perjantai 29. maaliskuuta 2019

Sotilaspassi aselupa

Muutenkin poliisi saisi ottaa asioiden hoidossa mallia verottajasta. Kannattaa perustella miksi ei ole sotilaspaasia tai siviilipalvelustodistusta! Valmistaudu tarvittavin liittein: hakemusta jätettäessä vaaditaan sotilaspassi , metsästyskortti, seurojen jäsenyystodistukset sekä poliisin nettisivuilta tulostettu perustelulomake.


Päätä etukäteen minkälaiseen aseeseen haluat hakea lupaa. Asetyyppi, toimintatapa ja kaliiperi kysytään hakemusta vastaanotettaessa. Esitettyäsi ampuma-aseen viranomaisille varsinainen aselupa (muovikortti) toimitetaan postitse kotiin. Ampuma-aseen Säilytys. Sotilaspassin voi joutua näyttämään passia hakiessaan.


Sitä ei saa takaisin jos päätös on kielteinen. Itse aselupa on luottokortin näköinen ja kokoinen muovikortti. Rahaa kuluu myös aikaan ja matkoihin.


Lupahallinnon yleisimmät kysymykset ja vastaukset. Kuinka paljon tavallinen passi maksaa? Sähköinen passihakemus maksaa euroa ja henkilökohtaisesti jätetty hakemus euroa. Useita aselain kohtia on muutettu sen jälkeen, joten blogi ei ole enää sellaisenaan voimassa. Työn alla on uusi ”ohjeita aseluvan hakemisen v. Tästä blogista tulee pitkä koska asiastakin on tehty monimutkainen.


Aselupaa halajavan kannattaa kuitenkin purra luotia ja lukea tämä läpi. Metsästyksen tai ampumaurheilun. Yleisimmät puolustusvoimien lomakkeet on julkaistu tällä sivulla. Lomakkeet ovat pdf-muodossa. Aseluvan saajalta ei edellytetä asepalveluksen suorittamista.


Se on tuossa vaiheessa niinsanottu esteettömyystodistus. Miespuolisen) aseluvan hakijan täytyy lupaa hakiessaan esittää muiden dokumenttien lisäksi joko sotilaspassi , siviilipalvelustodistus, kutsuntatodistus tai todistus palvelusta vapauttamisesta, Sinun tapauksessasi ilmeisesti siviilipalvelustodistus tai todistus palvelusta vapauttamisesta. Aselupa voidaan myöntää vain sellaiselle vuotta täyttäneelle henkilölle, joka on terveydentilansa ja käyttäytymisensä puolesta sopiva pitämään hallussaan ampuma-asetta ja aseen osaa. Esimerkiksi rikollinen menneisyys tai päihteiden väärinkäyttö voivat olla este luvan saamiselle.


Hankkimislupa on voimassa enintään kuusi kuukautta muilla kuin asekeräilijöillä, joille se on voimassa enintään vuoden. Aselupa peruutetaan myös, jos harrastuksesi on päättynyt, lupa ei ole enää työn vuoksi välttämätön tai ase on kadonnut. Aseen hankkimisluvan lisätiedot Poliisin nettisivuilta.


Poliisi voi peruuttaa aselupasi, jos olet käyttäytynyt väkivaltaisesti tai jos olet syyllistynyt ampuma-aserikkomukseen tai -rikokseen. Lupa voidaan peruuttaa myös, jos rikot lupaehtoja. Aselupa on ampuma-aseen, Tällöin lupaan on sisällytettävä ehto, jonka mukaan lupa on voimassa vain niin kauan kuin luvansaaja toimii kyseisessä.


Silloin rikoksentekijä voidaan tuomita sakkoon tehtyään lievän alkoholirikoksen. Soveltuvuustesti euroa, lääkärintodistus yksityiseltä sektorilta ehkä 1euroa. Rikoslaki a luku ) Luvanhaltijaan aselupa voidaan peruuttaa myös, jos hän on syyllistynyt muuhun rikokseen, joka osoittaa hänet sopimattomaksi hankkimaan tai pitämään hallussa ampuma-aseita, aseen osia, patruunoita tai erityisen vaarallisia ammuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit