torstai 7. helmikuuta 2019

Täytyykö hautajaisiin ostaa kukkalaite

Kukat ja näyttävät kukkayhdistelmät Oulussa ja lähialueilla. Täytyykö hautajaisiin ostaa kukkalaite , 22. Paljon maksaa ne hautajaisten kukkalaitteet? Lisää tuloksia kohteesta kaksplus. Jokainen tilaisuus on suunniteltu omaisten sekä vainajan toiveita ja perinteitä.


Tässä ehdotuksia kukkalaitteista hautajaisiin. Lisäksi voimme tehdä sidontaa juuri Teidän omien toiveidenne mukaan. Kauniit kimput ja kukka-asetelmat sopivat paitsi iloisiin, myös surullisiin ja kaipuun täyttämiin hetkiin. Esimerkiksi edesmenneen lempikukat hautajaisiin tuotuna ovat hieno tapa kertoa tarinaa tämän elämästä. Myös oma osanotto voidaan välittää kukkasten keinoin, asetelman tai seppeleen muodossa.


Miten toimin hautajaisissa vieraana? Harvoilla ihmisillä on juurikaan kokemusta hautajaisista ja kun läheinen tai ystävä kuolee, moni miettii miten hautajaisissa toimitaan. Mä en ainakaan mene hautajaisiin ihastelemaan kukkaloistoa vaan tekemään viimeistä palvelusta läheiselle tai tuttavalle.


Hautajaiset tulossa, katsotaanko meitä pahasti jos me vanhemmat ja lasta jokainen levittäydymme arkun ympärille ja laskemme yhden ruusun arkulle. Kokoonnuimme kaikki lapset ja lapsenlapset arkun ympärille ja. Keskustelu – Kukka-apua hautajaisiin ! Mitä tulee toisen kysyjän vaaleanpunaisiin toivekukkiin vainajalta, voit kunnioittaa vainajan toivetta. Arkun vieressä pidetään ensin lyhyt hiljainen hetki, sen jälkeen luetaan kukkatervehdyksen teksti ja lausutaan ehkä joku saattosana, mutta varsinaiset muistopuheet ja suruvalittelut esitetään vasta muistotilaisuudessa. Sitten lasketaan kukkalaite arkun vieressä olevaan telineeseen tai lattialle, arkun päälle ei lasketa kukkia.


Tapakouluttaja Kaarina Suonperä neuvoo, miten hautajaisiin tulisi pukeutua, ja miten siunaus- ja muistotilaisuuksissa on soveliasta käyttäytyä. Lapset voivat tulla mukaan hautajaisiin. On tärkeää, että joku pitää lasta kädestä kiinni hautajaisten ajan, sillä lasta voi pelottaa, kun ympärillä on paljon itkeviä ihmisiä, ja ilmapiiri on surumielinen. Unohditko salasanan?


SokoPro Helpdesk Arkisin 9. Eli kuinka läheinen pitää olla ja pitääkö adressi lähettää heti kun saa tiedon. Entäs jos ei päästä hautajaisiin , niin laitetaanko silloin vaan adressi ? Ystävän äiti kuoli, lähettäisin osanottokortin, mitä siihen. Mikä oikea tapa toimia jos kaverin perheenjäsen, äiti tai isä tai.


Voiko hautajaisiin pukeutua liian mustasti? Antakaa kaikki mahdolliset neuvot, näitä hautajaisia on onneksi kuitenkin niin vähän, että vähän hukassa etikettien kanssa. Mielestäni hautajaisiin kannattaa pukeutua hillitysti, eli mieluummin pienet korut. Eli siis kyseessä ei kovin läheisen henkilön hautajaiset. Kun anoppi kuoli, appiukko kertoi, ettei ole varaa hautajaisiin ja hänen mielestään hautajaiskulut piti jakaa kolmeen osaa hänen ja kahden poikansa kanssa.


Siitä hänen vaimonsa muistaa joka käänteessä muistuttaa. Tilaisuudessa voi olla ruokatarjoilu tai pelkästään kahvitarjoilu. Jos hautajaisiin halutaan painettu ohjelma, sen suunnittelu on hyvä tehdä ajoissa.


Rakas mummoni kuoli pari viikkoa sitten ja tarkoituksenani olisi tehdä hautajaisiin käsiohjelma. Käsiohjelmaan tulisi ainakin hautajaisvirsien sanat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit