimalla se jymähti tukevasti kiinni pohjaan.


Lentotukialus syväys

Seurasi laivan lastin purku ja kuljetus satamaan, hinausyritykset ja meren pinnan nousemisen odotus. Kesti viikkoja ennen kuin alus oli satamassa taas lastattu. Kun jo kauan sitten on ostettu lentokoneet tukialusta varten, tulisi Suomen vihdoin hankkia niille tukialus.


Yhden ydinvoimalan hinnalla sellaisen saisi. Meng:in Warship Builder Lexington. Tietoja oikeasta aluksesta: USS Lexington (runkonumero CV-2) oli Yhdysvaltain laivaston Lexington-luokan lentotukialus toisessa maailmansodassa. Alus venyi, jotta nopeus säilyi riittävänä ja syväys pysyi riittävän pienenä, tiivistää Kivinen. Viiden metrin syväys mahdollistaa liikehtimisen kapeilla, matalilla ja suojaisilla saaristoväylillä.


Myöskään korvetin leveyttä ei haluttu kasvattaa metristä, joten ratkaisu oli pidentäminen. Omillaan pataljoonan taistelijat aseineen ja kilon selkäreput olkapäillä saavuttivat kilometrin päässä olevan Ādažin. Aika hyvin tiedetty.


Kun vielä lasketaan kaikkien tukialusten, maahävittäjien, tutkakoneiden ja maa- ilma- ja merivoimien yleis- ja hankintakulut yhteen , niin Suomen Budjetti ei riitä alkuunkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit