perjantai 1. maaliskuuta 2019

Jutun tarjoaminen lehteen

Ei toki aina, ja silloin toimittaja voi myös jättää tekemättä jutun. Jos se on hänen oma ideansa, hän voi myydä sen muualle (tätä on tapahtunut) tai jos se on lehden tarjoama juttu, lehti voi tarjota ideaa jollekulle toiselle. Ei mun mielestä hinnallaan tarjoaminen ole tökeröä, mutta just tuossa briiffivaiheesaa se on kaikkein.


LÄ LÄHETÄ SITÄ LEHTEEN NOIN VAIN, sillä on mahdollista, että lehti ns. Paalosalo-Jussinmäki puolestaan kertoo ostaneensa uransa aikana valmiina tarjotun jutun vain kerran.

Sekin kirjoitettiin uusiksi. Haastateltavia on hyvä kartoittaa, mutta etukäteen heitä ei tarvitse juttuun kysyä. Poikkeuksena ovat aiheet, joihin haastateltavia voi olla vaikea löytää tai suostutella.


Eläkä missään nimessä tarjoa samaan aikaan samaa juttua eri lehtiin. Jos kaksi eri lehteä hyväksyy juttusi olet kusessa. Koska lehdille on elintärkeää ettei kilpailijoille ole samoja juttuja.


Siksi valmiita artikkeleita otetaan nihkeästi vastaan. Tällöin on pelkona, että kilpailija on jo julkaissut jutun aikaisemmin.

Lähetä juttuideasi tai valmis juttusi tarjolle toimitussihteerille. Aiheesta on hyvä kuvata ranskalaisin viivoin tai vapaamuotoisesti jutun aihe, suunniteltu näkökulma sekä suunnitellut haastateltavat ja muut lähteet. Juttutarjousta suunnitellessa on hyvä tarkistaa myös Ytimen ilmestymisaikataulu mediakortista. Jutun ei pidä olla kuiva, vaikeaselkoinen ja tylsä, vain kenties arvovaltaiselle joukolle suunnattu ja rahvaalle käsittämätön.


Muista että pystyt työntämään lukijan luotasi pitkällä ja kankealla, erikoisslangia ja vierassanoja vilisevällä jutulla, jonka kuvitus on epähavainnollista ja tylsää. Pienyritys uutisen tai jutun aiheena. Mitä isompi organisaatio on, sitä paremmat edellytykset sillä yleensä on ammentaa toiminnastaan jotain tiedotettavaa. Uutiskynnyksen ylittäviä aiheita voi löytyä esimerkiksi tekemällä asiakastutkimuksia tai koostamalla kiinnostavaa tietoa olemassa olevasta datasta. Kotiseurakuntani- lehteen kaivataan lisää jutun kirjoittajia ja kuvaajia.


Lisätietoja antaa tiedottaja. Oppituntivinkit Oppituntivinkkien avulla voit ottaa kätevästi uutiset osaksi opetusta. Vinkkejä on tarjolla esiopetukseen, alakouluun, yläkouluun ja toiselle asteelle. Vinkeissä käsitellään muun muassa ajankohtaisia uutisaiheita, kouluvuoden rytmiin liittyviä teemoja ja erilaisia. Lehteen kirjoituksi harrastuksista Suvimäen Sanomissa on alkanut uusi Harrastus-palsta.


Kaipaamme siihen jäsenten kirjoituksia omista harrastuksistaan. Jutun pituus olisi puolesta sivusta yhteen sivuun. Tuo juttusi Klubitalolla tai lähetä se sähköpostitse osoitteeseen viestinta(at)suvimaenklubitalo.

Ihannetoimittaja tekee lausuntojen ja oman näkemyksensä pohjalta harkitun ratkaisun, jonka hän perustelee kirjoittajalle. Mikäli hän toivoo jutun palaavan lehteen muokattuna, hän neuvoo kirjoittajaa ja vastaa hänen kysymyksiinsä. Toiveena on, että kirjoittaja reagoi palautteeseen ripeästi ja parantaa käsikirjoitustaan. Näin saat yrityksestäsi jutun lehteen. Mieti, mitä haluat sanoa ja miksi.


Ota yhteyttä siihen lehteen , jota kohderyhmäsi lukee. Jos toimitusten kontaktointi ei tunnu omalta ydinosaamiseltasi, anna Moremean hoitaa se puolestasi. Meillä on laaja verkosto ja runsaasti toimittajakontakteja. Toisaalta huomattakoon, että esim.


Tekijänoikeus koskee teosta sekä kokonaisuutena että osina. Nenäliinan tarjoaminen riittää. Riku Korhosella ei ole lapsia, eikä hän halua jakaa neuvoja itkun merkityksestä. Jokainen tyylillään, joko silmät kuivina tai täysillä märisten.


Jos hän itse purskahtaa itkuun toisten nähden, hän toivoo korkeintaan nenäliinan ojennusta. Otsikkoa seuraa ingressi. Se on jutun kärki ja otsikon jatke.


Todennäköisesti tuo on molempia hyödyttävä yhteys. Ingressi on usein kirjoitettu suuremmalla fonttikoolla tai teksti on lihavoitu. Malin saa aina mielenkiintoisen jutun lehteen , mutta ilmeisesti Hautalan ulostuloilla on jokin tutkintaan liittyvä merkitys. Jutun lisäksi Ozan Yanar on myös päässyt lehden kanteen kuvassa, jossa on lisäksi vihreällä ylipyyhitty ”demari” teksti.


Tällainen palstatilan tarjoaminen yhdelle vihreälle ehdokkaalle herätti luonnollisesti närkästystä muissa puolueissa varsinkin, kun Ozanin käsittely on lähinnä ylistävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit