tiistai 19. maaliskuuta 2019

Aktiivimalli 3

Mallin tavoite on lisätä työllisyyttä ja lyhentää työttömyysaikaa. Aktiivimalli on käytössä Tanskassa. Asiakirjat olivat tallennettuna ovelasti Maktiivialli -nimellä, mutta TTMT, Todellisen Tekniikan Maailman Toimittajamme, sai hakkeroitua ne itselleen.


Työttömyystukia ovat ansiosidonnainen päiväraha, peruspäiväraha ja työmarkkinatuki. Yleinen asumistuki tulee tarkistaa, mikäli tulot nousevat vähintään 4euroa kuukautta kohti. Tuen määrän muutos riippuu siis siitä syntyykö aktiivimallia varten tehdystä työstä tuloja niin paljon, että tuki tulee tarkistaa.

Tuleva hallitus aikoo myös turvata työttömien palvelut, siten että TE-toimistoissa löytyy aina henkilökohtaista palvelua. Hän muuttaisi työttömyyden oppivelvollisuudeksi. Suomessa on nyt jo näitä yrittäjiä jotka työllistää yhden työntekijän jonka takana on työtöntä työntekijää,asuvat suljetuissa tiloissa ja saavat yhden euron päiväpalkkaa, asunnon ja ruuan lisäksi.


Olemme saaneet käsiimme vielä salaiseksi tarkoitettua testimateriaalia VTTT:n, Valtion Tosi Tieteellisestä Tutkimuskeskuksesta. Naisilla on työtuloja useammin kuin miehillä ja nuorilla useammin kuin ikääntyneillä. Ansiopäivärahaa ei enää alenneta 1. Tilanne muuttuu tänään annetun asetuksen myötä.


Muutokset tulevat voimaan 1. Alkuvuosi on kohistu työttömyysturvan aktiivimallista, mutta seuraava aktiivimalli tekee jo tuloaan.

Valmisteilla on niin sanottu työnhaun aktiivimalli , jossa työttömät velvoitettaisiin työnhakuun karenssin uhalla. Maakuntien välillä on kuitenkin jonkin verran eroja siinä, kuinka yleistä etuuden alentaminen on ollut. Miten aktiivimalli vaikuttaa työttömyysetuuden määrään Työttömyysetuutesi määrä ei pienene, jos olet aktiivinen jollakin edellä mainitulla tavalla. Työttömien työnhakijoiden aktiivisuutta aletaan seurata 1. Jos aktiivisuus ei ole tarkastelujakson aikana riittävää, työttömyysetuutesi määrä pienenee seuraavan maksupäivän ajaksi.


Siinä mielessä tuo aktiivimalli on vähemmän paska kuin nykyinen, että on omissa käsissä, täyttyykö aktiivisuusvelvoite (yksi työhakemus viikossa). Käynnistä ohjelma min Maastopalot ovat riehuneet jo kuukausia Australiassa Yle vieraili Nowran kaupungissa Australian itärannikolla vain muutama päivä sen jälkeen, kun liekkimeri oli pyyhkäissyt alueen yli. Jos hakija ei ole ollut laissa säädetyllä tavalla aktiivinen, päivärahan tasoa alennetaan. Päiväraha ei alene, jos hakija toimii aktiivisuuden seurantajakson aikana seuraavasti: työskentelee seurantajakson. Kaiken lisäksi hallitus on kaikessa hiljaisuudessa valmistelemassa aktiivimalli kakkosta, joka toisi työttömille uusia karenssiautomaatteja, Jarkko Eloranta toteaa.


Työttömiä uhkaa jo nyt toistakymmentä turvaa leikkavaa karenssia. Vierailija: Melkoinen paketti ollut suunnitteilla. Suunnitteilla on ollut mm leikkausta toimeentulotukeen ynnä muihin tukiaisiin, entistä aktiivisempi työnhakeminen eli työhakemusta viikossa ja vähintään tuntia työtä tai kursseja kuukaudesaa.


Tämä on ilon päivä monille työttömille”, sanoi Ilmari Nurminen (sd). Itsellä oli ja on edelleen erikoinen teoria, lähes vainoharhainen, kun puhuin arkaluonteisista asioista, syntyi toisinaan jopa pelkoa, että ammutaanko kaupan eteen, ehkä vain rekisteröin jonkun lukijan tunteet, tämä pelko tosin johtuu aikoinaan oudoista tapauksista, jossa todellakin ainakin olisivat kovistelleet jos olisivat kiinni saaneet ja kirjaimellisesti upottaneet suohon palkkion. Elintarviketyöläisten Työttömyyskassa Kassanjohtaja Jenni Korkeaoja 1. Jos olit silloin ansiopäivärahan saajana, alkoi ensimmäinen aktiivisuuden tarkastelujaksosi 1. Siitä olen erittäin huolissani, että me Suomena murehdimme aktiivimallin kaltaisia asioita, kun samaan aikaan ympärillämme on käynnissä niin suuri muutos työelämässä, että aktiivimalli potenssiin sata ei riitä kuvaamaan sen vaikutusta.


Työ, työelämä ja työmarkkinat muuttuvat maailman muutoksen mukana.

Työttömyysturvan aktiivimalli merkitsee kipeää ratkaisua yli puolelle peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea saavista työttömista: heiltä leikataan tukirahoja, koska he eivät ole täyttäneet aktiivimallin aktiivisuusehtoa. Ay-liikkeen ‘taistelevan siiven’ saneluun kuulemma perustuu se, että työttömyysturvaa on leikattu lain mukaan, kun työtön työnhakija on löytänyt osa-aikaista työtä yli sadaksikin tunniksi päivän tarkastelujakson aikana, mutta ei leikata jos hän on vain istunut saman kk:n aikana yhdellä viiden päivän työnhakukurssilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit