tiistai 12. maaliskuuta 2019

Aktiivimalli tarkastelujakso

Aktiivisuuden tarkastelujakso. Lue lisää uutisistamme. Valitettavasti konkreettisia tarkastelujaksoja ei voida yleisesti ilmoittaa, koska jokaisella aktiivimallin tarkastelujakso on eri, riippuen milloin työttömyys on alkanut. Jokaisella tarkastelujakso on kuitenkin maksupäivän pituinen.


Lisäksi tarkastelujakson aikana voi tapahtua keskeytyksiä, jolloin aktiivisuutta ei seurata. Mallista luopuminen tarkoittaa, että emme enää seuraa päivärahan hakijan aktiivisuutta, eikä päivärahan tasoa alenneta. Päivärahat, jotka maksetaan 1. Rekryboosterin valmennus sekä Career Boost kuuluu aktiiviimalliin 1. Myös välitodistus onnistuu. Niin kuin Vieras onkin jo vastannut, niin tarkastelujakso on jokaisella henkilökohtainen.


Tiedä tärkeimmät kohdat! Työssäoloehdon tarkastelujakso. Jos maksupäivän tarkastelujakso on alkanut 1. Minkälainen koulutus käy aktiivisuuden osoittamiseksi?


Vähintään viisi päivää kestävä työllistymistä edistävä palvelu luetaan aktiivisuuteen. Otsikon alla olevalla videolla aktiivimalli pähkinänkuoressa. Jos aktiivisuusvelvoite ei täyty, työttömyysetuus alenee seuraavan maksupäivän ajalta. Työttömyyspäiviltä 1. Ansiopäivärahaa ei enää alenneta 1. Mitä työnhakijalta odotetaan, ettei päiväraha pienenisi?


Löydät vastauksia aktiivimallista usein kysyttyihin kysymyksiin tästä. Kun karenssi on päättynyt, aktiivimallin kolmen kuukauden tarkastelujakso alkaisi alusta eli etuutta maksettaisiin normaalin suuruisena. Tarkastelujakso ei siis kulu eikä aktiivisuutta seurata, jos ansiopäivärahaa ei makseta esim. Jos ei edes yritä hakea, saa karenssin tai työssäolovelvoitteen.


Jos ei onnistu pyrkimyksissään, etuuden määrää leikataan aktiivimallin mukaisesti, Lindström sanoi. Jos työttömyyspäivät ajoittuvat joulukuulle, mutta tulevat maksuun tammikuussa, aktiivimalli voi vielä vaikuttaa työttömyysetuuden määrään. Sen vaikutukset alkavat näkyä vasta noin kolmen kuukauden kuluttua, kun ensimmäinen päivän tarkastelujakso päättyy. Lain soveltaminen vaatii viranomaisilta lisätyötä, koska työttömän toiminta on kirjattava nyt päivän jaksoissa jatkopäätelmiä varten.


Riittää, että työ on tehty maksupäivän tarkastelujakson aikana. Jos tarkastelujakso on esimerkiksi tammi-maaliskuu, voit tehdä työtä vaikkapa tammikuussa tuntia, helmikuussa tuntia ja maaliskuussa tuntia. Jyväskyläläisen Markku Kolarin työttömyyspäivärahaa leikattiin prosenttia. JHL:läisen Markku Kolarin, 5 kädessä on paksu. Mallin piirissä ovat lähes kaikki työttömät.


Ensimmäinen aktiivisuuden tarkastelujakso alkaakin vasta tammikuussa. Tyhjiä ääniä annettiin kaksi ja äänestyksestä oli poissa neljä kansanedustajaa. Tämän sivuston käyttö edellyttää Javascriptiä.


Salli selaimen asetuksista Javascriptin käyttö. Denna tjänst använder JavaScript.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit