torstai 21. helmikuuta 2019

Avioerohakemus liitteet

Mikäli käytät Internet Explorer -selainta, käytä lomakeversiota 1. Tämän lomakkeen voi täyttää selaimessa, tulostaa, tallentaa ja lähettää eteenpäin esimerkiksi sähköpostin liitetiedostona. Avioerohakemus lomake. Hakemus on helpointa ladata netistä ja täyttää koneella ja lähettää sitten eteenpäin. Se tulee lähettää toisen puolison kotikunnan käräjäoikeuteen. Lataa pdf avioerohakemus täältä.


Kun menit naimisiin, tuskin ajattelit, että oma liittosi päätyisi tilastoissa siihen noin prosenttiin, jotka loppuvat eroon. Juuri niin nyt on kuitenkin käymässä. Tunteiden myllerryksen keskellä pitäisi osata hoitaa käytännön asiatkin. Miten avioeron saa? Vastaava lakimies Jan-Olof Nyholm psykologi- ja lakiasiaintoimisto PsyJuridicasta antaa.


Tästä artikkelista saat tietoa avioeroon liittyvistä oikeudellisista kysymyksistä. Molemmat puolisot voivat jättää yhdessä avioerohakemuksen. Yhtä lailla kuitenkin riittää, että ainoastaan toinen puolisoista jättää avioerohakemuksen.


Aluksi jätetään avioerohakemus. Harkinta-ajan jälkeen avioeroa täytyy hakea uudelleen. Lisää tietoa avioeron hakemisesta saat Oikeusministeriön sivuilta. Kun hakemus on vain yhden teistä allekirjoittama, lähettää käräjäoikeus sen toiselle puolisolle tiedoksi.


Alkuvalmistelut ennen asianajajalle menoa kannattaa siis tehdä huolella. Kirjataan ylös puolisoiden varallisuudet, velat, vastuut ja arviot, mitä halutaan. Mukaan kannattaa toimittaa kaikki mahdolliset liitteet : tiliotteet, velkakirjat ja muut tositteet.


Jos haluaa säästää, irtaimistosta riitely on Kiukkosenkin mukaan turhaa. Tarvitseko avioerohakemusta? Saat sen tältä sivulta. Muistathan, että hakemuksen voi toimittaa kirjeitse, sähköpostilla tai faksattuna perille. Hakijan henkilötiedot.


Hakemus I Hakemus II. Osoite Puhelinnumero. Lomakeversio (pdf, Mt). Jos sinulla tai puolisollasi on kotipaikka Suomessa, voit hakea avioeroa Suomen lain mukaan. Lyhennysvapaa saattaa olla käyttökelpoinen siinä vaiheessa, kun kaikki on taloudesta selvitetty ja kulut nousevat hetkellisesti.


Lainan tarpeet ovat hyvin yksilöllisiä, mutta lapsiperheissä on tavanomaista, että toinen jää asumaan puolisoiden vanhaan asuntoon. Lähetät omaan käräjäoikeuteen avioerohakemuksen. Se voi olla ihan vapaamuotoinen. Molempien henkilötiedot pitää olla ja sitten siihen on hyvä laittaa a)puolisoilla ei ole alaikäisiä lapsia, b) lasten tapaamisesta ja huoltajuudesta sovitaan erikseen tai c)pyydätte tuomarilta päätöksen myös lasten huoltajuudesta.


Ero tulee, eikä silloin ole vielä omaisuutta jaettu eikä lasten huoltoa sovittu. Hakemus pesänjakajan määräämiseksi avioero-ositusta varten. Alla olevan linkin kautta voit liittyä ilmaiseen päivän haasteeseen, jonka mukana tulee pesänjakajahakemus. Työttömäksi jääminen on monen asuntovelkaisen suurin pelko, mutta enemmän kannattaisi pelätä avioeroa. Se tekee paljon suurempaa tuhoa asuntovelkaisen kukkarossa ja on myös todennäköisempi.


Taloussanomat selvitti, miten asuntovelkaiselle käy avioerossa. Katso kuka selviää ja kenen talous menee kuralle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit