tiistai 5. helmikuuta 2019

Kevytyrittäjyys vertailu

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa yrittäjämäinen työskentely. Tutustu kevytyrittäjyyteen ja aloita heti! Mietityttääkö jokin? Katso vastaukset kysymyksiisi! Helpompi tapa maksaa palkka.


Tuhansille suomalaisille kevytyrittäjyys onkin ollut nimenomaan ponnistusalusta täysipainoiselle yrittäjänuralle. Tässä tekstissä kerromme sinulle, mitä on kevytyrittäjyys , mitkä ovat sen hyödyt ja haitat, sekä mitä kevytyrittäjän pitää tietää omasta verotuksestaan, työttömyysturvastaan ja vakuutuksistaan. Palvelun kautta saat Y-tunnuksen, joten olet laillisesti yksityinen elinkeinonharjoittaja eli toiminimiyrittäjä. Lue, mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa.


Omapaja on yrittäjämäisesti toimivien ihmisten yhteisö. Edistämme ihmisten sisäistä yrittäjyyttä sekä heidän vaikuttamismahdollisuuksia omaan työhönsä. Mistä on kysymys ja mikä on sopivin? Kun kevytyrittäjänä valitset Toimipiste.


Y-tunnusta, rekisteröityä yritysrekisteriin tai pitää erillistä kirjanpitoa. Työntekijä laskuttaa tekemänsä työn yksityishenkilönä laskutuspalveluyrityksen kautta. Laskutuspalvelu eli kevytyrittäjyys vai oma yritys? Yrityksen perustaminen ei ole aivan yksinkertaista puuhaa.


Moni työssäkäyvä haaveilee tekevänsä jonain päivänä töitä vain itselleen, mutta yrittäjäksi ryhtymisen kynnys on liian korkealla. Entä jos tunaroin paperityöt tai joudun verottajan hampaisiin? Laskutat asiakkaitasi tehdystä työstä ilman, että sinun tarvitsee perustaa omaa yritystä tai lähetellä verokorttiasi lukuisille työnantajille. Sopivimman yritysmuodon valinta kuuluu uuden yrittäjän tärkeimpiin päätöksiin. Tässä minioppaassa käymme läpi yleisimmät yritysmuodot ja kerromme mikä niistä on omaan tilanteeseesi paras: toiminimi, osakeyhtiö vai jokin muu?


Entä mitä tarkoittaa kevytyrittäjyys toiminimellä? Tee vertailu yhtiömuodoista ja löydä erot! E-tunnus tarjoaa kevytyrittämistä, eli siis laskutuspalvelua ilman tarvetta Y-tunnuksen hankkimiseksi. Se soveltuu myös hyvin henkilöille, joilla on keikkaluonteisia työpätkiä harvakseltaan.


Yritysmuotojen vertailu aihealueittain. Jos tuntuu siltä, että laskutuspalvelua valitessasi et tiedä, kuinka vertailla eri palveluja keskenään, olet aivan oikeilla jäljillä. Lue lisää yritysmuodoista ja niiden perustamisesta.


Toivottavasti sait yleiskuvan eri yritysmuodoista ja pystyt paremmin valitsemaan mikä yritysmuoto soveltuu parhaiten juuri sinun tarpeisiisi. Tämä on win-win-win-tilanne, sillä tästä hyötyvät niin kevytyrittäjä, palveluntarjoaja kuin yhteiskuntakin. Eezy on uunituore Suomen suurin työelämän toimija, jossa yhdistyy vuoden kokemus työstä ja sen tekijöistä.


Me rakennamme unelmien työelämää yhdessä työntekijöidemme ja asiakkaidemme kanssa. Eezy auttaa tekijöitä sekä heitä tarvitsevia löytämään toisensa. Eezy kehittää työpaikkoja paremmiksi ja tekee tekijöiden arjesta sujuvaa työuran eri käänteissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit