keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Yrityksen osoite kotiosoite

Liikevaihto laski 1prosenttia. Olen perustamassa yritystä. En haluaisi käyttää yrityksen osoitteena omaa kotiosoitetta ja PL- osoite ei ole kovin luottamusta herättävä. Kiinteää toimipistettä ei siis ole).


Onko olemassa sellaista palvelua, joka antaa aidon katuosoitteen yrityksen käyttöön ja forwardoi sinne tulleet postit esim kotiosoitteeseeni? Osoitetiedot hukassa? Salainen osoite ei ole vain rikkaiden yksinoikeus - näin salaat tietosi.


Suomen raharikkaat ja julkkikset tapaavat pitää kotiosoitteensa ja yhteystietonsa salaisina. Mutta kuka tahansa voi halutessaan saada tietonsa pimentoon. Jos suomalaista henkilötunnusta ei ole, ilmoitetaan syntymäaika. Ulkomailla asuvista henkilöistä ilmoitetaan kotikunnan sijasta kotiosoite. Lisäksi kaupparekisteriin ilmoitetaan henkilötietona esimerkiksi rooli yrityksessä, kuten hallituksen jäsen ja toimitusjohtaja.


Mikä on henkilötieto? Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan henkilöön. Palvelun tiedot perustuvat Digi- ja väestötietoviraston ylläpitämän väestötietojärjestelmän tietoihin. Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille helpoimmin ja nopeimmin verkkopalvelussa. Yhdellä ilmoituksella voit tehdä muuton itsellesi ja samalla kertaa muuttaville perheenjäsenillesi.


Hanki yrityksen osoite käyttämättä omaa kotiosoitettasi pien yrityksellesi, myös sinulla ja perheelläsi on pääsy kaikkiin lähetettyihin sähköposteihin verkossa, vaikka olisitkin poissa Kuinka se toimii? Onko yrityksellä oltava sekä kaupparekisterissä, että YTJ:n rekisterissä julkinen posti- tai käyntiosoite? Rekisteröintiviranomaisella on oikeus jättää hakemus välimiesoikeudelle, joka vaatii oikeushenkilön selvitystilaa siinä tapauksessa, että todetaan, että yhteisön tosiasiallinen sijainti ei ole sama kuin sen ilmoittama osoite rekisteröinnin aikana. Yrityksen lakkauttaminen oikeushenkilönä.


Kirjaudu sisään Oma Fonecta -palveluun! Oma Fonectassa päivität yrityksestäsi näytettäviä tietoja, seuraat kotisivujesi kävijämääriä ja mainoskampanjasi tuloksia, lataat laskukopioita, tarkastelet raportteja ja käytät Fonectalta ostamiasi palveluita. Hoito- tai huoltolaitoksessa tai vankilassa asumisesta ei välity tietoa Verohallinnolle. Suomen suurin paikallinen hakupalvelu, jota käyttää kuukausittain yli miljoonaa suomalaista (lähde FIAM).


Ilmoita osoite , jos asut hoitolaitoksessa. Palvelusta löytyvät tiedot tulevat puhelinoperaattoreilta ja yritysten osalta useista tietolähteistä. Näitä on saatavilla nykyään pienemmistäkin kaupungeista ja kunnista. Toimistohotelleista voi vuokrata joko pelkän osoitteen, mikäli ei halua että yrityksen osoite on yrittäjän kotiosoite , työpöydän, -huoneen, neuvotteluhuoneen tai vaikkapa koulutustilan tunti- tai päivähinnalla tai kuukausivuokralla.


Huomaa, että osoitteen määrittämiseen käytetään sulkeita. Valitse yhtiön toimipisteen osoite tai vaikka päävastuussa olevan yhtiömiehen kotiosoite. Tällä ei ole niin väliä ja sen voi myöhemmin muuttaa YTJ.


Yhtiön ensimmäinen tilikausi voi olla aina jatkettu kuudella kuukaudella (jos toiminta alkaa kesken vuoden). Luonnollisestikaan yrittäjän ja yrityksen verotuksen kokonaisuutta ajatellen asia ei ole noin yksinkertainen, ja asiaan voi vaikuttaa suuresti sekin, kuinka halpa tai kallis auto on kyseessä. Vaihtoehtojen vertailuun kannattaakin pyytää apua omalta kirjanpitäjältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit