maanantai 25. maaliskuuta 2019

Kvtes irtisanomisaika 2019

Sopimuskauden aikana palkkoja korotetaan kahdella yleiskorotuksella. Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus ( KVTES ) on kunta-alan suurin sopimusala. Sopimuksen keskeinen sisältö on KT:n yleiskirjeessä ja Jytyn tiedotteissa. Kertaerä maksetaan, jos.


Kunta-alan yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES 1. Jos irtisanomisaika lasketaan kuukausissa, päättyy työsuhde järjestysnumeroltaan samana päivänä, kun irtisanomisilmoitus on annettu. Jos vastaavaa päivää ei ole siinä kuussa, jossa määräaika päättyisi, pidetään sen kuukauden viimeistä päivää määräajan loppupäivänä. Palvelua käyttää valtaosa Suomen kuntatyöntekijöistä.


Voit jättää kysymyksiä palvelun muille käyttäjille ILMAN REKISTERÖITYMISTÄ. Kysymykset ovat julkisia kaikille, mutta voit käyttää kysyessäsi haluamaasi nimimerkkiä. Kunnallista virka- ja työehtosopimusta ( KVTES ) noudatetaan kunnissa ja kuntayhtymissä.


KVTES määrittelee sekä viranhaltijoiden että työntekijöiden palvelussuhteen ehdot (mm. työaika, vuosiloma, palkkaus, virkavapaat ja työlomat jne.). Työsuhteen päättymisestä on säädetty työsopimuslaissa. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus päätetään tavallisesti siten, että joko työntekijä tai työnantaja irtisanoo sen.


Työnantaja irtisanoo 30. Irtisanomisaika ja vuosiloma. Vuosiloman ansaitseminen. Irti-sanomisajat ovat eripituisia riippuen työsuhteen kestosta ja siitä kumpi osapuoli suorittaa irtisanomisen. Jos työsuhde on kestänyt 31.


Valtion virka- ja työehtosopimus Virka- ja työehdot. Vanhuuseläkkeen saaminen perustuu ikään. Voit jäädä eläkkeelle saavutettuasi alimman vanhuuseläkeiän ja kun työsuhteesi on päättynyt. Avainta sopii toimialallaan noudatettavat ala- ja jäsenyhteisökohtaiset työehtosopimukset. Sopijaosapuolina Avaintan työehtosopimuksessa ovat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto JYTY ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry, Opetusalan ammattijärjestö OAJ ry ja Tekniikka ja terveys KTN ry.


Toistaiseksi tehty työsopimus päätetään irtisanomalla KVTES :in irtisanomisaikoja noudattaen. Työehtosopimus eli TES on aina alakohtainen. Siksi on tärkeää, että kuulut juuri siihen järjestöön, joka neuvottelee sinunkin työehtosi. Tältä sivulta löydät perustietoa työoikeudesta. Voit myös ottaa yhteyttä työoikeuteen erikoistuneeseen lakimieheen, jos sinulla on työoikeuteen liittyvä toimeksianto.


Työsopimus voidaan irtisanoa joko yrityksen talouteen tai tuotantoon liittyvällä perusteella (työ on vähentynyt olennaisesti ja pysyvästi) tai työntekijän henkilöön liittyvällä perusteella. Mikäli irtisanominen johtuu. Jos esimerkiksi kuukauden pituinen irtisanomisaika sattuu aikavälille 1. METO – Metsäalan Asiantuntijat ry:n työehtosopimukset.


Opintovapaa vuosiloma. Vakuutusalan työehtosopimuksesta löydät tietoa mm. Jäsen, työhön liittyvissä asioissa saat apua työpaikkasi henkilöstön edustajilta.


Nyt mulla on vaan tilanne, että olin viime vuonna osan vuodesta opintovapaalla eli nyt mietin, että en varmaankaan tule saamaan sitä normipottia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit