torstai 7. maaliskuuta 2019

Blausunto masennus

Try the Second Best Search Engine. Osaako kukaan sanoa millä perusteilla Kela voi tehdä kielteisen lausunnon sairauspäivärahasta? Psykiatrin lausunnon jälkeen potilas voi hakea Kelalta tukea 1-vuoden kuntoutuspsykoterapiaan, jonka toteuttaa psykoterapeutti psykiatrin seuratessa hoidon edistymistä. Kela maksaa potilaan puolesta osan psykoterapeutin palkkiosta.


Yksilöterapiasta (min) Kelan korvaus on 5euroa. Sairauspäivärahaa myönnetään sairauden aiheuttaman ansionmenetyksen korvaamiseksi. Tosi ahdistavaahan ja tungettelevaa se oli viedä se B-todistus työkkärin tätien katsottavaksi, mutta välttyipä sillä rangaistuksilta, joita olisi voinut seurata ilman todistusta. Astman takia kirjoitettu b-lausunto maksoi 166e.


Mutta kelahan korvaa noista lääkärinlausunnoista aiheutuneita kustannuksia. Tästä on tulossa ministeriöltä piakkoin linjaus, jonka pitäisi helpottaa tulkintaongelmia. Samalla kun lääkäri tallentaa lausunnon Potilastiedon arkistoon, se voidaan välittää asiakkaan luvalla myös Kelaan. Lääkärin antama todistus tai lausunto on puolueeton asiantuntijanäkemys. Tämä ohjeisto sisältää erilaisten lääkärintodistusten antamisen yleiset periaatteet.


Työkyvyttömyyden arviointi. KELA:n myöntämän tuen edellytyksenä on diagnosoitu psykiatrinen häiriö kuten masennus ja psykiatrin antama arvio tilanteesta. Kela myöntää tukea työikäisille, joiden kohdalla häiriö haittaa työ- tai opiskelukykyä.


B - lausunto , erittäin laaja ja vaativa. Terveys- työterveys-terveystalo tarjoaa lääkäri- tutkimus- ja sairaanhoitopalveluita yli sadassa toimipaikassa. Kuparikierukka Flexi-T , (synnyttämättömille).


Neuropsykologisilla tutkimuksilla ei ole mitään arvoa, jos samaan aikaan jonkin muun selvityksen perusteella todetaan potilaan juovan päivittäin. Hyvä lähete on kuntoutujan etu. Itse käsitteenä masennus on kuitenkin paljon uudempi.


Aiemmin puhuttiin melankoliasta, joka tunnistettiin jo Antiikin Kreikassa. Masennus ilmiönä on siis vanha. Melankoliaa ei kuitenkaan voi samaistaa täysin nykyisen masennus -käsitteen kanssa, sillä sanalla oli – tosin historian eri vaiheissa hieman muuttuva – merkitys.


Samalla sain lääkäriltä A-lausunnon, jonka toimitin aina työnantajalle, jolla ilmoitin sairauslomani jatkuvan. Vasta tämän jälkeen on mahdollista hakea kuntoutustukea. Lisäksi edellytetään, että muiden hoito- ja kuntoutusmuotojen (esim. kriisiterapia) mahdollisuudet on selvitetty, ja että hoidosuhde jatkuu edelleen psykiatrian erikoislääkärin (eli psykiatrin) suositusten mukaan. Voit liittää hakemukseen myös muita selvityksiä terveydentilastasi.


Lisäksi hakemuksen liitteenä kannattaa lähettää työnantajan lausunto työssä selviytymisestä sekä mahdolliset työterveysneuvottelumuistiot. B-lausunto ) hakijan tarvitsevan psykoterapiaa. Minulla viimein napsahti vakava-asteinen masennus marraskuussa ja olen siitä lähtien saanut aikoja sekä lääkärille että sosiaalityöntekijälle joka on sitten hoitanut kelan hommat. Mitä ovat työkyvyttömyyseläke ja kuntoutustuki?


Käyntiosoite Vernissakatu 4. Poliklinikka vastaa muiden kuin psykoosipotilaiden hoidosta Peijaksen itäisellä alueella, joka vastaa entisiä Keravan, Korson, Hakunilan ja Tikkurilan aluepoliklinikoiden alueita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit