maanantai 4. maaliskuuta 2019

Huomiovärit työmaalla

Suojalasit, huomiovärit ,henkilökortteja jne. Siinäpä asiat jotka kiinnostaa, muuten ei niin väliä. Työhyvinvointi ei kiinnosta ketään ja ilmaisen lounaan takia kukaan ei enää uskalla ilmoittaa pieniä tapaturmia. Sosialistit osoittaa sen jälkeen syyttävällä sormella, kun sata päivää ilman tapaturmaa meni pieleen.


Muistakaa pitää kypärät päässä ” työmaalla ” ja valita vaatetukseksi huomiovärit. Suomessa taas työmaalla pitää olla huomiovärit , kypärät ja joissain paikoissa turvalasit. Espanjassa työympäristö saattoi olla sekava ja sotkuinen kun taas Suomessa niin ei saisi olla. Yleistä toki oli siivota omat sotkut päivän päätteeksi, samoin toimitaan Suomessa.


Työvälineet olivat paljon huonommat kuin Suomessa. Lisäksi visuaalisuutta mietittiin työmaan julkisivun kannalta sekä työmaalla esitettävien dokumenttien osalta. Seuraavaksi parannusehdo-tukset karsittiin aiheittain siten, että jokaisesta aiheesta esitettiin 1–parannusehdotus-ta työmaalle, joita selvitettiin myöhemmin haastattelututkimuksen avulla. Huomioidaan myös auton muu kuntoa.


Yksi havainto per auto. Lisälaiteet havainnoidaan aina autoon kuuluvaksi, eli niistä ei erillisiä havaintoja. MVR-22: Kaapelikaivanto - Suojaukset ja varoalueet (yksi havainto) - Ajo- ja kulkuväylät (yksi havainto) Kohteessa havainnoidaan pieniä kaivantoja ja suojauksia.


Sinisiin haalareihin puetut nuket toimivat väärin eli ottakaa oppia nukeista, joilla on huomiovärit vaatetuksissa. Kuinka monta teistä muistaa puhelimen käyttöohjeet, Lasse kysyi. Ja vaikka kaiki nuo asiat olisi kunnossa ja vielä työmaalla tarkastettu, niin ainahan taivas voi pudota niskaan…. Kyllä tämä tapaus on ollut sellaisen ansan rakentamista, että ei siihen normaalilla varovaisuudella pysty varautumaan.


Todella laadukkaan oloinen, lähes täydellinen sadetakki. Tai ainakaan parempaan en ole vielä itse törmännyt. Irrotettava huppu on sadetakkien tärkein ominaisuus, nimittäin työmaalla huppua on hankala käyttää kypärän kansssa.


Jos ja kun huppuun sataa kuitenkin vettä, tulee se ennemmin tai myöhemmin niskaan. Työskentelen eräällä työmaalla (museoviraston suojeluksessa olevan) talon kunnostuksessa. Siellä on yksi tumma, hieman italianoon näköinen duunari, kaverilla on mittaa n. Niin paikalla käy joskus päiväkerhoja yms grillaamassa. Tämän viikon ajan ilmainen toimitus kaikkiin yli 90€ tilauksiin. Rekisteröidy ja osallistu keskusteluun.


Keskustelu oli käyty ja Tokmannin väreiksi valikoituivat tietynsävyiset huomiovärit keltaisesta, punaisesta ja valkoisesta. Pohjois-Karjalan myymälöiden avaukseen valmistauduttiin huolellisesti. Muutenkin se toiminta vituttaa, kamppeita jätetään sikinsokin pitkin tietä, hienoo yöllä ajaa ku jyrä on tuotu levittäjän kohdalle pientareelle kaikki valot päällä keskellä yötä ja jyräkuski seisoo kaistalla jauhamassa paskaa levittäjän ohjaajan kanssa. Ei ne huomiovärit kuolemattomaksi tee.


Tää topikki on huono, koska varmaan kaikki vaatteet voi näyttää hyvältä tietyllä henkilöllä ja tiettyihin vaatteisiin yhdistettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit