torstai 28. maaliskuuta 2019

Vege lihapiirakka

Helpota arkeasi tilaamalla ruokaostokset netistä tai suunnittelemalla ostokset etukäteen. Meiltä saat aina tuoreimmat tuotteet. Nopea toimitus kotiovelle tai nouto kaupasta. Helppoa ja herkullista – HoviRuoka Meille HoviRuoalla parempi valmisruoka on kunnia-asia. Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme, jotta mahdollisimman moni voisi nauttia helpommasta ja herkullisemmasta ateriasta.


Lihapiirakka x 1g.

Munakoiso on kasvikunnan ”liha”, josta saat maukkaan täytteen lihattomaan lihikseen eli vihikseen. Piirakan täytteeksi paistettuna siinä on ihmeen syvä ja lihaisa maku. Ota pakastetaikinapohja sulamaan tai tee itse pohjataikina seuraavasti. Ruokapiirakka – Tuoreeltaan tarjolle tai varalle pakkaseen Suolainen piirakka valmistuu nopeasti ja on helppoa tarjottavaa illanistujaisiin, juhliin ja salaatin seurana päivällispöytään. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin.


Suolaiset piirakat voi tehdä hyvissä ajoin ja säilöä valmiiksi pakkaseen. Luovat leipomiskokeilut kannattaa aloittaa suolaisista piirakoista, sillä vain mielikuvitus on rajana täytteitä. Vege -einestä vierasvaraksi.


Kasvisruoka ei aina automaattisesti ole liharuokaa terveellisempää.

Tosin silloin, kun lihaa korvaava kasvisruoka on valmistettu palkokasveista, siinä on yleensä kuituja, joita lihassa ei ole. Aterian kokonaisuus on kuitenkin aina ratkaiseva, ei sen yksi ainesosa. Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun.


Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi Otavamedia. Kannellinen uunipellillä valmistettava lihis maistuu kaikille ja sillä ruokkii helposti isommankin porukan. Helpoimmin piirakka valmistuu valmiiseen voitaikinaan, mutta itse tehty nopeasti sekoitettava rahka-voitaikina vasta maistuukin taivaalliselta. Ensin tuli gluteenittomat ja sitten vege.


Olen saanut nauttia koko ikäni ruoka-aine allergittomuudesta ja siitä syystä en ole osannut ottaa näitä tarpeita tarpeeksi huomioon leivonnassa tai ruoanlaitossa. Myös perheessämme on hyvin vähän erikoisruokavalioita tai ruoka-aineallergioita, joka on myös vaikuttanut asiaan. Viime vuoden lopulla päätin, että nyt alkaa gluteenittomien. Huomaa, että jotkin ruoat eivät ehkä sovi joillekin ihmisille ja sinua kehotetaan pyytämään lääkärin neuvoa ennen minkäänlaisen painonpudotuksen tai erikoisruokavalion aloittamista. Olen tehnyt tätä simppeliä fetapiirakkaa nyt kesälomalla ainakin neljä kertaa, ja se maistuu joka kerta yhtä hyvältä ellei jopa paremmalta.


Erittäin hyvä, ellei täydellinen piirakka, hei! Ja maistuu myös niille, joiden ei ole pakko gluteenitonta ruokaa syödä. Kaikki, joille olen tätä tarjoillut, eivät edes ole osanneet aavistaa tämän olevan erikoisruokavalioruokaa. Olisiko vege -eineksillä kuitenkin muutakin annettavaa kuin rasvaiset taikinataskut? Käsitykseni mukaan lihapiirakka on karjalaista ruokaperintöä, mutta aika kauas on tultu itkijänaisten huolella vaivaamasta taikinasta ja luomutäytteistä.


Hellapoliisi jakaa vinkit ruoanlaittoon ja leivontaan ja haluaa innostaa kaikkia nauttimaan siitä!

Kyllä lätkäpeliin lihapiirakka kuuluu. Nostan siis ketjun ylös. Porin lihapiirakoista vähän, kun ei muilla paikkakunnilla testejä ole (vielä?) tehty. Isot on sämpylät lihaisa osa voisi olla isompi mutta riittävä.


Täytteinä sinappi ja ketsuppi, joita onneksi saa onneksi taas laittaa itse. Lapsuuden muistoista tuttu levylihapiirakka on taas trendiruokaa. Alla äitini resepti tälle retroherkulle.


Levylihapiirakka (pellillinen) Tarvitset: 500g lehtitaikinaa 1g riisiä isoa sipulia loraus hyvälaatuista oliiviöljyä kg jauhelihaa sipulikeitto-ainespussi hyppysellinen sormisuolaa hyppysellinen mustapippurirouhetta 150g juustoraastetta Valmistusohje: Anna lehtitaikinan sulaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit