perjantai 1. maaliskuuta 2019

Paljonko starttirahaa voi saada

Ilman omaa y-tunnusta toimivat kevytyrittäjät sen sijaan eivät missään tilanteissa voi saada starttirahaa. Kevytyrittäjyystaustasta voi kuitenkin olla starttirahan saamisen kannalta hyötyä siinä vaiheessa, kun olet siirtymässä päätoimiseksi yrittäjäksi. Tuen pituus määräytyy vaiheittain ja oletuksena starttiraha maksetaan kuukautta. Jatkoa tulee hakea.


Yrittäjyyden täytyy kuitenkin olla päätoimista, eli sivutoimena harjoitettavaan yritykseen ei tätä tukea voi saada.

Starttirahaa voi saada oikeastaan kuka tahansa yrittäjäksi ryhtyvä. Aikaisemmin starttiraha oli rajattu koskemaan vain työttömyyskortistosta yrittäjäksi siirtyviä, mutta tätä nykyä myös muut voivat tuen saada. Tähän artikkeliin on koottu kaikki tarpeellinen, mitä aloittavan yrittäjän tulee starttirahasta tietää. Miten starttirahaa haetaan, kuka sitä voi saada ja miten starttirahaa verotetaan. Tämä johtuu siitä, että starttiraha ei saa merkittävästi vääristää kilpailua kyseisellä toimialalla.


Lue yleisimmät syyt. Esimerkiksi parturi-kampaajien, hierojien tai ravintola-alan yrittäjien voi tästä syystä olla vaikea saada starttirahaa.

Tilanne voi kuitenkin olla erilainen, jos pieneltä paikkakunnalta ei vielä vastaavan alan toimijoita löydy. Sivutoimisuus voi tarkoittaa esimerkiksi, että on aiemmin tehnyt harrastuksena pientä bisnestä varsinaisen palkkatyönsä ohessa ja aikoo nyt tehdä siitä ammatin, eli siirtyä palkkatyöstä kokoaikaiseksi yrittäjäksi, Ojaranta. Näitä muita tuloja voivat olla esimerkiksi muut tuet ja etuudet tai vaikka palkkatulo. Jos siis saat esimerkiksi opintotukea, et voi saada starttirahaa. Jokainen jaksoista on enintään kuusi kuukautta kestäviä, joten starttirahaa voi yhteensä saada enintään kuukautta.


Toisin kuin usein luullaan niin starttiraha on veronalaista tuloa. Jos toimeentulosi on turvattu jo muilla tavoilla, niin et voi saada samaan aikaan starttirahaa. Esimerkiksi opintotukea saavat eivät voi saada molempia tukia samaan aikaan, vaan toisesta pitää luopua. Jos et voi käyttää Oma asiointia, voit hakea starttirahaa lomakkeella. Kuukausittain maksettava tuen määrä on siis noin 7euroa kuukaudessa ensimmäisen kuukauden aikana.


TE-toimisto päättää, myönnetäänkö hakijalle starttiraha. Hakemuksella voi saada starttirahaa kuudeksi kuukaudeksi, jonka jälkeen voi hakea vielä toista kuutta kuukautta jatkoa. Paljonko starttirahaa voi saada ja miten pitkään? Voit saada starttirahaa jos… olet työtön ja haet töitä.


Voinko saada yleistä asumistukea vaikka minulle myöhemmin annettaisiin starttiraha?

Onko jossain listattu ne etuudet joita saadessa ei voi saada starttirahaa ? Melkein samansuuruisen työttömyysrahan ansaitsija voi korvauksensa lisäksi myös saada erilaisia tukia, mutta yrittäjän velvollisuus on kattaa oma elämisensä ilman apuja. Hinnoittelumalleja aloittavalle yrittäjälle. Myyntikatteen määrittää eri tilanteissa eri säännöt. Olen päivätyössä ja tarkoitus on alkaa tekemään lyhennettyä työviikkoa, eli pv töissä ja pv yrittäjänä näin aluksi ja ehkä noin vuoden-kahden ajan, jonka jälkeen kukaties jään yrittäjäksi.


Yrityksen vakuutukset Yrityksen toimintaa suunniteltaessa on otettava huomioon myös riskien mahdollisuus ja siksi kannattaakin tehdä riskienhallintasuunnitelma. Eläkkeensaajien asumistukea voi saada pienituloinen kansaneläkkeen, työeläkkeen tai täyden työkyvyttömyyseläkkeen saaja. Kun ilmoittaudut työttömäksi työnhakijaksi, arvioimme tilannettasi antamiesi tietojen perusteella.


Sotilasavustuksen määrän arviointiin ei ole laskuria. Tarvitsemasi palvelut ja sovitut tehtävät kirjataan suunnitelmaksi, jossa sovitaan työnhakusi tavoitteista, miten edistät itse työllistymistäsi, mitä palveluja tarvitset ja miten asioit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit