tiistai 26. maaliskuuta 2019

Verotuspäätös 2018 netissä

Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi matkakulut, kotitalousvähennys, työasuntovähennys, vuokratulot sekä luovutusvoitot ja -tappiot muusta omaisuudesta kuin arvopapereista. Ilmoita tilinumero Rahan siirtäminen on nopeampaa ja helpompaa, kun tiedämme tilinumerosi. Saat esimerkiksi veronpalautuksen käyttöösi huomattavasti aikaisemmin, kun maksamme sen tilillesi maksuosoituksen sijaan. Saat esitäytetyn veroilmoituksen mukana verotuspäätöksen.


Jos et korjaa veroilmoitusta, tämä verotuspäätös jää voimaan. Jos korjaat veroilmoitusta, saat myöhemmin uuden verotuspäätöksen. Muista tarkistaa myös uusi verotuspäätös. Säilytä verotuspäätös ja erittelyosa, jonka saat keväällä veroilmoituksen mukana.


Jos ei ole korjannut veroilmoitusta, keväällä saatu verotuspäätös jää pääsääntöisesti voimaan, Verohallinto kertoo verkkosivullaan. Mutta jos on korjannut veroilmoitustaan tai Verohallinto on saanut muualta asiakkaan verotukseen vaikuttavia tietoja, tulossa on uusi verotuspäätös. Veroilmoituksen voi nykyisin tehdä netissä , mutta varsinaiset verotuspäätökset lähetetään edelleen ainoastaan paperikirjeenä kotiin.


Miksi näin, verohallinnon viestintäpäällikkö Pirjo Korvola? Valitettavasti sähköinen palvelumme ei ole vielä niin pitkälle kehittynyt. Uusien verotuspäätösten postitus alkaa tänään – kysymystä ja vastausta. Arviolta yli kaksi miljoonaa ihmistä saa uuden verotuspäätöksen seuraavan yhdeksän viikon aikana. Autoverolaskuri on nopea ja helppokäyttöinen ratkaisu arvioida autovero tuontiautoille ja moottoripyörille.


Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Totta, vielä ei sellaista palvelua ole, että näkisi verotuspäätöksen. Soita tai käy, jos on laput hukassa. Keväällä voi vain ilmoittaa tuloja ja vähennyksiä netissä , palvelu on auki vain sen ajan.


Useimmilla asiakkailla oli veroilmoituksen mukana verotuspäätös , josta näkyvät veronpalautuksen tai jäännösveron määrä ja maksupäivät. Verohallinnon verkkopalvelu uudistui – veroilmoituksen tekeminen netissä on nyt helpompaa, mutta paperilla vaikeampaa. Esimerkiksi jäännösveron maksutiedot voi katsoa Omavero-palvelusta.


Palveluun kirjautumisessa oli ongelmia perjantaina. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteröinti- ja hyväksyntä- sekä turvallisuusviranomainen. Tunnistautumista vaaditaan, koska ilmoituksessa käsitellään luottamuksellisia tietoja. Voit varmentaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteen avulla.


Netistä tilaajalle. Tavaran tilaaminen ulkomailta on helppoa, mutta tilaamisessa voi olla rajoituksia tai kieltoja, ja tavaran maahantuontiin voi liittyä tullaamista ja verojen maksamista. Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Kopio viimeisimmästä verotustodistuksesta ja verotuspäätöksestä. Liitteiden tulee olla kopioita, alkuperäisiä ei palauteta.


Hanki liitteet ennen kuin lähetät hakemuksen. Jos esitäytettyyn veroilmoitukseen tulee korjauksia, uusi verotuspäätös ja mahdolliset tilisiirtolomakkeet tulevat asiakkaalle postitse lokakuun loppuun mennessä. Veronpalautukset maksetaan tileille joulukuun alussa. Jäännösveron eli tutummin mätkyjen maksupäivät ovat 29. Postitus tapahtuu Verohallinnon tiedossa olevaan osoitteeseen.


Apua ilmoituksen täyttämiseen saa myös verottajan chat-palvelusta. Se on käytössä viimeisinä päivinä ennen h-hetkeä kello 9–21. Täytä tulojen suuruus ja valitse laske, niin saat YLE-veron suuruuden.


Mahdollisuus myös lisätä omia merkintöja kalenteriin rekisteröitymisen jälkeen. Tulli sujuvoittaa ulkomaankauppaa. Tietoa tullimenettelyistä, tulli-ilmoittamisesta, luvista ja vakuuksista. Valitse yrityksellesi soveltuvin asiakkuus. Kelan asiantuntijat vastaavat kysymyksiin joka arkipäivä.


Saatat löytää vastauksen nopeasti myös selaamalla muiden kysymyksiä. Tietoturvasyistä palstalla ei vastata yksittäisen henkilön tai perheen etuustiedusteluihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit