keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Kevytyrittäjyys tuloraja

Minulla on palvelusta vain ja ainoastaan positiivisia kokemuksia. Opintotuen tuloraja ja niiden puitteissa työskentely kiinnostaa monia. Mutta tiesitkö, että opintotuki ei estä sinua työskentelemästä kevytyrittäjänä? Se ei ole kuitenkaan virallinen tapa tehdä työtä, sillä laki ei tällaista muotoa tunne.


Lain mukaan ihmiset ovat työtä tehdessään joko palkansaajia tai yrittäjiä. Kevytyrittäjyys on yleistymässä oleva työmuoto. Maria on huomannut, että laskutus sujuu palvelun kautta hyvin eikä muitakaan paperitöitä tarvitse tehdä.


Monet päätyvät miettimään, kumpi on kannattavampaa: oman toiminimen perustaminen vai laskutuspalvelun käyttö. Tälle ei tietenkään ole yhtä selvää vastausta, vaan yleensä se riippuu täysin yrittäjän tilanteesta ja yritystoiminnan tyypistä. Yksi vaihtoehto etenkin pienimuotoiseen toimintaan on niin sanottu kevytyrittäjyys , jollaiseksi laskutuspalveluiden kautta laskutettavaa työtä monesti kutsutaan. Opas sivutoimiseen yrittäjyyteen. Haluaisitko testata yrittäjyyttä tai saada pieniä lisäansioita?


Eikö sinulla kuitenkaan ole mahdollisuutta tai aikaa sitoutua toimintaan täysipäiväisesti – ainakaan vielä? Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin. Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa. Alun perin termiä käytettiin yrittäjämäisesti toimivista henkilöistä, joilla ei ollut omaa yhtiötä, mutta nykyään kevytyrittäjä-termiä käytetään myös Y-tunnuksella toimivista laskutuspalvelua käyttävistä yrittäjistä. Laskutuspalveluyritys.


Pakollisuudesta johtuen, jos vakuutus jää ottamatta ja tuloraja poksahtaa, Eläketurvakeskus ottaa vakuutuksen kevytyrittäjälle. Tällöin lasku on suurempi, joten vakuutus kannattaa ottaa itse, jos tulot kasvavat lähelle tulorajaa. Mitä on kevytyrittäjyys ? YEL-vakuutuksen, jos tuloraja. Hän sopii työstä ja sen ehdoista itse työn ostajan kanssa. Kun työ on tehty, kevytyrittäjä laskuttaa työn laskutuspalvelun kautta.


Asiakkaan maksettua laskun laskutuspalvelu maksaa työnsuorittajalle palkan. Työttömyysturva korvaa työttömyyden aiheuttamia taloudellisia menetyksiä. Kun olet työtön työnhakija, työttömyysturva varmistaa taloudellisesti mahdollisuutesi hakea työtä sekä parantaa edellytyksiäsi päästä tai palata työmarkkinoille. Starttiraha edistää uutta yritystoimintaa ja työllistymistä. Se turvaa yrittäjän toimeentulon siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää – kuitenkin enintään kuukauden ajan.


YEL-maksun suuruus määräytyy yrittäjän itse määrittelemän ns. Jos aiot lähteä kokeilemaan sivutoimista yrittämistä omin neuvoin, monissa tapauksissa soveltuvin ratkaisu on toiminimen perustaminen. Verokortilla on enää vain yksi tuloraja , eli freelanceverokortista ja sivutuloverokortista on luovuttu. Verokorttiin on tehty useita muutoksia, jotka järkevöittävät ja selkeyttävät verokortin käyttämistä. Ensinnäkin verokortilla on enää vain yksi tuloraja , eli freelanceverokortista ja sivutuloverokortista on luovuttu.


Yrittäjänä arvioit itse YEL-työtulosi eli oman työpanoksesi rahallisen arvon. YEL-työtulosi tulisi vastata sellaista vuosipalkkaa, joka maksettaisiin samasta työstä toiselle yhtä ammattitaitoiselle henkilölle kuin sinä olet. Yrittäjän eläkevakuutus auttaa, jos menetät työkykysi, sairastut, jäät vanhempainvapaalle tai yrityksesi toiminta jostain syystä keskeytyy.


Toiminimi yrittäjällä on vain yksi pakollinen vakuutus: YEL (Yrittäjän eläkelaki) eli yrittäjän eläkevakuutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit