tiistai 5. maaliskuuta 2019

Isyysvapaa kotihoidontuki

Kuukauden vähimmäisaika täyttyy esimerkiksi silloin, kun äidin ja isän yhteenlaskettu tukijakso kestää vähintään kuukauden. Vähimmäisaika täyttyy myös silloin, kun kotihoidontuki jatkuu isyysrahakauden jälkeen niin, että kotihoidon tukien jaksot kestävät yhteensä vähintään kuukauden. Kotihoidon tukeen on oikeus, jos alle 3-vuotiasta lasta hoidetaan kotona.


Kela ei maksa kahta etuutta päällekäin ns. Hei, Osaako joku sanoa voiko isä saada isyysrahaa samaan aikaan kun äiti saa kotihoidon tukea vanhempainrahakauden jälkeen? Kun isä pitää toisen lapsen loput. Lapsen molemmat vanhemmat voivat siis olla yhtä aikaa kotona lapsen kanssa määrätyn ajan. Isyysvapaa ja kotihoidontuki.


Asiakasmaksujen perusteet. Varhaiskasvatusmaksuihin tuli muutoksia 1. Opetuslautakunta päätti maksuista 12. Maksun perusteena olevat tulorajat ja maksuprosentit ovat: Maksuprosentti kaikissa ryhmissä on 1. Säännönmukaista lyhyemmän hoitoajan maksu Jos lapsi on jatkuvasti ja säännöllisesti poissa päivähoidosta osan kalenterikuukautta, peritään tulojen mukaista alempaa hoitomaksua. Vierailija: Tietääkö kukaan menettääkö kotihoidontuen koko kuukaudelta, mikäli isä on isyysvapaalla lyhyen ajan, esim.


Suomen perhevapaamalli on jo pitkään ollut perinteinen: äitiysvapaa, vanhempainvapaa, isyysvapaa ja kotihoidontuki. Vuosikymmenen aikana isän vapaata on lisätty muutamilla viikoilla sekä tuotu ajallista joustavuutta vapaan pitämiseen. Silti malli ei tosiasiallisesti anna perheille riittävästi valinnanvapautta tai joustoja. Jos isyysvapaa on enintään päivää, siitä tulee ilmoittaa kuukautta etukäteen. Voit hakea isyysrahaa palkkatyössä, yrittäjänä, työttömänä tai opiskelijana ollessasi.


Erillinen isyysloma. Kotihoidontuki ja alle kolmivuotiaiden kunnallinen päivähoito tulevat lainsäädäntöön. Isät saavat erillisen, kuuden päivän mittaisen isyysloman. Loma-aika ei lyhennä vanhempainrahakautta. Mikäli vanhempainpäivärahakausi on lyhyt (esimerkiksi muutaman päivän isyysvapaa ), ei se vaikuta ansiopäivärahan hakujaksoon.


Hakemukseen merkitään tälle ajalle esimerkiksi isyysvapaalla. Vanhempainraha verotus. PAMin lakot laajenevat kaupan alalla. Kaupan alan työehtosopimusneuvotteluja käydään nyt valtakunnansovittelijan toimiston johdolla.


Suomalainen kotihoidon tukimalli on saanut osakseen paljon kansainvälistä kritiikkiä. Tuen on nähty olevan ristiriidassa muun muassa naisten työllisyyden ja urakehityksen ja sukupuolten tasa-arvon tavoittelun kanssa. Yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä Lakisääteinen yksityisen hoidon tuki. Alle kouluikäisten lasten vanhemmilla on mahdollisuus valita kunnallisen hoitopaikan tai palvelusetelin sijaan yksityisen hoidon tuki ja kuntalisä. Jos et, niin miksi et ole hyödyntänyt yllämainittuja tukia?


TIIVISTELMÄ AJASTA KAMPPAILIJAT - osittainen hoitovapaa alle kouluikäisten lasten perheissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit